Hányszor van biztonságos a csirke melegítése?

7

Azt hittem, emlékszem arra, hogy a Evira meghallgatta, hogy soha nem szabad melegíteni a csirkehúsot az első főzés után. Azonban nem találom többé a kijelentést. Most kezdem gyanítani a memóriámat.

Ez az állítás igaz? Nem biztonságos a csirke melegítése?

    
készlet Léo Léopold Hertz 준영 26.07.2011 21:09
forrás

1 válasz

15

A kontextusból kihagyva ez nem sok értelme van, de több hasonló állítást hallhatok, amit esetleg hallottál - mindez igaz és a legtöbb a USDA adatlap és a legtöbb más ügynökség webhelyei:

  • A romlandó ételeket nem szabad hagyni a "veszélyzónában" (4,4 ° C - 60 ° C vagy 40 ° F - 140 ° F) (szobahőmérsékleten) több mint 2 órán át; 1 óra, ha a hőmérséklet 32 ° C / 90 ° F felett van (száj / bélhőmérséklet).

  • A nem visszaállítja ezt a visszaszámlálást, csak ideiglenesen leállítja. Ezért nem biztonságos gyakorlat az élelmiszerek többszöri felolvasztása és visszafagyasztása (különösen, ha a hűtőszekrény hőmérséklete meghaladja).

  • A főzés visszaállítja a visszaszámlálást, de hacsak nem teljesen steril környezetben (tipp: nincs), még mindig meg kell tartanod az ételt a veszélyzónából főzés után, ezért az irányelvek azt mondják, hogy 2 órán belül hűtésre kerülnek.

  • A legtöbb ember újra melegíti az ételt a "meleg" vagy "forró", de nem főzés hőmérsékletre. Hacsak nem melegíted belső 74 ° C / 165 ° F hőmérsékletre, akkor a veszélyes zónában főzés után az egész idő halmozódik fel. Tehát ha a legtöbb ember ezt teszi, és 40 ° -50 ° C-ra melegíti az ételt, kellemes, kényelmes étkezési hőmérsékletet, akkor jobb, ha (a) csak azt a részt, amelyet megeszel, és / vagy (b) dobja a hűtőszekrénybe való visszahelyezés helyett minden meg nem oldott részt.

Tényleg ez az egész, hogy a főzés óta eltelt idő alatt az élelmiszer a veszélyzónában töltött. Elméletileg, ha ugyanazt a csirke-darabot 12 óránként főzte, és azután azonnal befagyasztotta, akkor végtelen ideig biztonságban maradna. Nincs is íze vagy textúrája, így nem ajánlom.

Mivel a legtöbb ember nem gondosan méri az élelmiszer belső hőmérsékletét, amikor újramelegíti azt, a "legjobb gyakorlat" a csak a gyorsan romló élelmiszerek egyszer melegítése után , mert különben nagyon nehéz megbecsülni, hogy mennyi idő maradt a metaforikus órára. És nyilvánvalóan ne hagyja a hűtőszekrényben több, mint néhány napig, mert még mindig lassabban is elronthatja.

    
válasz adott 26.07.2011 22:33
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket