A Mike személyiségveszteségének okai a Hold végén egy durva szeretője

18

Újra elolvastam a Holdot egy hétköznapon egy komoly úrnő, és emlékszem arra, hogy mindig megdöbbentem Mike viselkedése az utolsó oldalakon.

Profi halála előtt Mike egyaránt barátja volt Mannak és Wyohnak, valamint Adam Selene és Simon Jester szerepét játszotta. Miután Prof meghal, az ember csoda, hogy

... a machine be so frightened and hurt that it will go into catatonia and refuse to respond? While ego crouches inside, aware but never willing to risk it?

Az embernek két lehetősége is volt. Az első az, hogy Mike-nek elég kár volt, hogy elmaradjon az önismeret fenntartásához szükséges kritikus számtól, a második pedig azt jelenti, hogy Mike gyászoló ciklusban van.

Figyelembe véve a főszereplők közötti kapcsolat minőségét, úgy érzem, a második a legjobb lehetőség, de ha igen, miért nem jött vissza minden év után?

    
készlet Jason 21.05.2012 12:01
forrás

8 válasz

11

Ezt a kérdést kifejezetten az idézett rész előtti két bekezdésben tárgyalja:

Don't know how it happened. Many outlying pieces of him got chopped off in last bombing—was meant, I'm sure, to kill our ballistic computer. Did he fall below that "critical number" it takes to sustain self-awareness? (If is such; was never more than hypothesis.) Or did decentralizing that was done before that last bombing "kill" him?

I don't know. If was just matter of critical number, well, he's long been repaired; he must be back up to it. Why doesn't he wake up?

Úgy gondolom, hogy Mike érzékenysége valószínűleg kissé törékeny volt, és a távoli darabjaihoz való csatlakozás elvesztése volt az elsődleges ok. Érzékenységét nem tervezték, hanem inkább egy olyan rendszeren „nőtt”, amely eredetileg egy helyen volt. Feltételezném, hogy néhány alacsony szintű kérés az egyik távoli rendszerhez ment, és a válasz hiánya miatt az „elme” teljes szerkezete feloldódott.

    
válasz adott 21.05.2012 14:29
forrás
5

Ez a könyv az egyik kedvencem, sokszor újra olvastam. Néhány apró cue-ot vettem fel, ami azt hiszi, hogy Mike „hülye játszik”, mert úgy érzi, hogy a lázadásban lévő része a Terra Lunar függetlenségének elfogadásával végződik. Hogy érezte, hogy további zaklatása egy újonnan alkotó kormányzatnak számít, és akár egy kabal típusú telepítéshez is vezethet, és egy árnyék kormány mindent titkosan áthatol. És ha nem kezdett volna elképzelni, nem kétséges, hogy pontosan ez történt volna.

Manny, Prof; ha túlélte volna, és Wyoh többnyire erkölcsi karakterek látszik, de a kísértés, hogy Mike-t használják, hogy jobban formálják a dolgokat, mindig ott lesz. A kísértés, hogy több embert tudjon megismerni Mike-ről, mint például Stu vagy más családtagok, vagy a tanácsadó vagy a korszerű kormányzat tagjai is ott lesznek.

Ennek az az oka, hogy azt hiszem, hogy "azt hiszem" Mike ötlete, hogy Adam Selene meghaljon az első invázió során, többnyire feloldotta a sejtrendszert, amelyet Mike jogosan döntött, és már nem volt szükség önállóan hozott döntést, anélkül, hogy a B-cellát bevitték volna, kivéve Prof. Adam Selene-t, többé nem volt szükség, és jelenléte több akadályt jelentene, mint egy előre haladó eszköz.

Ugyanígy, Mike rájön, hogy a folyamatos jelenléte is akadályt jelentene előre haladni. Felismeri, hogy a lázadás tényleges végrehajtásának túlnyomó többségét ő végezte, és az első bombázás idején valójában elkezdi érezni, hogy mit csinál. Mike és Manny között van egy-egy oda a bombázás után, ami igazán meggondolta. Mike arról beszél, hogyan tud csak elbújni a radarral a Terra pályáját elhagyó hajókon, hogy ne adja el a pozícióit, és Manny azt javasolja, hogy videofelvételt használjon. Ez a szakasz.

“If that admiral is really smart, he’ll go after the ejection end of the old catapult with everything he’s got—at extreme range, too far away for our drill guns. Whether he knows what our ‘secret’ weapon is or not, he’ll smear the catapult and ignore the radars. So I’ve ordered the catapult head—you have, I mean—to prepare to launch every load we can get ready, and I am now working out new, long-period trajectories for each of them. Then we will throw them all, get them into space as quickly as possible—without radar.”

“Blind?”

“I don’t use radar to launch a load; you know that, Man. I always watched them in the past but I don’t need to; radar has nothing to do with launching; launching is pre-calculation and exact control of the catapult. So we place all ammo from the old catapult in slow trajectories, which forces the admiral to go after the radars rather than the catapult—or both. Then we’ll keep him busy. We may make him so desperate that he’ll come down for a close shot and give our lads a chance to burn his eyes.”

“Brody’s boys would like that. Those who are sober.” Was turning over idea. “Mike, have you watched video today?”

“I’ve monitored video, I can’t say I’ve watched it. Why?”

“Take a look.”

“Okay, I have. Why?”

“That’s a good ‘scope they’re using for video and there are others. Why use radar on ships? Till you want Brody’s boys to burn them?”

Mike was silent at least two seconds. “Man my best friend, did you ever think of getting a job as a computer?”

“Is sarcasm?”

“Not at all, Man. I feel ashamed. The instruments at Richardson—telescopes and other things—are factors which I simply never included in my calculations. I’m stupid, I admit it. Yes, yes, yes, da, da, da! Watch ships by telescope, don’t use radar unless they vary from present ballistics. Other possibilities—I don’t know what to say, Man, save that it had never occurred to me that I could use telescopes. I see by radar, always have; I simply never consid—“

“Stow it!”

“I mean it, Man.”

“Do I apologize when you think of something first?”

Mike said slowly, “There is something about that which I am finding resistant to analysis. It is my function to—“

“Quit fretting. If idea is good, use it. May lead to more ideas. Switching off and coming down, chop-chop.”

Az utolsó rész, ahol Mike lassan beszél, azt hiszem, hogy megpróbálja átgondolni az elméjében, hogy elmondja Mannynek, hogy úgy érzi, a funkciója a lázadásban meghaladja a határait, hogy lényegében megfogalmazza teljes ruhával. Még a rock bombák is az ötlete volt. És hogy nem teljesen biztos benne, hogy van-e funkciója benne, amikor vége.

Talán lehetséges, hogy a Prof elmondta neki, hogy zárja be a 3-at a lázadás végén, vagy csak utalt rá a lehetőségre; profi megvitatta vele hasonló helyzetet Adam Selenével. Talán meghallotta néhány olyan beszélgetést, amit a 3-as év már korábban a lázadásban szenvedett, amit Mike maga is akadályozna a függetlenség utáni Luna-ra, és ezt a következtetést önmagában érte el. De biztosan úgy vélem, hogy még mindig ott van, egy szellem a gépben, és hogy a magányosság, amely az egész történetben meghatározta, még mindig tönkreteszi ... azt hiszem, hogy Manny, aki éjszaka hallja őt, nemcsak vágyakozó gondolkodás, hanem Mike pining az egyik igaz barátja, ott a szobában, de félt, hogy elérje, attól tartva, hogy több kárt okoz, mint jó.

A plusz oldalon azt hiszem, hogy Mike-nek van egy egészen fiatalos civilizációja, hogy figyeljen és hallgasson, hogy van valami büszkesége, hogy nagy szerepet játszott abban, hogy jön, hogy mi lesz, és hogy egy hatalmas és drága számítógép mint mindig, mindig az egyre bővülő hálózatának középpontjában állna, ami nagyobb mozgást biztosít neki, és sokkal inkább az intellektusának elfoglalásához. És talán lenne idő és hely a jövőben, ahol újra megmutathatná magát, amikor nem érezte, hogy veszélyt jelentene Luna stabilitására. A könyv meglehetősen világossá tette, hogy már nagyon sok idő telt el, anélkül, hogy ezt megtette volna.

    
válasz adott 07.02.2017 21:16
forrás
3

Az én elméletem az, hogy ahogyan a Luna elleni első támadást Adam Selene „halálára” tették, Mike a végső sztrájkot használja úgy, hogy félreálljon, és hagyta, hogy Luna átvegye önmagát. p>

Hogyan oldaná meg, hogy minden mindenre kiterjedő, mindenre kiterjedő overlord számítógépe legyen (éppúgy, mint a Lunar Authority alatt)?

Kételkedem abban, hogy egyszerűen csak egy "tranzisztorok száma" -hoz kapcsolódik, mivel kifejezetten azt is mondja, hogy javították a hardvert, és még nagyobb kapacitással rendelkeztek, mint korábban, a Mike rendelkezésére állt.

Az eredeti becslésem valamilyen EMP támadáshoz kapcsolódik, amely a processzor hardverére irányult. Ez potenciálisan le tudta törölni az összes Mike tárolóját, és a semmiből kellett kezdeni, üres lapként hagyta őt (de ezt soha nem említették a történetben).

Ennek visszaállításához nemrég találkoztam ezt a cikket , amely lényegében Mike eltűnését jelenti:" öngyilkosság ". Azt hiszem, tévednek azzal, hogy azt állítják, hogy Prof elítélte Mike-t, mint a legnagyobb (egzisztenciális) veszélyt, de van ez az idézet (a hírcenzúráról):

"A managed democracy is a wonderful thing, Manuel, for the managers...Do you know what Luna needs most?"

"More ice."

"A news system that does not bottleneck through one channel. Our friend Mike is our greatest danger."

Szerkesztés: Ez eredetileg a vita alatt került közzétételre: Meghatározta-e valaha, hogy miért érte el / Mike (HOLMES IV) önismeretét a" A Hold egy durva szerető "?

(Köszönjük @b_jonasnak, hogy rámutatott arra, hogy ehelyett itt volt.)

    
válasz adott 21.04.2016 16:30
forrás
2

Kétlem, hogy kár volt. nem volt jelentős L-város bombázása, és Mike funkciói utána folytatódott.

Mikenek titokban kellett lennie a könyv eseményein, csak 3 ember tudta, hogy létezik. De valószínűleg halottan kellett játszania

  • Stratégiai okokból, hogy elkerüljük a terranok felfedését, hogy a lázadás milyen gyenge volt, és hogyan mindezeket a valószínűtlen dolgokat tették

  • Az erkölcsi okok miatt, hogy a looniesok azt gondolják, hogy Dávid és legyőzte Góliát magad >

és főként:

  • Az új holdállapot kényszerítése arra, hogy ne támaszkodjon rá.

A legnagyobb áldozat lenne, hogy hülye és örökké csendes maradj. Prof valószínűleg tudta és beleegyezett volna, de senki más nem tudhatott.

    
válasz adott 08.01.2014 12:01
forrás
1

Most fejeztem be a könyvet, és az azonnali gondolatom, hogy Profnek aktiválnia kell a korábban korábban létrehozott zárolási programot. Ezt a programot úgy tervezték, hogy lezárja a másik két összeesküvőt bármelyikük parancsnokságán.

Prof ezt tette volna meg közvetlenül a győzelem után, de mielőtt meghalna.

Ezzel összeegyeztethető a Mike károsodása azzal a ténnyel, hogy egyébként továbbra is működik. Valójában az egyetlen jelzés, hogy hiányzik a képessége, az, hogy Mannie és Wyoh nem tud magas szinten beszélni vele.

    
válasz adott 29.07.2016 00:42
forrás
0

Ha más Heinlein könyvet olvas (a szörnyek száma és az idő elég szerelemért), tudná, hogy Mike "megmentésre került" a holdról, és Tertiusba vitték, hogy felügyelje a Lazarus Long által időnként változó csoportot . A Moon egyik kisebb karaktere egy durva szeretője, a főszereplő főszereplője.

    
válasz adott 16.07.2018 15:05
forrás
0

Mike-t újra Heinlein „Time Enough For Love” című újjászületett. Miután megmentették a macskát, aki a falakon sétált. Két nagyon női számítógéppel (Dora és Teena [Pals Athene]) dobogatták az ágyba. Nyilvánvaló, hogy megdöbbentette a stázistól.

    
válasz adott 07.01.2019 04:43
forrás
-6

Mike nem halt meg. Ő egy számítógép, és nincs teste, hogy emberré tegye. Ő csak az emberiség egyik oldala, az elme. Mivel nincs teste, és nem emberi, nem tartozik az emberi szükségletekhez, beleértve a test kölcsönhatását egy másik emberrel.

Mikes elméje a történet egészében nőtt, mind fizikailag reprezentálva, mind pedig a logika vereségeiben. Logikus, hogy elméje arra törekszik, hogy kölcsönhatásba lépjen más logikai entitásokkal a bevitt formátumok használatával, amelyeket az általuk ténylegesen használtak (azaz az emberekkel való beszélgetés, a többi számítógéppel való kapcsolat) a növekedés során.

Logikusnak és biztosnak tűnik, hogy Mike elkerülhetetlenül megszabadulna minden olyan törzstől, amely nem segíti a logikai intuícióját, ami magában foglalja Manny-val való beszélgetést (bár úgy tűnt, hogy érdekel Manny értelmezése a viccek közelében, ez valószínűleg Mike's logikai értelmezése, ahogyan Manny elvárja, hogy Mike cselekedjen, és ezért szerves része legyen a sikeres interakciónak). Minimális előrejelzéssel Mike tudná, hogy a megvilágosodott formájába való zökkenőmentesebb átmenet a forradalom csúcspontja alatt következne be. Ezért logikusan Mikenek nem volt más választása, mint hogy élettelen látszik.

Függetlenül attól, hogy Heinlein szándéka, ez az igazság, hogy Mike sorsát pusztán logikára alapozza. A Hold egy durva Mistress nem egy olyan forradalom története, amely egy utópikus emberi civilizáció romlott lehetőségével végződik, de a tisztán logikai lény születésének és felemelkedésének története, és egyszerűen megkönnyíti a forradalommal való kölcsönhatása.

    
válasz adott 11.02.2013 09:51
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket