Melyek a jó elfelejtett birodalmak istenei elfogadják a necromancy használatát?

8

Éppen elkezdtem tanulni a D & D-t, és az én Dwarven Healer-nek (a tisztelt anya Cleric-nek) kell kiválasztania a varázslatok listáját. Ezek közé tartoznak a necromantic varázslatok, mint például a sebek okozta sebek, amelyeket nem kívánok kiválasztani.

Ugyanakkor észrevettem, hogy a D & D-nek nincs „gonosz” tagja a varázslatokhoz. Továbbá a Játékos Kézikönyvében a necromancy nem gonosz, bár sok társadalomban tabu.

Tehát megkérdezem magamtól, hogy a törvényes jó istenek megengedhessék-e a szolgáiknak, hogy egy nemes véget használjanak? Mint például a nemes elvtársak előzetes beleegyezésével történő megemelése, egy ork hadsereg összetörésére. Melyik (semleges vagy kaotikus) jó istenek?

A kérdés további sürgősséggel jár, hogy automatikusan megtanulom a "Holtan halott" varázslatot a 9. szinten, mint a Life Domain Spellet!

    
készlet Ludi 06.06.2016 09:17
forrás

2 válasz

15

Az a tény, hogy a varázslat "necromantic" -nak van jelölve, nem jelenti azt, hogy ez gonosz, vagy hogy a közönséges élethez kapcsolódik; fontos különbség van a necromancy-the-school-of-magic és a necromancy-the-tényleges-cselekvés-teremtés-undead között.

A könyv nem mondja kifejezetten azt, hogy minden isten megtagadná, hogy bármilyen varázslatot használjon, de igaz, hogy bizonyos varázslatok használata sértheti az Isten elveit. Önnek (vagy a DM-nek) végül ennek a bírónak kell lennie.

Úgy gondolom, hogy egy jó vonalat rajzolni kell: az élőhalott tényleges létrehozása vagy használata gonosz cselekedet, így minden jó illeszkedésű isten elutasítaná a animált halott varázslat használatát. De más varázslatok, mint például a tartalék a haldokló és a emelni halott nem járnak az élőhalottakkal, és rendben vannak, függetlenül attól, hogy igazodnak-e.

    
válasz adott 06.06.2016 09:40
forrás
6

Bármely isten megengedi a varázslat használatát, ha előmozdítja érdekeiket.

A D & D 5e-ben a jó azt jelenti, hogy mások elé állítják magunkat, és a gonosz azt jelenti, hogy mások elé állítja magát, ha gondosan olvassa el a leírásokat. A varázslat már nem lehet jó vagy rossz, mint egy kalapács. A varázslat speciális használata jó vagy gonosz szándékkal rendelkezhet.

Például a halottak istene megrázhatja, hogy a anime vagy emelje a halottakat az érdekeik sérelme nélkül: a természetes az élő halálba való átmenet. Ez igaz lehet, függetlenül attól, hogy az Isten jó, gonosz vagy semleges.

    
válasz adott 06.06.2016 11:43
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket