Vannak-e hivatalos iránymutatások a DM-hez, hogy megváltoztassa a játékos karakterének igazítását?

14

A játékban lévő legtöbb játékos a semleges különböző formáit választotta a karakterek beállításához. Idővel azonban észreveszem, hogy közülük kettő nagyon jól mutatja, hogy valóban meglepően jó cselekedeteket tesz (például az idegenek segítése, miközben kockáztatja a saját életét). Az egyik közülük egy goliath Blood Hunter, amely a kaotikus semleges -ről kaotikus jó -re változik, érdekes változást jelenthet a karakterfejlesztés szempontjából, figyelembe véve a hátterét és a tevékenységét .

Vannak-e hivatalos iránymutatások a DM-hez, hogy megváltoztassa a játékos karakterének összehangolását? Ha igen, hol tudok erről olvasni? Körülnézek a PHB-ben és a DMG-ben, de nem találok több információt, mint a lények (és a külső síkok) összehangolásának puszta alapjai. Hiányozok valamit, vagy a parti varázslók (szándékosan) ezt hagyja a DM-nek?

Megjegyzés: Már van néhány ötletem, hogy hogyan csinálhatom ezt finoman, de szeretném megérteni a szabályokat írva előtt, mielőtt esetleg módosítanám őket.

    
készlet Vadruk 07.05.2018 18:43
forrás

5 válasz

12

A D & D 5e

beállításainál csak egy információ áll rendelkezésre

A sok dolgok fedélzetén (DMG, 162) A mérlegkártya szerint

Your mind suffers a wrenching alteration, causing your alignment to change.

Ez lényegében az illesztést cseréli. Az LE például CG-t kap. A Blood Hunter esetében a CN LN lesz. Ez a kártya óriási változásokra szolgál a játékstílusban, ami nagymértékben befolyásolja a játékot. A spektrum egyik végéről a másikra történő váltás sokkal nagyobb változást jelent, mint a semlegestől a jóra váltás.

Szándékosan marad a DM / játékosoknál?

A 122-es PHB oldalon van egy kis rész az igazításról, amely azt mondja, hogy

For many thinking creatures, alignment is a moral choice. Humans, dwarves, elves, and other humanoid races can choose whether to follow the paths of good or evil, law or chaos.

És elmagyarázza, hogy a jó istenségek, akik ilyen fajokat hoztak létre szándékosan, szabad akaratukat adták nekik.

Az Unearthed Arcana 2015-ös cikkelye, az úgynevezett Változatszabályok, szintén magyarázza ezt.

Alignment is meant to serve only as a quick summary of a character, not a rigid definitions. It's a starting point, but elements such as flaws and bonds paint a much more detailed picture of a character's identity.

Ebből arra a következtetésre juthatunk, hogy az igazítás nem merev és megváltoztatható, de ez a változás a PC választása, nem pedig a DM, mivel szabadon akarják ezt az erkölcsi választást tenni. Ezzel együtt a DM-ként javasolhat egy módosítási változtatást, vagy azt tanácsolhatja nekik, hogy több CG-t játszanak, mint a CN (ha ismeri a szándékaikat).

Milyen hatással van az igazítás módosítása?

Nagyon kevés mechanikai hatása van a beállításoknak, de itt minden megtalálható. Nem adok leírást róla, de megadom az oldalszámot, hogy megnézhessem.

Az Archmagi köntöst DMG, 194

Tiszta jó / végső gonosz talizmán DMG, 207

Érzékeny tárgyak: Bizonyos esetekben csak az artifaktum azonos vonalának karakterei képesek hozzáigazítani. DMG, 214-től kezdődően

A halál: Amikor egy karakter meghal, akkor az istenség síkjához mennek, ahol imádják. Ha nem, akkor a síkhoz igazodnak. Tehát Arborea (CG) vagy Limbo (CN) a Blood Hunter számára.

    
válasz adott 07.05.2018 19:57
forrás
25

A DnD 5e szabályokban alig van szerepe az igazításnak

A DnD kiadásokhoz képest, a 4e előtt, a DnD 5e-nek alig van egy szerelője - ez nagyon kevés, bizonyos helyen (például bizonyos ritka szörnyképességekben vagy érző mágikus tárgyakban) játszódik le. Még azok a varázslatok is, amelyek úgy tűnik, hogy összehangolják a hivatkozást, mint például a "Jó és gonosz védelem" helyett, inkább bizonyos teremtménytípusoktól védenek, mint bizonyos beállításokat!

A játékos kézikönyvén kívül vannak olyan rendelkezések, amelyek megváltoztathatják a játékos karakterének beállítását, pl. ha lycanthropiát szenvednek, de nincsenek egyetemes szabályok, amelyek az ilyen változásokat a játékosok viselkedésére alapozzák. A GM természetesen megváltoztathatja a játékos karakterének összehangolását a GM fiatán keresztül, de ennek aligha lenne hatása az igazítással kapcsolatos további házszabályok nélkül.

Összességében, ha a játékosok figyelmen kívül hagyják az összehangolásukat, beszéljenek a játékosokkal arról, hogy a játékosok egyáltalán nem törődnek-e az igazítással - az egyik oka annak, hogy az összehangolás szerepe olyan vékony az 5e-ben, hogy egyre több játékos van nem. A klasszikus 3 × 3-as mátrix egyidejűleg korlátozónak és homályosnak érzi magát, és sokan jobban szeretnék kifejezni a karaktereik motivációit és értékeit konkrétabb kifejezésekben, mint például az ideális, kötvények és hibák. A játékosok is megpróbálhatják az összehangolásuk szerint játszani, anélkül, hogy teljesen megértenék, hogy az általuk választott igazítás azt jelenti, hogy a lejátszott világban - az egyes igazításokkal kapcsolatos elvárások nagymértékben eltérnek a csoportok között.

Ha szeretné hangsúlyozni az összehangolás szerepét a táblában, ez természetesen a hívásod, de különös óvatosság lenne, ha a partícióra igazítanám a változtatásokat - valószínűleg antagonista vagy önkényesnek tartják, hacsak nem adsz bőségesen figyelmeztetéseket. Talán még akkor is.

    
válasz adott 07.05.2018 19:24
forrás
6

A DM-nél van.

5E még mindig igazodik, de sokkal kisebb hangsúlyt fektet rá, mint a korábbi kiadások, addig az a pont, hogy kevés (esetleg) mechanika érinti ezt, részben az őrületből, ami kilenc dobozból ered, amelyek minden világképet és motivációt próbáltak megtartani valaha.

A legközelebbi dolog, amit a helyén áll, a kötvények, az eszmék és a hibák sorozata, amelyek segítenek meghatározni a karakter motivációit.

A PHB-ben opcionális szabályok vonatkoznak az új Inspiration szerelőre, amely mechanikus alapot biztosít a DM számára, hogy bónuszokat nyújtson ezeken a motivációkon belüli karaktereknek, valamint a DMG és az apokalipszis hercegei között a potenciállal foglalkozó részlegei. hogy egy karakter új hibákat szerezzen bizonyos traumákra adott válaszként. Ezek opcionálisak, és nem rendkívül átfogóak, de ha a motiváció tükröződik a mechanikában, azok jó kiindulási pontok és irányelvek.

Az idézetek akkor fognak jönni, amikor a forráskönyveim vannak.

    
válasz adott 07.05.2018 19:21
forrás
6

Ahogy azt más válaszok is mondták, az illesztéssel kapcsolatos dolgok többnyire a DM-nek maradnak, és nem is mechanikusan fontosak. Tehát a célodra összpontosítok, amit ebben a megjegyzésben említettél

It started with the matching of play-style and character sheet, indeed. But I'm mostly interested in stimulating a certain awareness for the players at the table that could then enrich their roleplay and decision making.

Ha meg akarja győződni arról, hogy a karakterek tisztában vannak azzal, hogy hogyan járnak el, akkor a legjobb módja annak, hogy ezt ne mondja, azt mutatja. Példa arra, hogy hogyan mutathatja meg a játékosnak, hogy ez "jó" dolog volt, hogy a vér vadászja, aki kockáztatja az életét, hogy megmentse az idegeneket, valami ilyesmi lehet, a következő alkalommal, amikor a játékosok belépnek egy városba vagy falu, a korábban elmentett NPC-be futnak, aki minden barátjának elmondta, hogy a jó srác, aki megmentette őt a banditáktól, és most a jó srác PC nagyon szívesen látja a falut. Hagyják, hogy ingyen maradjanak a fogadóban, hajlandóak ingyen adni neki információt a szabadságért, az ilyen dolgokért.

Ennek ellentmondásához a semleges karaktert ugyanazzal a következményekkel járó semleges karakter megmentheti ugyanazt az NPC-t, de pénzt kérhet. Ezután, amikor legközelebb egymásba kerülnek, az NPC úgy érzi, hogy az adóssága fizetett, és szívélyes, de semmi több.

Összefoglalva, az emberek nagyra értékelik azokat a karaktereket, akik jó dolgokat csinálnak, és nem kell igazodni ahhoz, hogy elmondja nekik.

    
válasz adott 07.05.2018 20:02
forrás
4

Olyan sok mindenhez hasonlóan beszéljen a játékosokkal. Ehhez jobban lehet beszélni az érintett szereplőkkel, ha van olyan rendszere, hogy nem tudják, hogy mások tudják.

Például, ha a góliát játékos jobban érzi magát, mint a CG karakter, akkor nem lehet egyetértés, és a karakter összehangolása egyszerűen megváltoztatható.

Ha viszont csak jó hírnevet próbál felépíteni, hogy később visszaélhesse, akkor ez egy teljesen CN-dolog, amit meg kell tenni, és nincs szükség változtatásra.

    
válasz adott 07.05.2018 21:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket