Hogyan korlátozza a magas szintű PC-k tevékenységeit városi környezetben [zárva]

3

Egy városi küldetés tervezésénél / GM-jén történő tervezésnél könnyű korlátozni a PC-műveleteket, illetve bizonyos területekhez vagy épületekhez való hozzáférést. A városi őrök, a banditák, a nehéz zárt ajtók és így tovább jelentenek akadályokat a cselekvésüknek, szinte, mint más polgárok. Ezért bizonyos cél elérése érdekében (információ beszerzése, nagyon korlátozott hely elérése, fontos hatóságokkal való találkozás megszerzése ...) kreatívnak kell lenniük, és számos problémával kell szembenézniük.

Ha azonban a PC-k magas szintet érnek el, akkor több eszközük is van a közös akadályok könnyű leküzdésére. Milyen tipikus módszerek vannak a magas szintű PC-k kezelésére és annak megakadályozására, hogy mindent megtegyenek anélkül, hogy túl sok magas szintű NPC-t vezetnének be (amelyek nem mindenütt jelen vannak, és bizonyos helyzetekben nem tűnnek ki a kontextusból)?

    
készlet firion 05.05.2017 12:19
forrás

1 válasz

3

Tanúk;)

Egyes PC-k belépnek egy házba, és megteszi, amit akar, a belső ember megpróbálhatja megállítani (de ha a számítógép jól felszerelt, a srác el tud menekülni az utcára, ahol az őrök segítségére van), a számítógépek mindent, amit akarnak a házban, de nem találnak sokat a közönség házában), akadály nélkül hagyják el őket.

Akkor sokat mozgathat.

  • az őrök leállíthatják az utcai PC-ket, hogy kövessék őket - úgy néz ki, mint a leírt gyanúsítottak
  • bounty-t lehet rájuk helyezni, a fejvadász általában a legkevésbé elvárt
  • az áldozat később felismerheti őket az "Guard! Guard!" síró utcában.
  • ő is felismeri őket a kocsmában, egy nagy verekedést teremtve, amely megköveteli a helyi őröknek, hogy állítsa le, majd ... meg kell védenie magát a törvény ellen

Ha a számítógépek elrejtenek a státuszuk mögött, akkor figyelmeztethetik, hogy viselkedésük súlyos következményekkel járhat, vagy egyszerűen csak nagyon veszélyes küldetéssel küldhető el, remélve, hogy soha nem fognak visszatérni.

Ha a számítógépe azonnal megöli az embert, akkor más tanú lehet, mint az emeleti gyerekek, egy feleség, néhány tizenéves a következő szobában, középkorban a családnak több utóda van. Gyermekek rohamosan eltűnnek az utcákon, ahol a teljes páncélozott PC nem tud.

Még ha a PC-k nem hagynak tanúkat, még a koldust sem a ház felé, sem az utcán, az egész család meggyilkolása vonzza a figyelmet és a vizsgálatot.

Lehetnek olyan eszközök, amelyekkel el lehet törölni a várost, de ott lehet egy NPC teleportálni a következő városba, figyelmeztetve őket a bejövő végzetükre. Gratulálunk, a PC-k személyiség nem gratta minden országban.

    
válasz adott 05.05.2017 12:56
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket