Lehet-e, hogy egy óvoda megbosszulja a védőszentjét? [másolat]

3

Nem láttam semmit a PHB-ben vagy a DMG-ben (bár bevallom, hogy nem néztem ki minden fülkében és forgácsban), hogy a warlock elbátortalaníthatja a védőszentjét. Úgy tűnik, hogy a Warlockok szabadon tehetik meg, amit csak tudnak.

Ezzel ellentétben a papral, akinek van egy védőszentje is, amelyik mágiáját adta, de betart egy bizonyos etuszt. A papi megvetheti az istenségüket, és büntethető.

Van-e valamilyen módja annak, hogy a warlock megbosszulja a védőszentjét? Vagy szabadon cselekedhetnek, ahogy akarják?

    
készlet Mindwin 21.09.2017 16:41
forrás

2 válasz

2

Ez attól függ, hogy a DM hogyan kíván szerepelni a védőszentjében, vagy nem

Lehetséges? Természetesen a lehetséges .

Egy könyvben nincs szükség szabályra, hogy a védőszentje kedvezőtlenül reagáljon, vagy kedvezőbb legyen a Warlockra. Tekintsük az Epic Boon átjárókat (DMG, 231. o.) És döntsük el, hogy a védőszent az Epic Boons-t adhatja-e, vagy visszatartaná a játék szintjén. A szabályok szövege azt jelenti, hogy a különböző védők különböző, negatív vagy pozitív attitűdökkel rendelkeznek a warlockjaik felé. Hasonlóképpen, minden egyes védőszentje másfajta MO-val rendelkezik, mivel ez a válasz nagyon jól magyarázza.

Some patrons collect warlocks, doling out mystic knowledge relatively freely or boasting of their ability to bind mortals to their will. Other patrons bestow their power only grudgingly, and might make a pact with only one warlock (PHB p. 108)

A védjegyek alapértelmezés szerint nem az MM-ben lévő statblokk szörnyek (kivéve, ha egy MM-egyenértékű démon / ördög / égi az adott védőszentje). "A szélek körül" puhaak maradnak, hogy sok helyet biztosítsanak a munkához. (Szerepjáték is).

Egyéb világvédő szabadalom (PHB, 107. oldal)

At 1st level, you have struck a bargain with an otherworldly being of your choice: the Archfey, the Fiend, or the Great Old One, each of which is detailed at the end of the class description. Your choice grants you features at 1st level and again at 6th, 10th, and 14th level.
Pact Magic Your arcane research and the magic bestowed on you by your patron have given you facility with spells.

Két különböző (általános) attitűd a szabálykönyvekkel szemben

 • Nem tehetem meg, hacsak a könyv ezt nem mondja
 • Hacsak a könyv nem tiltja meg, meg tudom csinálni.
 • A DM-nek a 2. számú megközelítést használva sokkal rugalmasabb a világ / játék / asztal érdekessége. Ezen túlmenően az 5e DMG a DM-t szabályozza (DMG p.5). A védő úgy döntenek, ahogyan a DM dönt, és nem tetszik, vagy nem fogadja el a Warlock-ot.

  Mi teszi a legérdekesebb történetet vagy kalandhorogot?

  Otherworldly Patrons (SRD p. 51) The beings that serve as patrons for warlocks are mighty inhabitants of other planes of existence—not gods, but almost godlike in their power. Various patrons give their warlocks access to different powers and invocations, and expect significant favors in return. Some patrons collect warlocks, doling out mystic knowledge relatively freely or boasting of their ability to bind mortals to their will. Other patrons bestow their power only grudgingly, and might make a pact with only one warlock.

  Warlocks who serve the same patron might view each other as allies, siblings, or rivals.

  The Fiend
  You have made a pact with a fiend from the lower planes of existence, a being whose aims are evil, even if you strive against those aims. Such beings desire the corruption or destruction of all things, ultimately including you. Fiends powerful enough to forge a pact include demon lords such as Demogorgon, Orcus, Fraz’Urb-­‐‑luu, and Baphomet; archdevils such as Asmodeus, Dispater, Mephistopheles, and Belial; pit fiends and balors that are especially mighty; and ultroloths and other lords of the yugoloths.

      
  válasz adott 21.09.2017 16:49
  forrás
  0

  A karakterkészítés során ez Ön és a DM feladata

  A Warlock alapvető bemutatója a PHB-ben (105-106. oldal) hangsúlyozta:

  A warlock is defined by a pact with an otherworldly being. Sometimes the relationship between warlock and patron is like that of a cleric and a deity, though the beings that serve as patrons for warlocks are not gods...More often, though, the arrangement is similar to that between a master and apprentice. The warlock learns and grows in power, at the cost of occasional services performed on the patron's behalf....

  As you make a warlock character, spend some time thinking about your patron and the obligations your pact imposes upon you...Your patron's demands might drive you into adventures, or they might consist entirely of small favors you can do between adventures...What kind of relationship do you have with your patron?...

  A szakasz tovább folytatódik, és további ötleteket tartalmaz arra vonatkozóan, hogy hogyan dolgozhat a DM-zel annak érdekében, hogy megértse a paktum importját a karaktered kalandos karrierjében.

  A lehetőségek valóban végtelenek itt, de együtt dolgozhatsz, ami értelme a karakterednek és a világnak, amiben játszanak.

      
  válasz adott 21.09.2017 16:58
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket