Van van-e olyan varázslat, amely megvédené a nukleáris sugárzást?

1

Mondjuk, hogy egy varázslónak bármilyen okból kellett átmenni a nukleáris csapadékon. Van valami olyan varázslat, amely megvédené a nukleáris sugárzást? Úgy tűnik, hogy a legtöbb védelmi varázslat (például protego) védi a fizikai támadásokat.

    
készlet Thunderforge 09.08.2017 02:30
forrás

4 válasz

14

Bubble Head Charm és Láthatatlansági köpeny

A nukleáris csapadékvezetés során két dolog van, amiket elérni szeretnénk, hogy biztonságban maradhassanak:

 • Ne lélegezze be a port.
 • Ne érjen (túl) besugárzott
 • A Bubble-Head Charm egy friss levegő buborékot ad a radioaktív pornak. A víz is működik:

  It causes a protective bubble to form about the caster's head, described to look like upside-down fish bowls; this bubble may allow for underwater exploration or to avoid nasty smells, although wizards with bad breath have reported problems after the first thirty minutes

  Ami a láthatatlanságot illeti, úgy tűnik, hogy a fény többsége áthalad rajta, anélkül, hogy elnyelné a viselőjét. Nos, ionizáló sugárzás - ebben az esetben gamma-sugárzás - éppen ez: világos ... fotonok pontosabbak. (*) Csak nagyobb gyakorisággal rendelkeznek, mint a normál látható fény . A köpenyt ezek a csúnya gamma-fotonok áthaladnak rajtad keresztül anélkül, hogy kölcsönhatásba lépnének a sejtekkel.

  Aláthatófény-ésgamma-sugárzásmindazelektromágnesesspektrumon

  Ezekkelmeglehetősenjóvédelmetnyújtanukleáriscsapadékellen.Nemtökéletes;egyjósúrolástakarszkapni,hogyaradioaktívporabőrből,ahajbólésaruhábólmegszabaduljon,mihelytmegszűntalerakódás.Ezazonbansegítabban,hogya felszívódó sugárzás dózis leálljon oly módon, hogy a varázsló sokkal jobban elviselje a lerakódást, mint a nem védett kendő. Túl sokat kell tennie, bár ... egy egyszerű, régi fizikai doziméter ajánlott.

  (*) Az alfa-sugárzást a ruhák és a (halott) legkülső bőrréteg megállítja, és nem jelent problémát, amíg nem lélegzik be az alfa-sugárzó részecskéket. A béta-sugárzás elektronok, és egy kicsit zavarosabb, de ritkán a zuhanás problémája.

      
  válasz adott 09.08.2017 12:23
  forrás
  6

  Nem az, amit tudunk, de nincs ok, ami nem lenne lehetséges.

  A kanonok egyik szintjén sem szerepel a varázslat, a könyvektől a leginkább megkérdőjelezhető forrásokig. Ez egyszerűen azért van, mert a nukleáris sugárzás tárgya sohasem jön ki még a legkisebb kapacitásban sem, és nincs is oka annak.

  Azonban nincs semmi, ami azt jelenti, hogy nem lehet egy varázslat a nukleáris sugárzás elleni védelemre, sőt, hogy még nem is létezik. Elméletileg lehetne, és ha nincs, akkor egy varázsló, aki ismeri a nukleáris sugárzást, megteremtheti azt. A varázslatok nem korlátozódnak a fizikai dolgok elleni védelemre. A varázslatok önmagukban egyfajta energia, és vannak olyan varázslatok, mint a Protego, amelyek megvédik a többi varázslatot. Ezenkívül vannak olyan varázslatok, mint a Roxfortban körülvettek, amelyek védik az egész területeket a varázslatok ellen. Ugyanezt kell tenni a nukleáris sugárzással.

      
  válasz adott 09.08.2017 03:22
  forrás
  2

  Sajnos ... nem tudunk biztosan. Legjobb esetben Shield varázsa van.

  Amikor egy olyan varázslatra gondolsz, amely valamit megvéd, természetesen a Protego . Azonban nincs olyan eset, amikor a mugli egy bombát vagy hasonlót használ, hogy elpusztítsa a varázslókat, és ezért nem lehetünk 100% biztosak abban, hogy a pajzs varázslat működik.

  Shield varázsa

  Lehet, hogy más, hatékonyabb pajzs varázslatok is léteznek, mint például az egyik Voldemort az OotP-ben:

  Voldemort was forced to conjure a shining silver shield out of thin air to deflect it.

  Természetesen nem tudjuk, hogy a pajzs tartsa-e a nukleáris robbanófejet vagy sugárzást. Minden spekuláció.

      
  válasz adott 09.08.2017 12:35
  forrás
  0

  Kánonilag ilyen varázslat nem szerepel. Ugyanakkor a Titokzatos Tanszék tanulmányozza az olyan rejtélyeket, mint az űr, az idő, a halál, a szeretet és a gondolat, amelyek többsége sokkal absztraktabb és nehezebb elemezni a nukleáris sugárzáshoz képest, amely tisztán fizikai. Szóval, biztosan feltételezhetjük, hogy az időfordulók tömeggyártására képes civilizáció létrehozta volna a varázslatot, hogy védelmet nyújtson a nukleáris sugárzás ellen, különösen mivel a titoktartási szabályzat arra kényszeríti őket, hogy folyamatosan vigyázzanak a nukleáris vagy más, a mugli fenyegetése ellen.

      
  válasz adott 16.08.2017 17:04
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket