Hogyan értem jobban a szellemeket és az árnyékvilágot?

11

Nem kapok szellemeket és az árnyékvilágot, nem olyan, mint egy mechanikai szinten, hanem egy fogalmi szinten. Nem értem, hogy az árnyékvilág átfedi a miénket? hogyan képesek az Uratha kölcsönhatásba lépni? Mi motiválja a bonyolultabb szellemeket? mit tudnának? hogyan hatnak egymásra? mikor lépnek kapcsolatba? mennyire mozognak? Ha az árnyékvilágban új vagy régi funkciók vannak jelen, akkor a vérfarkasok kölcsönhatásba léphetnek ezzel (mozoghatnak-e egy már nem létező épületben)?

Például megkérdeztem ezt a kérdést , és rájöttem, hogy nem tudom, mit csinálok ha megpróbálnak kapcsolatba lépni a szellemekkel, és hogy milyen szellemek tudnák, hogy milyen távolságra.

A kérdésem az, hogy mit tudok olvasni, vagy nézni, ami segít nekem megérteni a szellemvilágot, hogy eléggé hihető legyen a krónikámban?

Számomra előfordult, hogy talán az egyik oka annak, hogy soha nem ragadtam a szellemet (nem ghost / fae), nem tudok olyan filmekre vagy más médiára gondolkodni, amelyekhez egyértelműen társíthatok. Elismerték a filmeket vagy más médiákat, amelyek példákat mutatnak a szellemek vagy az árnyékvilág számára a sötétség világában.

    
készlet xenoterracide 19.08.2014 01:07
forrás

2 válasz

2

Meg fogom érteni ezt, és néhány linket, amelyek segíthetnek.

Az átfedés módja:

Mindig ezt láttam, mivel a két világ (anyagi és árnyék) ugyanabban a helyen létezik egyidejűleg. Tehát, ha áthaladsz a gesztenyebben, úgy is, hogy ugyanabba a helyre kerülsz, mint te egy másik létező helyen voltál. Ezért azokon a területeken, ahol a közöttük lévő gát gyenge, olyan entitásokkal lehet kölcsönhatásba lépni, amelyek mindkét területen egyidejűleg vannak.

Az árnyékban még mindig léteznek az anyagi világban létező elemek. Mivel a WOD wiki: "Az Anyagi birodalomban bekövetkező minden olyan import, amely az Anyagi birodalomban előfordul, visszaverődést szülhet az árnyékban".

Ez azt jelenti, hogy minden olyan dolgot értünk, amely erős érzelmi vagy valóságváltozási következményekkel jár. Példák: a gyermek elvesztett Teddy Bear még mindig létezik az Árnyék-birodalmakban, erős kapcsolatokkal rendelkezett, és nagy behozatala volt az adott személynek, vagy háborús nyilatkozat, amely sok és megváltozott világ esemény halálához vezetett. Még ha az anyagi világban is megsemmisül, az árnyékban létezhet egy spirituális másolat.

"Így a lebontott épületek, az ősi fák és a kihalt állatok még mindig léteznek lelki formában" link

hogyan működik az Uratha?

Uratha beszélhet szellemekkel, ha nagyon alapszintű.

"Ők [Uratha] is rendelkeznek ösztönös (ha alapos) megértéssel az első nyelvről, az őseik által beszélt nyelvről, amelyet még mindig a szellemek használnak (ez talán az összes ember eredeti nyelve). folyékonyan beszéljen az első nyelvről. " link

mi motiválja a bonyolultabb szellemeket?

Ugyanazok a dolgok, amelyek más NPC-ket motiválnak a játékokban: hatalom, vagyon, szeretet, együttérzés. Csak egy kicsit más világban élő NPC-k. Lehetnek olyan változatos motivációk, mint bármely más csoport / egyén.

mit tudnának?

Ez az Ön számára, hogy eldöntse, néhányan ismerik az ősi lore-kat, rendszeresen kommunikálhatnak az anyagi világ teremtményeivel (Mennyire veled), mások nagyon keveset tudnak semmilyen anyagról vagy árnyékról. ki, és megfelelővé tegye a telek számára. Valószínűleg a szellem hatalmától / rangjától függ.

hogyan működnek együtt?

Általában egy alacsony erősségű ponton keresztül, vagy a rajta keresztül kényszerítve.

Milyen egymással? Úgy gondolom, mintha kölcsönhatásba lépnénk a világunkban. Írjon levelet, és küldje el a hírnöknek. Találkozzon egy helyen és beszéljen vagy harcoljon vagy végezzen sötét szertartásokat, hogy köti össze a halandók lelkét az örök szolgaságukkal? Ismét hozzád. Vagy ellenkezőleg, kötelező érvényű rituálé, hogy megakadályozzák a gonosz testvéreiket, amelyek pusztítják a természetet. Hasonló szellemek találhatók együtt a „kórusokban”.

A pártoddal? A gyengélkedés helyén, ahol a gyalogságban volt, vagy ahol képesek voltak áthidalni az utat. Vagy lehet, hogy nem tudnak átjutni, de rendelkeznek azzal a lehetőséggel, hogy a leégett papírhulladékot egy játékos lábára esnek, vagy a suttogott szavakat a sötétben hallják. Vagy lehet, hogy a játékosok úgy döntenek, hogy kapcsolatba lépnek egy lélekkel, hogy segítsenek nekik, üzenetet kapjanak valakinek, amikor fogságban vannak.

A kapcsolatot és az interakciót bármelyik oldal kezdeményezheti.

mikor lépnek kapcsolatba?

Ismét igaz, hogy a párt vagy te.

mennyire mozognak?

Az árnyékvilágban mindig arra gondoltam, hogy spirituális lények, mint például a szellem ló vagy a lélek elefánt séta vagy lovaglás, ezekben az esetekben egy másik szellem szolgálatához kötődnek. Ez a szellem típusától függ.

Egy állati szellem elmozdulna, ahogy az állat mozgott. A fa szelleme valószínűleg a helyszínre gyökerezik. Lehet, hogy megteszi a szellemeket olyan dolgokban, amelyek felidézi az általuk képviselt dolgot. A haragszellem tehát lebegő bálakőgömb lehet, amely levitál, vagy a rétek szelleme mozoghat, mint a virágszirmok örvénylő felhője. Ez nem jelenti azt, hogy a haragszellem szükségszerűen gonosz, és a rét-lélek boldog és fényes. link

Az anyagi világban? rajtad múlik, ha lebegnek, mint a rendetlen fejek, vagy a farkas szellem vadászik az árnyékok körül. Csak a valódi világgal tudnak kölcsönhatásba lépni hatalmuk révén, így áthaladnak a valós világon, mintha levegő lenne.

Ez nagyrészt rajtad múlik, de remélem, ez segít abban, hogy elmélyítse, hogyan fogod elképzelni a szellemvilágot.

    
válasz adott 20.08.2014 10:38
forrás
1

Szellemek és birodalmak, amelyek ugyanabban a helyen léteznek egyszerre.

Az a benyomásom, hogy átfogó választ keres a fogalmi megértésre, megpróbálok adni.

Kérdés: nem kapok szellemeket és az árnyékvilágot, nem úgy, mint egy mechanikai szinten, hanem egy fogalmi szinten. Nem értem, hogy az árnyékvilág átfedi a miénket?

A: Az Árnyékvilág egyike annak a világnak, amely ugyanabban a helyen létezik ugyanabban az időben, de különbözõ esszenciákból áll, bár mindegyikük folyamatosan kölcsönhatásba lép. Ezek közé tartozik, de nem kizárólag, az anyag, az árnyék, az éteri, az asztrális, a fogalom megmagyarázása, de a WoD árnyékában mindannyian érdekel. A fizika törvényei nem azonosak a létezés két különböző síkságában, de minden, ami az anyagi síkságban történik, az árnyékvilágot érinti. Az árnyék síknak vagy a világnak egyedülálló tulajdonságai vannak. Az árnyék síkságon minden szellem van. Az árnyék síkságnak árnyékai vannak a múltról, a jövőről és a dolgokról. Az árnyékvilág és az anyagi világ közötti átmenet és kölcsönhatás függ a játék mechanikájától, ahogy játszod, és meg fogod magyarázni, hogyan és miért működik, de a játékosodnak nem kell tudnia az összes részletet .

Kérdés: az Uratha hogyan tud kölcsönhatásba lépni? mi motiválja a bonyolultabb szellemeket? mit tudnának? hogyan hatnak egymásra? mikor lépnek kapcsolatba? mennyire mozognak? Ha az árnyékvilágban új vagy régi tulajdonságok vannak jelen, akkor a vérfarkasok kölcsönhatásba léphetnek ezzel (mozoghatnak-e egy már nem létező épületben)?

A: Az interakciók és a motivációk összetettek lehetnek, vagy egyszerűen kezelhetők. Természetesen bizonyos interakciókat a játék szabályai szabályozzák. Az interakció részben a fókuszban szabályozható, mivel lehet, hogy mi volt, mi az, mi lehet, és mi lehetett egyszerre jelen. Az, hogy mit hoztak oda, vagy a saját fókuszod, meghatározó tényezők lehetnek abban, hogy mit csinálsz. A motiváció érdekében az árnyékvilágban lévő szellemek tudják, hogy az anyagi világ eseményei által befolyásolták őket, így a bonyolultabb árnyékszellemek érdeklődéssel vagy motivációval rendelkeznek az események befolyásolására, de mivel az Árnyékágakat szabályozó törvények nem ugyanazok, mint a az anyagi birodalmak nem tudják megérteni motivációikat. A logikának nem ugyanaz az alapja, mint amit bolondnak látunk, az árnyékvilágban is logikus logikával rendelkezhet. Ami az árnyékvilág jellemzőivel való interakciót illeti, ami nem létezik az anyagi birodalomban, igen, ha ott vagy, akkor kölcsönhatásba léphet, de óvatosan, hogy ami nem létezik az anyagi világban, lényegtelenné válhat, és eleshet, a szélek szélessége és lógás, vagy olyan helyeken, ahol soha nem lesz, és soha nem lesz, hogy örökre elveszítsük, mi az. Képzeld el egy pillanatra egy olyan árnyékot, amely egy olyan hívásra válaszol, amely egy árnyék, ami lehetett volna, de nem az ellenfeled által hozott intézkedések miatt.

Kérdés: például megkérdeztem ezt a kérdést, és rájöttem, hogy nem tudom, hogy mit csinálok, ha megpróbálnak kapcsolatba lépni a szellemekkel, és hogy milyen szellemek tudnák, mi az, ami távolság.

A: mechanikát és képzeletet alkalmazhat, hogy meghatározza a szellemek és ismeretek típusait. A karakternek nem kell ismernie az erejük szintjét, vagy a tudásukat a kapcsolatukról. A könnyûnek tűnhet, hogy valóban erõs lehet, és az, ami jól ismerhetõ, valóban ostoba lehet. Talán a lélek galambként jelenik meg, de valójában azzal a céllal van, hogy háborút alkosson, csak a GM tudja.

Kérdés: A kérdésem az, hogy mit tudok olvasni, ami segít nekem megérteni a szellemvilágot eléggé ahhoz, hogy hihető legyen a krónikaimban?

A: A mások által nyújtott linkek jó források. Éveket olvashat az irodalom olvasásával, de nem minden fogalom következetes lesz, nem mindegyik egyet fog érteni, és végül Ön lesz az, aki meghatározza, hogy milyen szabályok és konzisztenciák vonatkoznak majd a világra. Ez lesz a következetesség, amellyel megbízhatod.

    
válasz adott 20.08.2014 17:46
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket