Mi van a fürdőszoba csempe alatt?

0

Mi van a fürdőszoba csempe alatt?

 • Úgy gondolom, hogy maguk a lapok valamilyen csempe ragasztóra kerülnek, amely cementként működik. Mi ez a termék?
 • Azt is gondolom, hogy a ragasztó alatt valamilyen védelmet kell biztosítani, hogy a víz ne okozzon kárt. Mik ezek a védőrétegek? Vagy csak falakon?
 • Mi jön utána? Több cucc vagy csak a padló? Milyen típusú padló van?

 • A fürdőszoba padlóján gyakran van egy lejtő, hogy a víz a csatornába kerüljön. A padló melyik része biztosítja ezt a lejtést, miután a lapokat helyezték?

Csak próbáld kitalálni, hogy a falak és a padló egy fürdőszobában működik.

    
készlet Backo 21.02.2018 21:44
forrás

1 válasz

6

Attól függ, hogy a lapka megfelelően lett-e telepítve. Több variáció, mint amennyit ebben a tekintetben remélne.

Padlóalkalmazások

A megfelelően telepített cseréppadló rétegei a következőkből állnak:

 • Csempe és habarcs
 • Thinset habarcs (a "ragasztó", amiről beszélsz)
 • Cementtámogató tábla
 • Thinset habarcs
 • Aljzat
 • Padlóbordák
 • A thinset habarcsot általában polimerrel erősítették, hogy bizonyos rugalmasságot biztosítson, ami megakadályozza, hogy az aljzat mozgása befolyásolja a lapokat.

  A hátlap (mint például a Durock, a HardieBacker vagy a WonderBoard) olyan, mint a betonlap, amely meglehetősen vízhatlan (bár nem vízálló). Nem rothad, láncol, nem növekszik a penész, vagy nem romlik víz vagy nedvesség hatására, és stabilabb alaplap a csempe számára, mint a faalapú termékek, mint a gipszkarton, rétegelt lemez vagy OSB.

  A hátlap mindig az aljzathoz van csavarozva, de azt tanították, hogy azt is beágyazom egy réteg rétegbe - egyfajta "ragasztó és csavar" módszert a cementlapra. A thinset segít kitölteni az aljzat minden szabálytalanságát, hogy a kapott cserép telepítése szilárd legyen.

  Mindezek alatt a padlóburkolathoz rögzített padlóburkolat. Ha az aljzat konkrét, akkor nem kell a hátlapot, és közvetlenül a betonhoz ragaszkodhat. Mindkét esetben a padló nem szigorúan vízálló, de kevés víz elegendő az aljzathoz, mert nem okoz problémát. A habarcs megfelelő tömítése minimálisra csökkenti azt a vízmennyiséget, amely az első padlórétegen átjut.

  Nedves terület alkalmazások

  A vízben ismételten vízzel érintkező zuhanyzóban vagy más területen vízálló bélés vagy membrán van a hátsó lap és a csapok között (a falakban) és a zuhanyzóban, hogy megakadályozza a víz bejutását a helyére. nem kellene.

  Egy hozzászólás szerkesztése:

  Néha közvetlenül a gipszkartonra vagy a "zöld táblára" ragasztott zuhanyfali csempe látható, amely rugalmasabb típusú gipszkarton. Ez nem a legjobb gyakorlat, mert a papír a nedvességgel kapcsolatos, de ez nem mindig probléma. Tekintettel arra, hogy a gipszkarton vagy a zöld tábla cserélhető a cementalapító táblával (például átalakítás alatt), én személy szerint mindig úgy döntöttem, hogy ezt a nyugalomra teszem.

  Néha a bélés helyett a falakon és a padlón a cserép és habarcs alatt membránképző bevonatot használnak, mint a RedGuard. A helyes használat esetén ez helyettesítheti a hagyományos laptermékeket.

  Falalkalmazások

  A falburkolókat gyakrabban egy "masztikus" termékkel szerelik fel, amely inkább ragasztó, mint a habarcs. Nem épül fel vagy ágyas, sem pedig egyenesen, így általában nem alkalmas padlóra vagy különösen nehéz csempékre. Gyakran megtalálja, hogy a dekoratív cserépbacksplash-eket közvetlenül a gipszkartonhoz ragasztják, ami elfogadható mindaddig, amíg a gipszkarton lezárt (festett).

  Úgy gondolom, hogy a legtöbbet lefedi. Ha komoly hibákat hoztam, tudassa velem. Mindezek forrása az egykori közvetlen felügyelője a Home Depot-nak, aki mintegy 25 éve professzionális padlóréteg volt. Már nem működik ott.

      
  válasz adott 21.02.2018 23:00
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket