Miért nem hordozta a pajzsokat a Jedi?

33

A jedik a lámpákat elsősorban a lövedékek visszaszorítására használták, de véleményem szerint ez jobb munka lenne egy pajzs számára. A "jéghegy", mint a jedik stilizált futurisztikus paladinok.

A fénykard rossz védelmet jelentett:

 • több lövő,
 • magas tűzveszélyű fegyverek,
 • nagyon gyors vagy láthatatlan lövedékek,
 • robbanásveszélyes körök vagy a széttöredezett fegyverek más formái, mint például a puskával.

Ha fénytáblákat szállítanak, talán képesek lennének az Erő más területeire kiterjedni anélkül, hogy összpontosítanának a lövedékek visszaverésére fénykardjával. Az egyetlen fegyverlámpák úgy tűnik, hatékonyak a blasterek ellen, ezért miért nem hordoz a Jedi pajzsot is?

    
készlet Juan 09.12.2012 22:13
forrás

6 válasz

36

A Jedi nem szállított pajzsokat az Erő használata miatt. Egyszerűen fogalmazva, nincs szükségük rájuk.

 • A pajzsok nyilvánvaló ömlesztettsége mellett még militarista megjelenést és gondolkodásmódot is jelentenek. A Jedi minden kísérletet tesz a béke védelmezőjeként, nem pedig a háború előmozdítóként.

 • A fényvédők védekező fegyverekként való felhasználása fokozza megjelenésüket a tárgyalások, nem pedig a fegyverek előtti diplomácia előmozdítóként. Ne tévesszen, a Jedi képzésének egy része az, hogy a csapatokat harcba vezesse, de ez másodlagos szerep, és az egyik leginkább nem élvezi.

De a legfontosabb:

 • Az erő segítségével a jedik meg tudja állapítani, hogy egy blaster csavar megüt-e vagy sem.

 • Miután eldönti, hogy egy csavar megütötte, a fénykardját az Erővel együtt használja a csavar elfordításához.

 • Haszükségevanarra,hogytámadjonegyellenfelet,akirajtaforgat,ésharendelkezikazadottképzéssel,visszatudjaküldeniablastercsavartacélhoz.Nem,nemmindenJediképeserre,dealegtöbbképes.

 • Igen,aBirodalombanpajzs-technológiavan,devanegymásikokaannak,hogynemhasználnáazt.(Lásdalább:GunganPersonalShield.)

 • A legtöbb Jedi egy nyitott kézzel irányítja az Erő manipulációját. Nem, a legtöbb nem kell gesztusokat használni az egyszerű alkalmazásokhoz, de még a Yoda is használná a kezét, hogy manipulálja az Erőt, ha egy tárgy hatalmas vagy nem eléggé eléggé. A pajzs mindkét kezével mindig betöltött volna.

 • Igen,vannakJedik,akikkétlapostechnikákathasználnak(lásd Niman / Jar'Kai ) , de ezek a stílusok az erőhatásokat is használják, amelyek fokozzák azokat a fegyverprofilokat, amelyek fokozott agilitással, fokozott sebességgel és koordinációval rendelkeznek, amelyek az erő erősebb belső / személyes / védekező felhasználása.
válasz adott 10.12.2012 05:07
forrás
17

Lucas eredetileg japán filmként tervezte meg, egy ázsiai öntéssel, vagy úgy hallottam a barátaimtól (az a fajta, aki még tökéletlenebb, mint én). Például Darth Vader sisakja homályosan hasonlít egy szamuráj sisakjára általános formában.

Ha ez igaz lenne, a japán kardművészet nem használja a pajzsokat. A katana kétkezes kard, és szükség esetén sztrájkokat és fújásokat hajt végre.

    
válasz adott 10.12.2012 01:10
forrás
8

A Jedi nem használja a pajzsokat, mert nincs olyan világegyetem, amely a fénykard ellen működik

A Star Wars univerzum deflektor pajzs-technológiája nem képes olyan ember méretű mezőt előállítani, amelyet egy ember hordozható áramforrás táplálhat, amely megállíthatja a fénykardot. A legközelebbi dolog az, hogy azok a kisebb mezők, amelyek az ajtó vákuumát ellen képesek tartani, de nem hordozhatóak, és Jacen és Jaina már korábban letiltották őket egy fénykarddal (Young Jedi Knights sorozat)

Mi a helyzet a Gungan pajzsokkal

A Phantom fenyegetés alatt látjuk azokat a pajzsokat, amelyek nem felelnek meg a blaster fire alatt. Nem érdemes egy olyan pajzsot hordozni, amely csak néhány felvételt képes ellenállni, különösen azért, mert a manőverező képességgel kompromisszummal kell rendelkeznie.

a speciális esetekkel megoldott, lehetővé teszi a tényleges válasz -

Nem lehet egy könnyű kardot pajzsba kapcsolni, az univerzum fizikája nem működik így

A fénykard fontos részei erre a válaszra az elsődleges kristály és a fókuszáló kristály. Mindkettő nélkül, amikor bekapcsolja a fénykardot, robbanást vagy ragyogó fénykard burkolatot kap (Young Jedi Academy könyvek, Jedi Academy könyvek). (kisebb robbanás, mint a termikus detonátor, így még mindig nem katonaian alkalmazható). Megtanuljuk a Corran Horn-tól, a Jedi-mestertől, hogy amikor a pengével hosszabbodik meg, gyenge és instabil (I, Jedi és a yuzhong vong könyvek) nő, hogy bármi is meglepő legyen a sugár rövidzárlatához.

Alapvetően az az oka, hogy olyan sok fényforrás van, amely pontosan ugyanaz a pengékhossz, mert ez az a hosszúság, amellyel a leghatékonyabbak, és a legtöbb Jedi nem találja meg a megérintett értékeket

Egy másik kicsi nitpit, ami számomra értelme, de nincs forrása, milyen anyagot használsz pontosan splash-ként, hogy az energiát egy pajzs alakban kifelé irányítsa? A Lightsabers kivágta a bármit . Néhány anyag ellenálló, de egyik sem tarthatja vissza az ismételt felhasználást. Ki akarja venni a berendezéseket a mezőbe, amely bármikor kudarcot vall? Mint mondtam, nincs forrás, de anélkül, hogy ezt megtehetném, nem látom, hogy egy fénytábla még lehetséges legyen.

    
válasz adott 10.12.2012 11:55
forrás
4

Ahogy a Star Wars filmekben is látható, a jedik inkább elitek voltak, mint a katonák. A béke tiszteként a katona összes elhelyezésével utazásuk nem volt megfelelő. Továbbá, ha automata fegyvereket használsz, a pajzs rossz válasz. Visszatérjenek a tűzre, és sürgősen keresniük kell a fedelet, ami az, amit egy futó Jedi csavarok a kardjával fognak csinálni.

    
válasz adott 10.12.2012 01:07
forrás
2

A legegyszerűbb válasz, amit fel tudok hozni, az általuk használt erők levegőjét használják, hogy lecsökkentsék a blaster fújását és ilyet. A sith esetében is láthatod, hogy nagyon erős harci páncélokat alkalmaztak, hogy csillapítsák az ütéseket és a csavarokat.

    
válasz adott 21.10.2013 15:46
forrás
1

Ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a Star Wars-on újabb eseményeket vontunk be: a lázadók akkor egy "fénytábla" nem lenne olyan nehéz replikálni. Ha az Inkvizítornak sikerült a két fénykard pengéjét olyan gyorsan forgatnia, mint egy géppel, képzelje el, hogy jobban tervezték-e, és a felhasználó képzett-e arra, hogy növelje sebességét az Erővel. Olyan gyorsan forogna, hogy fénykard-pajzs lenne az eltérítéshez és támadáshoz, mint amilyenek mindegyikük amerikai lézerekből készült pajzsokat tartalmazna.

    
válasz adott 12.03.2015 21:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket