Két útlevél, „különböző” nevekkel [másolat]

1

Két azonos nevű útlevelem van, de más vezetéknév és vezetéknév, mind a következő utazásom során mindkettőt kell használni.

Passport 1 - Name: João Manuel 
       Surname: da Silva Couto 
Passport 2 - Name: João Manuel da Silva 
       Surname: Couto.

Problémák lesznek a bejelentkezéskor vagy a bevándorláskor?

    
készlet Mandrek 18.08.2018 21:36
forrás

1 válasz

3

A sajátosságok ismerete nélkül lehetetlen abszolút választ adni. Mivel ezt a kérdést kettős állampolgárságként jelölte meg, ez a válasz feltételezi, hogy minden állampolgárságnak egy útlevéllel rendelkezik, és mindkettőnek érvényesnek kell lennie (egy érvénytelen útlevél más probléma).

Először is a középső és a második név általában nem probléma. Néha rövidebbek vagy kihagyottak. Az első név egyaránt megfelel mindkét esetben, és így a második vezetékneve is így van, így igazságos lenne azt mondani, hogy nem kétséges, hogy ezek nem ugyanazon személyre vonatkoznak, különösen a születési dátum és a születési hely után (ha meg van adva) is.

A legfontosabb, hogy a bevándorlás ritkán egynél több útlevelet kér egy adott ponton. Lehet, hogy még csak egy utazással is utazhat, de ha mindkettő valóban szükséges egy adott utazáshoz, akkor az egyiket a saját országában bevándorlásra mutatja (amikor kilép a kiutazásból, és visszafelé lépve), a másik pedig a célországa (útközben). A bejelentkezéskor megjelenítheti az otthoni ország útlevelét, de ez igazolja, hogy be lehet engedni a rendeltetési helyre. Néhány országnak nincs kilépési bevándorlási lépése, így semmit sem lehet itt megjeleníteni.

    
válasz adott 18.08.2018 22:18
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket