Hogyan készítsünk otthon cappuccino kávét gép nélkül

12

Nincs kávéfőzőem. A legközelebbi egy vízforraló… Megpróbáltam erős / jó minőségű instant kávét használni, a másik felében töltött fél csésze, majd forró tej. Csak a kávéra kóstolt.

Tehát hogyan készíthetek otthon egy cappuccino-t anélkül, hogy az összes divatos eszköz lenne?

    
készlet Pork Chop 18.03.2016 07:37
forrás

6 válasz

14

Van francia sajtója? Ha igen, akkor kávét készíthet, ami elég erős, és te teheted a tejet.

A kávéhoz őröljük. Ha túl finom, túl sokat fog menni a hálón, és a kávéja sötét lesz, és túlnyúlik. Vásároljon egy nagyon sötét pörköltet, de valamit, ami nem túl füstös. Az olasz sült túl füstös. Az eszpresszó babok általában karamellizált íze van, mint a füstös.

A tejhez egy kicsit melegítsük, mint amennyit csak akarsz a cappuccino számára. Tegye a tiszta sajtóba. Erősen pumpálja a dugattyút felfelé és lefelé. Ez zamatos, sűrű habot eredményez. Ha túl sok nagy buborék van szivattyúzva hosszabb ideig, vagy kicsit keverheti.

Nem is szeretem a speciális vagy drága berendezéseket. A francia 391133 sek olcsóak és hasznosak sok dolog megmunkálásához. Ezek is kicsiek, és akkor használhatja őket, ha távol van a villamos energiától (kemping / zombi apokalipszis stb.).

    
válasz adott 18.03.2016 13:03
forrás
6

Ez nem nincs divatos eszköz, de ez nem drága képzeleteszközök, és az eredmények meglehetősen hitelesek.

Meglehetősen ésszerű cappucinosokat készítek:

 • Egy olcsó moka bank a kávéhoz. Erős, szinte espresso felvételeket készít a kávéból, és nincs szüksége elektromos áramra, csak ül a tűzhelyen (jó nekem, mert itt áramköri áramkimaradások vannak)
 • Olcsó akkumulátoros kézmosó.
 • Bármilyen fémes tartály, amely felmelegíti a tejet a tűzhelyen. Egy kis serpenyő lenne, de egy kis potot, mint a harmadik kép, sokkal kényelmesebbnek találom, és a forma úgy tűnik, hogy segít a habzásban. Valószínűleg egy második bögre vagy egy kis kancsó is működik a mikrohullámú sütőben, bár ezt még nem próbáltam.

Képkreditek: 1 , 2 , 3

 • Készíts egy vagy két kávét a szokásos módon a moka edényben a tűzhelyen.
 • Egy másik tűzhely égőjénél melegítse fel a tejet. Úgy találom, hogy ha elkezdem előkészíteni a tejet a moka pot beállítása után, mindketten készen állnak egy időben.
 • A tej forró forrása esetén
 • Öntsük a kávét egy bögre
 • Töltsük fel a habosított tejet, egy teáskanál segítségével, hogy bármilyen makacs habot kapj, ami nem akar kijönni. A forró tej keveredik, a hab a tetején marad.
 • Nem vagyok kávéfőnök, de számomra szinte ugyanolyan ízű, mint egy kávézóban található cappuccino.

      
  válasz adott 18.03.2016 15:22
  forrás
  5

  Nos, ha azt szeretné, hogy a bécsi eredeti, mindössze a kávé és az édesített tejszín kombinálása, az utóbbi esetleg felvert. A kávét ugyanakkor szeretné főzni, bár azonnali valószínűleg nem teljesen hiteles. :) Ha szükséges, fahéjat és / vagy borotvált csokoládét adhat hozzá.

  Ha a modern cappuccino-definíciót szeretné elkészíteni, az eszpresszó kávéra épül, amely a kávécsomagok összes címkéje ellenére nem egy bizonyos őrlés, sült vagy különféle kávébab . Ehelyett ez egy bizonyos sörfőzési módszer , és egy olyan, amit nem fogsz reprodukálni az adott berendezés nélkül. Azonnali eszpresszó granulátum formájában azonban elég közel áll rendelkezésre. Sajnos, ez még mindig elhagyja a párolt tejet, ami ismét nem szaporodik a gőz pálca vagy tejfúvó speciális felszerelése nélkül. A sorta-kinda közeli tejet forró tejzel lehet megszórni, és aztán egy olyan turmixgépben söpörni, amennyit csak lehet. (Az élelmiszer-feldolgozó nem fog működni, keverőnek kell lennie.) Gondoskodjon róla, hogy magadnak és a tejnek sincs forró! A párolt tej helyett tejszínhabot is használhat, de aztán bécsi kávénak is nevezheti.

  A harmadik lehetőség egy cappuccino keverék megvásárlása - pár évvel ezelőtt volt egy márka, amely reklámozta magát azzal, hogy egy nő teszi eszpresszó gép hangjait a konyhában, miközben egyszerűen öntött forró vizet a keverékre, miután barátai megjegyezte: "Nem tudtuk, hogy van eszpresszó géped". Nem tudom, hogy ezek a keverékek hogyan alakítják ki a habot, és valószínűleg nem akarom tudni.

      
  válasz adott 18.03.2016 09:12
  forrás
  4

  Sikeres voltam a tejhabot egy kőműves jar segítségével. Tegyünk egy csésze tejet (egész, sovány, 2%, tetszés szerint) az edénybe, és szorosan zárjuk le. Erősen rázza meg az edényt, amíg meg nem találja a kívánt hab mennyiségét. Az edényt azonnal helyezze mikrohullámú sütőbe (távolítsa el a fém sapkát) és főzzön 30 másodpercig magasra. Most a kanál segítségével habosíthatja a habot, és öntsön ki a meleg tejet a korsóból. Lehet, hogy nem hiteles, de elegendő egy házi készítésű cappuccino-hoz, és nem igényel extra eszközöket!

      
  válasz adott 18.03.2016 20:40
  forrás
  3

  Szükséged van valamire a tej elhabosítására. Nem tudsz igazán csinálni valamilyen speciális szerszám nélkül, de van néhány olcsó kéziszerszám (pl. akkumulátoros meghajtók - amelyek nem működnek jól; kézzel szivattyúzott habverők, amelyek inkább egy kávézónak tűnnek - soha nem próbáltam meg egyet. A "Tejhab" jó keresési kifejezésnek tűnik.

  Nem kapsz hiteles cappuccino ízét instant kávéval, de ha ragaszkodsz azonnali használathoz vagy nincs lehetőséged, próbáld ki az espresso port.

  A cappuccino-nak 1/3 espresso, 1/3 forró tej és 1/3 hab kell lennie. Ideális esetben a habot elkészítik és a tejet a tejen keresztül a gőz nyomásával melegítik.

      
  válasz adott 18.03.2016 08:54
  forrás
  3

  Meglehetősen meglepő módon tehetsz tejjel egy (tiszta) francia sajtóval (aka Cafetière) is (az OP azt mondja, hogy van francia sajtója). Annyira, hogy néhány barát, aki kávét iszik (nincs), erre a célra miniatűr francia 391133 sek vannak. Egyszerűen csak kis mennyiségű tejet melegítsen fel (ha eltávolíthatja a poharat a francia sajtóból, mikrohullámú sütővel), elegendő ahhoz, hogy az üveg körülbelül egyharmadát töltse be, majd gyorsan húzza ki és húzza ki a dugattyút, többször megismételve. Habos tejet eredményez.

  Természetesen meg kell készítenie a kávét. Ehhez egy francia sajtó is használható.

      
  válasz adott 18.03.2016 19:31
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket