Ha a motor forgása fordított volt, valamilyen tolóerőt eredményezne? [másolat]

3

Úgy értem, ha a propellert a másik irányba forgatta, fordított tolást eredményezne. Kíváncsi vagyok, mert a légcsavarnak egy bizonyos irányban kell forognia a tolóerő létrehozásához, de fordítva okozna egy erő, amely segít megállítani a repülőgépet?

És létezik-e ez a rendszer propellerekkel rendelkező repülőgépekkel?

    
készlet Ethan 14.09.2015 02:23
forrás

3 válasz

7

Abszolút, de ahogyan mások azt mondták, ez egy nagyon hatástalan fék.

Sokkal hatékonyabb egyszerűen forgatni (vagy "szétnyitni") a pengéket egy béta (nulla-tolóerő-vagy „lapos pálya”) vagy egy negatív pálya (fordított tolóerő) állapotba. Ez gyakorlatilag minden turbopropeller-motoron és sok nagy, erőteljes radiális motoron jellemző. Úgy tűnik, hogy a kis dugattyús repülőgépek számára újdonságnak tűnik, bár még mindig ritka, hogy egy kis dugattyús repülőgépet látnak el fordított légcsavarral. De léteznek, de többnyire tengeri síkok.

Tekintettel az Ön által biztosított képre, a propeller csomópontja az ezüst kupola dolog, ahonnan a propeller pengéi kihajtanak. A pengék alapjai "csatlakoznak" ebbe a hubba, és elfordulhatnak egy bizonyos tartományban, amelyet egy "kormányzónak" nevezett eszköz határoz meg. A pilóta beállíthat egy propeller vezérlést (általában a fojtószelep vagy a támasztó kar részét), amely arra kéri a vezérlőt, hogy forgassa el a pengéket előre vagy hátra. A felszállás során a pilóta tolja el a hajtóművet, amely felgyorsítja a motort, és arra utasítja a propellert, hogy toljon egy nagy levegőt hátrafelé a tolóerő érdekében. Amikor a pilóta teljesen visszahúzza ezt a motorkart (a kifutópályán a leszálláskor), azt mondja a propeller lapátoknak, hogy forognak a foglalatukban, és visszafelé tolják el a levegőt. Az utasok ezt hallják a leszállás során, mint néhány másodpercig hangos zúgás, amikor a repülőgép lelassul a kifutópályán. Úgy érzi, mintha a pilóta elfojtja a fékeket, de ez többnyire a légcsavaros lapátok, amelyek a csomópontjaikban megfordulnak, és a levegőt előre mozgatják, hogy lelassítsák a gépet. Azt is hallhatja, hogy a pilóták a taxi sebességét szabályozzák, és a taxi a repülőtéren közlekednek, de ez nem annyira észrevehető, mint a leszálló zaj.

Fontos felismerni, hogy a motor MINDEN ugyanolyan irányban centrifugálja a propellert. Ez nem áll meg, és egy másik irányba forog. Az egyetlen dolog, ami megváltoztatja a pengék "hangmagasságát" a csomópontjaikban.

Remélem, ez segít.

    
válasz adott 14.09.2015 08:01
forrás
10

A légcsavarok olyanok, mint a repülőgépek. Csakúgy, mint a repülőgépek nem hoznak hasznos emelést, ha hátrafelé repülnek, a propellerek nem nyújtanak tolóerőt, ha ellenkező irányba fonódnak.

Forrás:www.quora.com

Ezaztjelenti,hogyahajtóművekbőlvisszafeléirányulónyomástlehetelérniúgy,hogynegatívhangmagasságotállítunkbe,hasonlóanafejjellefelérepülőrepülőgéphez.

Forrás: 12charlie.com

    
válasz adott 14.09.2015 02:34
forrás
4

A hátramenetben forgó légcsavar olyan lenne, mintha egy szárnyat repülne hátra ... nem lenne hatékony, és valószínűleg nem fog sok mindent elérni. (A mennyezeti ventilátorok CAN-t visszafelé forgathatók, hogy az ellenkező irányba fújjanak, de nem pontosan kifinomult repülőgépek!)

A motor elforgatása hátrafelé nem történik meg, mert meg kell állítania, majd vissza kell fordítania a tömeg tömegét - túl sok lendületet, hogy megfordítsa a forgásirányt, hacsak nem sokáig tartott erre.

Amikor a rekeszek visszafelé tolódnak, a motor & a propeller ugyanabban az irányban centrifugál, de a lapátok szöge megváltozik, így a tolóerő vektor most ellenkező irányba van. Ez a folyamat meglehetősen gyorsan megtörténhet, így meglehetősen azonnali fordított tolóerő áll rendelkezésre.

    
válasz adott 14.09.2015 02:34
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket