Hogyan állíthatom be a következőket: mayo / ketchup alapú mártás következetes színnel?

2

Megpróbálok zesty mártást készíteni egy mayo bázis / ketchup alap keverékből. Néha a szín sötét narancssárga színű, néha fehér színű, bár ugyanazt a receptet használom. Azt gondolom, hogy hogyan készíthetem a mayo bázist, megváltoztatva a végtermék színét. Szeretnék halvány narancssárga végső színt kapni.

A mayo bázist kézi habverővel, repceolajjal, fehér ecettel, citromlével és tojássárgájával készítettem, és mint mondtam, minden alkalommal ugyanezt a folyamatot használom, de nem tudom megmagyarázni a színkülönbséget. Bármilyen javaslat arra vonatkozóan, hogy mit tehetnék egy következetesebb végtermék színért?

    
készlet James 23.05.2013 02:40
forrás

2 válasz

4

Azt gondolnám, hogy a színezés fő tényezője, feltéve, hogy minden alkalommal ugyanazt a ketchup mennyiséget használja, a tojássárgája színe.

A sárgás színek meghatározott tartománya van megadva a sárgás színű ventilátorban (PDF) . A szín a karetonoidok mennyiségétől függően változik a csirkék által fogyasztott takarmányban. A legtöbb csirke gazdaság kiegészíti a takarmányt kiegészítő caretonoidokkal, hogy elkerüljék a sárgás sárgákat.

Mivel a szupermarketekből származó tojások valószínűleg nagyon eltérőek lesznek a forrásokban, és így a takarmány, a kiegészítők és a szín, érdemes lehet egy helyi, kisüzemi gazdaságot találni, ahol megkérdezheti a gazdálkodót a takarmányról és a kiegészítőkről. Ha a csirkék valóban szabadon állnak, akkor sok rovarot eszik, ami szintén hozzájárul a gazdag narancssárgájához.

    
válasz adott 23.05.2013 10:41
forrás
1

Bizonyos gyógynövényeket és fűszereket hagyományosan használtak az ételek színének hozzáadására - fontolóra vehetnénk egy kis mennyiségű sáfrány hozzáadását, hogy beállíthassa a színt tetszés szerint. (A nyilvánvaló hátránya, hogy a sáfrány meglehetősen drága.)

    
válasz adott 14.06.2013 13:34
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket