Hogyan kell csatlakoztatni a WiFi termosztátomat az aktuális bekötési helyzetem miatt?

2

Korábban frissítettem néhány termosztátot, és nagyon egyszerűek voltak; azaz készítsen képeket és csatlakoztassa a vezetékeket az eredetihez. Ez azonban az első kísérletem egy "intelligens" WiFi-kompatibilis termosztáton, és ahogy elolvastam, egy közös kapcsolatra lenne szükségem az eszköz tápellátásához (az akkumulátorról vártam). Szóval ez az első akadályom, mivel nincs C-huzalom a falról. Akkor, amikor a kemencébe megyek, és kinyitottam, remélve, hogy látni fogok egy „C” huzalt, amely éppen a fal mögött rejtőzött, nem tipikus kapcsolatot találtam (lásd a képeket).

Mintlátható,nincskapcsolataz"Y" terminállal, nincs sárga vezeték a falon vagy a kemencében. A kék vezetéket egy piros drót fedi le, amit nem tudtam nyomon követni, hogy hol megy (néhány A / C kapcsolat feltételezem).

Ezért megzavarodtam, és nem tudom, hová megyek innen. Csak egy C huzalt kell futtatnom a kemencébe, vagy cserélném az egész csomagot egy 5 vezetékes? Még akkor is, ha nem igazán vagyok benne biztos, hogy mit csinál ez a zárt kék drót. Igazán nagyra értékelném, hogy bárki segítséget nyújthat itt.

    
készlet David H. 15.07.2017 23:01
forrás

1 válasz

1

Miután végzett néhány kutatást és fizikailag nyomon követte a vezetékeket, meg tudtam erősíteni, hogy a fehér ?? az ábrán valóban a külső kompresszoregység felé haladt. Ezért úgy tűnik, hogy a kék vezetéket a hiányzó sárga vezeték helyett használták. Ennek eredményeként az én megoldásom az, hogy a Blue-ot mindkét végén a „C” terminálokba visszahelyezzük, majd egy sárga 18-as nyomtávú vezetéket futtatunk, ahol a Blue-ot csatlakoztatták. Ily módon a vezetékek színesek.

Gondolom, hogy a kemencében található Y terminál valószínűleg szabályozza a ventilátor fordulatszámát hűtési módban, de mivel az A / C működik most, külön kérdésként hagyom el.

    
válasz adott 19.07.2017 20:48
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket