Szabályozás: egy vagy kettő?

7

A bordák számítanak mind egy eszköznek, mind fegyvernek (egy közös szöveget tartalmazó „weapliment”). Ha fegyverként használják őket, akkor azokat negyeddöntőként, kétkezes fegyverként kezelik, így kétségtelenül, ha fegyveres támadásokhoz használják, két kezét igényel.

De mi van akkor, ha a gépet használják? Itt van egy olyan szabály, amely szerint az egykezes használat csak finom, ami a tipikus fantáziadobásokhoz is illeszkedik (nem is beszélve a varázsló művészetéről!). Ezen túlmenően, ha a kétkezes fegyver, mint eszköz, felhasználásként kerül átadásra, ez azt jelentheti, hogy a kis karakterek egyáltalán nem használhatnak személyzetet, mivel nem tudnak kétkezes fegyvereket használni, ha ez a helyzet, Azt várom, hogy ezt a hátrányt meg kell jegyezni!

Megtaláltam a vonatkozó szabályokat:

Using an Implement

Implements are used with powers that have the implement keyword. A creature must be holding an implement to use it, unless otherwise stated.

An implement cannot be used to make a weapon attack. Some types of implements, such as staffs, expressly break this rule.

( hangsúly )

Itt azt látjuk, hogy a követelmény csak „tartás” helyett „birtoklás” vagy mi van, és a fegyveres támadásokkal kapcsolatos szabályokra vonatkozó kivétel kifejezetten a nélkül szól használjon két kezét.

Staff: A staff is a shaft, usually of wood, that is typically as tall or slightly taller than its wielder. Staffs are sometimes crowned with decorative crystals or other symbols of magical power.

This implement also counts as a quarterstaff. Even a creature who doesn’t have proficiency with the staff as an implement can use it as a weapon, but if the staff is magical, the creature cannot use its properties or powers, only its enhancement bonus and critical hit effect.

És ez az a pont, ahol a személyzet kivételei valóban megfogalmazódnak, és nem is beszélve arról, hogy két kézre van szükség ahhoz, hogy azt eszközként használják (valójában a két kézre van szükség, még fegyveres támadások esetén is).

Nem találtam több információt erről a könyvről, és nem ismerem a fejlesztők által kínált döntéseket. Néhány hiteles forrást, azaz egy könyvet vagy fejlesztőt idézve, egy alkalmazottat egy kézben használhatja gépként, vagy ebben az esetben is két kézre van szüksége?

    
készlet KRyan 15.05.2016 18:40
forrás

3 válasz

6

Vágás a hajszálra: valójában van egy hivatalos szabály, amely szerint a munkatársak egy kézből és két fegyverként kerülnek átadásra. A szöveg az Eberron lejátszó útmutatójának hibáiban található, ahol a fegyverek beágyazását tárgyalja a Warforged. A hibás szöveg a következő:

The staff is a one-handed implement. It can be embedded in one hand and used an implement, but it cannot be used as a weapon because a quarter- staff is a two-handed weapon.

    
válasz adott 23.05.2016 20:25
forrás
2

Először is azt mondom, hogy teljesen igaza van. Tapasztalataim szerint alapvetően mindenki egyetért azzal, hogy a bordáknak egyrészt kell eszközként (és két fegyverként való felhasználásra) használni.

Meglepően nehéz megítélni ezt a döntést, de azt hiszem, mert azért, ahogy rámutatott:

Here, I’m seeing a lack-of-a-rule that suggests one-handed usage is just fine for this

Látom, hogy nincs kifejezett döntés, amely szerint a pálcák egykezes eszközök (vagy hogy a rövid kardok egykezes fegyverek). Tehát úgy gondolom, hogy igaza van, és a hiányzó szabály, amely kétkezes követelményt teremt, azt jelenti, hogy a személyzeti eszközök egyrészt jól vannak.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy létezik szabálykülönbség a "wielding" és a "holding" között. Kézi fegyvert tarthat egyetlen kézzel; ebben az esetben nem tekinthető birtoklásnak , és így nem lehet vele fegyveres támadásokat tenni. Mivel azonban a "Végrehajtás használata" szabályok csak akkor írják elő, hogy tartsák meg az eszközt, és ne kezeljék azt, ez közel áll ahhoz a kifejezett döntéshez, amely szerint az összes eszköz egy- kézzel.

És ha egy játékmérleg-megközelítésről gondolkodik, akkor értelme, hogy egyes fegyverek kétkezes hátránya, hogy kiegyensúlyozzák a nagyobb károkat. Azonban a gép teljesítménye ugyanolyan károkat okoz, függetlenül attól, hogy milyen típusú berendezést használtak annak kiszállítására (egyenértékű javításokat feltételezve, stb.). Ezért nem hiszem, hogy a kétkezes szabálynak mindenképpen alkalmazni kell az eszközöket, ezért értelme, hogy ez a fegyveres támadások különleges esete.

    
válasz adott 18.05.2016 17:32
forrás
1

A WotC által létrehozott (sajnos) megszűnt Offline D & D Karakterépítő készítette, hogy van egy bejegyzés a Fegyverek a Quarterstaff számára, amelyet egy egyszerű 2-kezes fegyverként mutatnak be, amelynek súlya 4 £, és ára 5GP.

Van egy bejegyzés a "Staff implement" alatt, amely 4 kg súlyú és 5GP-t tesz ki, ami egyetlen kézben is felszerelhető.

Ez arra a következtetésre vezetne, hogy egy személyzet egyetlen kézben használható eszközként, bár a Builder már nem naprakész, és nem fizettem az online építő eléréséhez.

    
válasz adott 16.05.2016 19:24
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket