Story a Glasgow-ban, egy gyakornok ügyvédéről, akinek testét egy idegen invázió felderítője veszi át.

3

Olvastam ezt a regényt az 1990-es évek elején. Azt hiszem, az első személynapló formában van írva, és ez egy szatirikus észrevétel Skóciában a városi életről, mint sci-fi történet. A főszereplő egy idegen, aki átvette a skót gyakornok ügyvédjének szervét. A cél a Föld védekezésének kémkedése, de az irónia, hogy nem áll rendelkezésére, hogy ezt megtehesse. Nem emlékszem, hogy kapcsolatba kerül-e bármely más idegen kémekkel, vagy sem. Úgy gondolom, hogy az idegen és a gazdaszervezet karakterei fokozatosan összeolvadnak, és végül a külföldiek boldog kapcsolatba kerülnek barátnőjével, és többé-kevésbé emberré válnak, és elhagyta a kém szerepét.

Néhány véletlenszerű dolog, amit emlékszem:

  • A fogadó szervezet anyja nem túl világos, és ugyanazokat a felkiáltásokat újra és újra teszi, sokkal inkább az idegenek zavartsága miatt.

  • Ez a részlet egy furcsa ok miatt a legjobban emlékszem: a főszereplő a gyakornok ügyvédként végzett munkájában a legjobban gyűlöli a legjobban a jogi gyakorlatot, amely mindenki a gyakorlatban gyűlöli a hatalmat. egy kis zsákbérlet bérbeadása, melyet a Kelvinside Old Comrades Association, egy háborús veteránok csoportja használ. Végül csak egy személyes diadal, csak azért, hogy megtudja, hogy a földet jóképű áron vásárolták-e az újjáépítéshez, így nem kellett zavarta.

készlet Lostinfrance 27.06.2016 17:05
forrás

1 válasz

4

Lehet, hogy A Krugg-szindróma ?

A erre a kérdésre korábban megadott válasz > egy Glasgow-i fiatalemberről van szó, akinek az elme átveszi egy telepatikus idegen, a fa-szerű Kruggs lehetséges behatolásának elődje:

One day Arthur Montrose, 18, woke up from a fainting fit, and realised he was the vanguard of the Krugg invasion force.

The Krugg were a race of alien trees destined to destroy puny Earthling culture and enslave this miserable planet for their own ends.

But as Arthur struggled against the crippling loss of his telepathic powers and fought to apply the mighty Krugg intellect to the affairs of the law firm of Salamander and Small, his mission suffered its first major setback.

He was unable to contact any fellow Kruggs. The trees here were even more stupid than the humans - and meanwhile the twin vices of sex and alcohol shone before him like beacons of Earthly knowledge...

    
válasz adott 27.06.2016 17:12
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket