Az ellenségben a pók látványa mögött van jelentősége?

17

A Enemy (2013) és Kíváncsi voltam, hogy ez jelez-e valamit a karakterről?

    
készlet Inv3r53 21.04.2014 02:21
forrás

2 válasz

12

A Forrest Wickman Slate író két elméletet tartalmaz egy cikkben Sarah Gadon színésznőnek, és a Hollywood Reporterrel készített interjúban.

Forrest Wickman (totalitárius szög) :

...Ultimately it's a parable about what it’s like to live under a totalitarian state without knowing it. It’s an Invasion of the Body Snatchers movie in which you don’t even realize it’s an Invasion of the Body Snatchers movie until the end—until it’s too late for our hero. In this case, the body snatchers just happen to be giant spiders.

Sarah Gadon (női intimitásszög) :

"I think the spider[s are] a sign of his fear of female intimacy; it's a physical manifestation of his fear of female intimacy."

(A válasz további része személyes elmélet és spekuláció.)

Azt hiszem, mindkét elmélet helyes és jól működik együtt. Különösen szeretem az intimitáselmélet félelmét, és tovább megyek: Ádám elnyomott, kifinomult misogynista jellegű, aki vonzza a nőt, de tudattalanul visszaszorítja őket, és nem érti őket. Amikor álmodik / látja a pókokat, ez egy faj (vagy általánosságban egy világ) ferde nézetének kifejezése, amit nem "kap".

Is:

Hiszem a film első jelenete után, hogy a pók jelenetek álmok: egy pókfejű nő, egy Dali-esque város pók és végül a feleség-as-pók átalakítása. Minden álom Ádám, és mindegyikük hosszabb és kevésbé egyértelműen álom - nehezebb megmondani, mikor kezdődik vagy véget ér. Minél inkább szürreális Ádám élete válik, annál kevésbé fontos, hogy egyáltalán álmodik-e. Továbbá, míg a szerkesztés utolsó jelenete a feleség-as-pók transzformáció, úgy gondolom, hogy a narratíva aktuális utolsó jelenete a film első helyszíne. Azt hiszem, látjuk, hogy Ádám a szexklubba megy az ajtónkkal egy villanással előre. Jelenleg rendszeres. Teljesen vállalta a klón életét, viseli a klón esküvői gyűrűjét és karóráját, és mivel a menekülés részt vesz ezeken a szexeken, olyanok, mint klónja ... Adam annyira mély a szürreálisban, hogy sem ő, sem tudjuk, ha már álmodik. Mostanra nem számít.

    
válasz adott 24.04.2014 07:25
forrás
6

Számomra egyértelműnek tűnik, hogy nem létezik konkrét értelmezés, hanem inkább olyan puzzle-darabot jelent, amelyet minden egyes ember másképp megért, attól függően, hogy érzelmileg hogyan reagálnak a filmre.

Íme egy részlet a az igazgatóval folytatott interjúból , Denis Villeneuve pontosan ez az, amit a képnek meg kell tennie.

Can you talk about the imagery of the spider and what that represented for you?

The spider is a very precise image. The Double is a very complex, yet very simple story that is expressed in a very complicated way. There were some elements in the book that took 45 pages to express, and I said to myself, I cannot have the luxury to take 45 minutes to express such an idea, I need one image, a strong image. I always love when filmmakers are trying to express ideas with images that are beyond words, and the spider was a perfect image I found.

What I love about this image is that I think it’s a very strong and poetic image, but I liked the fact that you can understand it with your own sensibility. You can understand it, but it’s an understanding from inside yourself, not from an intellectual point of view, but more from what you feel as you see the image. I like to leave the audience free of interpretation, because for me, the pleasure of Enemy is an enigma. It’s really a puzzle and it’s designed in a playful way to play with the audience. So if I give the key from the start, it’s a bit boring. I love to leave the audience free of their own interpretation, but all the keys to understand the image are in this story.

    
válasz adott 09.02.2017 17:29
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket