Mit jelent a nő a jövőben, amikor azt mondja, hogy „biztosításban van”?

45

A 12 majmok végén a vírust terjesztő orvos egy sík és ül egy nő mellett, akit ismerünk (vagy feltételezhetünk) a jövőből származik. Elmondja az orvosnak, hogy "biztosításban van". Mit ért ez?

Ott van-e, hogy megbizonyosodjon róla, hogy egyszer és mindenkorra megállt?

    
készlet Brian Kelly 11.01.2012 23:06
forrás

5 válasz

31

Ő a "biztosítás", hogy a vírus sikeresen elterjedt a világon.

A kulcs az, hogy a tudósok soha nem érdekeltek a vírus megállításáról 1995-ben. Ahogy Cole korán mondja: "Csak meg kell találnom a vírust eredeti formájukban, mielőtt mutálná. úgy, hogy azok, akik túlélték, visszatérhetnek a föld felszínéhez. "

De később Cole úgy dönt, hogy 1995-ben marad, és a repülőtéri színtéren a fogorvosok kivágásával a jövőbeni tudósokat adta. Kivéve, ha Cole üzenetet hagy a repülőtérről, a jövőbeni tudósok felé vezetve - két részből álló tervvel:

 • A Cole üzenete nem azonosította a vírusterjesztőt, így Jose feladata a repülőtéren, hogy Cole-nak megadja a fegyvert , majd nézze meg, ki követi Cole . Amikor Catherine feláll, és azt mondja, rájött, hogy ez a vörös hajú segédje Dr. Goynesnek, aki elterjed a vírust, Jose elhalványul a helyszínről, miután megkapta, amire szüksége van. (a megerősítést lásd a jelenet a szkript termelési tervezetében írva )

 • Innen a tudósoknak meg kell győződniük arról, hogy a Cole valójában nem akadályozza meg a vírus terjedését, mert ez drasztikusan megszakítaná az idővonalat. A meghibásodás megakadályozása érdekében a hölgy tudósát elküldjük, aki - ha Cole valahogy sikerül megállítani a vörös hajú lófarok-fickót - megragadhatja a táskát, megteszi a járatokat, és győződjön meg róla, hogy a vírus még mindig elterjedt a világ (ami úgy tűnik, hogy szükségtelenné válik, mert a vörös hajú lófarok az OK-ra kerül)

 • Szerencsére a tudósok számára a repülőtér biztonsága Cole-t hajtja, amikor Cole megpróbálja lőni a vörös hajú fickót. (Lehet, hogy a tudósok Cole-nak nem működő pisztolyt szolgáltattak, hogy ösztönözze ezt az eredményt.)

  Több bizonyíték:

  • a hölgy tudós azt mondja, hogy a biztosító megjegyzése a következő gépen a vörös hajúfarkú fickónak , ami azt sugallja, hogy készen áll arra, hogy elinduljon ugyanazok a célállomások, amelyeket a tudósok korábban a Cole listáján találtak a filmben
  • a tudósok aggódhattak, mert Pitt apja megváltoztatta a biztonsági eljárásokat, és megmutatta, hogy Cole megzavarhatja az idővonalat.
  • egy ponton, egy tudós a jövőben elkeseredetten felhívja a vírus előtti világot, hogy "az a haldokló világ", amely nem utal arra, hogy érdekli a megtakarítás.
  • a film általános története Cole akar élni a múltban annak ellenére, hogy elrendelte, hogy nem (Cole: "Ez a rész nem a vírusról szól, ugye? Arról van szó, hogy engedelmeskedünk, arról, hogy mit mondtál. „)
  válasz adott 04.02.2012 18:50
  forrás
  17

  A Cole hozzárendelése nem a vírus megállítása volt, hanem a forrás megtalálása. A biztosítási személyt, akit úgy vélem, küldött, hogy mintát kapjon. A vírus elterjed, mert már van. A cél az utazók számára, hogy kitalálják (a jövőben), hogyan kell leküzdeni a vírust.

  Szerkesztés: Itt van az az idő, amikor az utazási idő működik (IMHO); Bármi, ami a jövőben ismert, a múltban történt. Ezért nem változtathatja meg a múltat, csak olyan módon, amely nem teszi a jövőt ellentétesnek a múltgal. Cole tudta, hogy a férfi (maga) lövés a repülőtéren, és azt hiszem, az a vezérlő, aki Cole-t küldte a múltba, tudta és valószínűleg kitalálta, hogy ő Cole. Ők is küldték Jose-t a fegyverrel, hogy segítsen Cole-nak teljesíteni a sorsát. Amit a vezérlők akarnak, az a módja annak, hogy a vírust gyógyítsák az idejükben, és szükségük van egy mintára, hogy ezt meg tudják tenni. A biztosítási hölgy ott van, hogy megkapja a mintát. Ez a hölgynek a jövőből kell származnia, nem pedig a fiatalabbnak, vagy a szerződést kötött volna a vírussal, és meghalt volna, ezért nem lenne a jövőben. Egy másik mutató, hogy a jövőből az volt, hogy Cole akkoriban 8 éves volt, Jose, amikor a fegyvert a Cole-nak adta, azt mondta, hogy 30 év telt el (bár úgy gondolom, hogy több mint 30 év telt el, amikor Cole úgy tűnik, hogy 38 évnél idősebb). A biztosítási hölgy kora nem tűnt 30 évnél fiatalabbnak, mint a jövőbeni verzió.

      
  válasz adott 18.01.2012 19:42
  forrás
  16

  A biztosítási emberek karikatúrája az, hogy olyanok, mint a piócák -, hogy az emberek félelméből élnek. A halálozási arány és a biztosításmatematikusok nem vonzó témák. A paradoxon az, hogy tragédia nélkül a biztosítás nem lenne életképes üzlet.

  Ez a koncepció már évek óta létezik - jóval azelőtt, hogy a rossz viselkedés és a negatív reklámbiztosító társaságok az elmúlt évtizedben keresnek. A lefedettség megtagadása vagy a nyereségigények visszavonása.

  Terry Gilliam csinál, amit mindig tett, és a legjobb! Az "Én vagyok a biztosításban" sor egy punchline, az abszurdizmus tiszta és egyszerű. Maximális irónia : Ez a biztosítási nő a végső tragédiáról számol. Ő nem csak a vírus ellen védett, de olyan módon fejlődik, hogy poszt-apokaliptikus uralkodóvá váljon. Ha!

  [lásd Harci klub a kapzsi biztosítók nagy küldeményeiről]

      
  válasz adott 07.04.2012 21:28
  forrás
  9
  Igen, csak abban az esetben, ha nem tudták megállítani őt a repülőtéren, ő a biztosítás. Legalábbis így értelmeztem.

      
  válasz adott 12.01.2012 00:16
  forrás
  9

  Valóban mindig véletlennek láttam, hogy ő volt a nő „eredeti múltbeli változata”, aki nem tudja a jövőjét.

  Mivel az Ön értelmezése sokkal érzékenyebb, komoly problémám van vele: okozati összefüggés! Nem tudják megállítani a vírus elterjedését, mert ez megakadályozná Bruce Willis és a jövőbeni fellépéseit, és ezáltal az egész filmet és a vírus megállítását. És már szabadon engedte a repülőtéren, amikor kinyitotta az üveget, ugye?

  A legtöbb időutazással kapcsolatos film nem érdekli az ilyen ok-okozati problémákat, de különösen a Tizenkét Monkies egyike azon kevés filmnek (vagy az egyetlennek? talán forráskódnak saját elméleti fizikai értelmezésében) tudom, hogy az ok-okozati viszonyokat megbízható módon kezelik. Szóval biztos vagyok benne, hogy a film kontextusában / történetében / univerzumában nem tudják megakadályozni a vírus elterjedését, mivel minden cselekedetüket már elrendelték, mint például Bruce Willis halálát a repülőtéren.

  De az értelmezésnek még mindig van értelme, ezért azt hiszem, még mindig megpróbálhatják megállítani (a karakterek még mindig nem tudják az ok-okozati problémákat) sikertelenül, vagy még gyógyítani a jövőben, ahol a történet még mindig nyitva van.

  Tehát igen, ő valószínűleg a biztosítás, hogy megállítsa. De ismét nem fogja tudni elérni.

  SZERKESZTÉS: egybeesés-értelmezésemben a "biztosítás" megjegyzések csak egy jelképet jelenthetnek neki, az egyik tudósnak / vezetőnek, aki egy közönséges állampolgár. a múlt, ebben az esetben a biztosítási ügynök. Hasonlóan a holnista vezető jelképéhez, mint egy korábbi másoló-értékesítő, a A postás .

      
  válasz adott 12.01.2012 14:45
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket