A „Kafkaesque” epizód végének magyarázata (S03E09)

10

A Breaking Bad "Kafkaesque" epizód végén (S03E09) Skyler azt mondja Waltnak, hogy Hank-ról beszél (aki a kórházban van, és visszaszerez a lövés sebeiből a kartell sújtotta kezében) férfiak), "Valahogy valami azt mondja nekem, hogy Hank itt van, mert te és én nem felejtem el ezt." Nem mutatják az arcát, miközben azt mondja, vagy utána. Úgy értette:

A: Azt hiszi, hogy Hank támadta meg, és így van a kórházban, valamivel kapcsolatban van Waltal, vagy

B: úgy véli, Waltnak valami köze van a telefonhíváshoz, amely figyelmeztette Hanket, hogy megtámadja, és így azt hiszi, hogy Walt az oka, hogy Hank életben van és nem halott.

Azt hiszem A, de nem vagyok pozitív. Walt kifejezése után azt mondja, hogy illeszkedik mindkét lehetőséghez.

    
készlet Helix72 21.12.2013 04:57
forrás

2 válasz

9

A legjobb magyarázat az első. Walt még mindig nem akarja elismerni, hogy veszélyt jelent a családra (beleértve a Hank törvényjogát is). És biztosan nem akarja megijeszteni Skylert. Ahogy Walt meg akarja engedni, hogy Skyler tudja, hogy valami olyasmit tett, ami megvédi a családot, nem tudja ezt megtenni anélkül, hogy feltárná azokat a mélységeket, amelyekre már elment, és azt a veszélyt, amivel kitették őket.

A második, összecsukható magyarázat csak akkor lehet igaz, ha Skyler már ismeri Walt tevékenységeinek minden részletét, és azt gondolta, hogy képes a machiavelliai manipuláció szintjére. Nem hiszem, hogy ezt eléri a 4. szezonban.

    
válasz adott 28.12.2013 19:51
forrás
0

Egyrészt az A lehetőségnek van értelme "Hank a kórházban van Walter miatt", de az igazság az, hogy az első gondolatom (addig, amíg még nem figyeltem a sorozatra) B lehetőség volt "Hank van velünk Éljenek önök miatt, és ezért egyre többen gondolok arra, hogy visszatérek hozzád és segítek neked ”. Nyugodtnak tűnt, amikor azt mondta, és nem dühös, ahogy az A lehetőség azt sugallja. Az előtte lévő sor "a legjobbból tanultam", így nem látom, hogy milyen gyorsan lehetne pozitívról negatív gondolatokra váltani.

Mindenesetre, ez a rossz szépsége, mindig van vita

    
válasz adott 11.01.2014 05:52
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket