Ahogy egy repülőgép lassabb lesz, miért fordul elő egy bizonyos bankszög gyorsabban?

14

A „Lassú repülés közbeni manőverezés” című videóban az elbeszélő megállapítja, hogy a lassú repülés közben a repülőgép kevésbé fog reagálni a távoli és más vezérlő bemenetekre. Azt is mondja, hogy a gép gyorsabban fog fordulni egy bizonyos bankszögnél, mintha a gép normál sebességgel repülne. A kérdésem az, hogy miért fordul gyorsabban a gép, ha alacsonyabb sebességgel repül?

Tehát alapvetően azt kérdezem, hogy egy repülőgép lassabbá válik, miért kezdene gyorsabban fordulni, akkor is, amikor a gyors repülés volt?

                             

A videónak az a része, amiről zavartam, 1:16

    
készlet Crafterguy 24.05.2017 04:05
forrás

6 válasz

18

A fordulatszám a következő két elemtől függ:

  • A lift (centripetális erő) vízszintes összetevője
  • A repülőgép tangenciális sebessége (valódi légsebesség)

Az arány vagy a fordulat közvetlenül arányos a felvonó vízszintes alkatrészével, és fordítottan arányos a repülőgép tangenciális sebességével.

Egy adott szögben a lift függőleges és vízszintes összetevői ugyanolyanok lesznek, függetlenül attól, hogy a repülési sebesség a repülés közben legyen.

Következésképpen a repülőgép ugyanolyan centripetális gyorsulást tapasztal, függetlenül a sebességtől.

Mivel a tangenciális sebesség lassabb, bármilyen centripetális erő nagyobb sebességet eredményez egy lassabb repülő repülőgéphez képest, mint egy gyorsabb mozgó repülőgép, és ezt a centipetál gyorsulás egyenlet mutatja.

$$ a_c = fr {v ^ 2} {r} $$

így mind a lassú repülésű repülőgép, ahol valódi sebességű $ v_s = 100 $ csomópont, mind pedig a gyors repülésű repülőgép, amelynek valódi sebessége $ v_f = 200 $ csomó, ugyanazt a centripetális gyorsulást tapasztalja.

$$ frac {v_s ^ 2} {r_s} = frac {v_f ^ 2} {r_f} = 4 frac {v_s ^ 2} {r_f} $$

vagy, $$ $ {1} {r_s} = frac {4} {r_f} $$

Következésképpen $ r_s < r_f $; ebben az esetben $ r_f = 4 r_s $

Mivel a szögsebesség megegyezik a sugárral elosztott tangenciális sebességgel.

$$ omega = v / r $$

a lassabb repülőgépek szögsebessége nagyobb lesz, mint a gyorsabb repülőgépek.

$$ omega_s = v_s / r_s $$

és

$$ omega_f = frac {v_f} {r_f} = frac {2 v_s} {4 r_s} = fr {1} {2} w_s $$

Tehát kétszer olyan lassú repülőgépünk kétszer olyan gyorsan fordul el, mint a gyorsabb az ilyen körülmények között.

    
válasz adott 24.05.2017 04:28
forrás
12

Egy másik módja annak, hogy egyszerűbb feltételekkel magyarázza el:

Két jármű 10m / s és 100 m / s sebességgel, mindkettő 180 fokot fordít balra.

A fogás azt jelenti, hogy minden autónak meg kell tennie a fordulatot, hogy a vezető csak 0,5G oldalirányú gyorsulást tapasztaljon.

A 10m / s sebességű autók esetében ez 20 m-es fordulatot jelent Ez az autó csak 6 másodperc alatt teljesíti a fordulatot, miközben 62,8m-t fed le.

A 100 m / s sebességű autó esetében a 2000 m-es fordulási sugár ugyanolyan oldalirányú erőt eredményez. 63 másodpercen belül befejezi az U-fordulatot, miközben 6283 m távolságot fed le.

Röviden, a lassabb mozgó autó sokkal gyorsabbá teszi az U-fordulatot.

Ugyanez a gondolkodás alkalmazható a repülésre.

Szerkesztés katalógusa Köszönjük a felajánlásokat!

    
válasz adott 24.05.2017 10:42
forrás
11

A kulcsszó "fordulatszám". Ez azt jelenti, hogy ha lassabban utazik, kevesebb időt vesz igénybe a 360 fokos fordulat befejezése, mintha gyorsan megy. Ugyanaz, mint autó vezetésekor.

Ha a fordulatot nagy sebességgel szeretné gyorsan elvégezni, meredekebb szögre van szüksége a kis sebességnél szükséges szöghez képest.

    
válasz adott 24.05.2017 05:51
forrás
8

A súly nem változik a különböző sebességeknél, így az emelés nem változik is, ha ugyanazt a bankszöget tartja fenn. Alacsony fordulatszámon azonban kisebb a kinetikus energia, amelynek irányát meg kell változtatni, így ugyanaz az emelőerő kevesebb munkát igényel.

A bankolt szárny olyan oldalsó erőt hoz létre, amelyet egy centripetális erőként használnak. Ez az erő valójában húzza a repülőgépet oldalra az új mozgásirányba. A fordulóba történő bankoláskor a centripetális erő oldalirányban felgyorsítja a repülőgépet, és lassítja az eredeti sebességkomponensét, így a sebességvektor iránya folyamatosan változik, miközben a skaláris értéke állandó marad. Ha kisebb a sebessége a konvertáláshoz, a forgatás gyorsabb lehet.

    
válasz adott 24.05.2017 06:50
forrás
4

Kérlek, bocsáss meg az egysoros vonalat, mert nagyon nehéz egy gyorshajtás golyót fordítani.

Ugyanaz a bankszög = > ugyanaz a fordulási erő. Sokkal kevesebb tehetetlenségi energia fordul elő, amikor a gép lassan repül.

    
válasz adott 24.05.2017 15:26
forrás
0

Ha bekapcsolja, a gyorsulást az utazás irányának átirányítására használják. Ha a kezdeti sebesség alacsony (lassú repülés), akkor az utazás átirányításához kevesebb gyorsulás (banki szög * idő) szükséges.

Ha a kezdeti sebessége magas (SR-71 Mach 3.2 járat), akkor több gyorsulás (banki szög * idő) szükséges az utazás átirányításához.

A bankszög itt írja le a gyorsulást, mert ténylegesen a "lift" bizonyos részét vízszintes irányba fordítja, ami az irányváltást okozza.

Természetesen egyenes és szintes repülés esetén a felvonót pontosan ellensúlyozzák a gravitációs erővel. Egy szintes fordulásnál a szárnyrugó egy részét arra használják, hogy a mozgás irányát megváltoztassák (vízszintes gyorsulás), és a hátsó felvonó is hozzáadódik a támadás szögének növeléséhez, és ideiglenes emeléssel jár a forgás közben. (Ez lassan lassíthat egy kicsit a sorban.)

Tehát az egyszerű válasz az, hogy kevesebb energiát (gyorsulást *) töltöttek egy lassú objektum elforgatásához, mint egy gyors objektum.

    
válasz adott 26.05.2017 02:37
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket