Ha korlátozott kívánsága megismétli a varázslatot, az a varázslat, amely a varázslat vagy a korlátozott kívánság?

13

Ha a varázslat megismétléséhez a varázslat korlátozott kívánsága van, akkor ez a hatás az aktuális vagy helyett ez a hatás korlátozott kívánság a varázslat hatásának reprodukálása?

A 7. szintű Sor / Wiz varázslat korlátozott kívánság [univ ] ( PH 248)

lets you create nearly any type of effect. For example, a limited wish can do any of the following things.

 • Duplicate any sorcerer/wizard spell of 6th level or lower, provided the spell is not of a school prohibited to you.
 • Duplicate any other spell of 5th level or lower, provided the spell is not of a school prohibited to you.
 • Duplicate any sorcerer/wizard spell of 5th level or lower, even if it’s of a prohibited school.
 • Duplicate any other spell of 4th level or lower, even if it’s of a prohibited school.

...A duplicated spell allows saving throws and spell resistance as normal (but the save DC is for a 7th-level spell). When a limited wish duplicates a spell that has an XP cost, you must pay that cost or 300 XP, whichever is more. When a limited wish spell duplicates a spell with a material component that costs more than 1,000 gp, you must provide that component.

Tudom, hogy ez úgy tűnik mintha soha nem számíthatna, így itt van néhány hely, ahol. (Válasz esetleg külön-külön kell foglalkoznia az alábbi al-kérdésekkel, attól függően, hogy a válasz hogyan foglalkozik a fő kérdéssel.)

 • A korlátozott kívánság használható a 4. szintű Drd varázslat hatásának duplázására reincarnate [trans] ( PH 270), hogy a 6. szintű Sor / Wiz varázslat társas varázslata legyen kapcsolat [evoc] ( PH 213)? Ez azt jelenti, hogy a varázslat reincarnate rendszerint egy 12-es szintű kontingencia társas varázslat lehet, de mivel a társas varázslat hatodik vagy alsó varázslatra korlátozódik, a A 7. szintű korlátozott kívánság a varázslat reincarnate másolása nem valószínű, hogy kontingencia társ-varázslata. Megjegyzés: A ezzel a kérdéssel kapcsolatos .
 • A korlátozott kívánság használható a harmadik szintű Sor / Wiz varázslat hatásának ismétléséhez nyelvek [div] ( PH 294) úgy, hogy egy ilyen hatás kisebb helyesírás-tárolás ? Ez azt jelenti, hogy a varázslat nyelvek tipikus Sor / Wiz verziója illeszkedik egy kisebb helyesírás-tárolás gyűrűjébe, de a 7. szintű korlátozott kívánság a varázsló nyelvek másolása nem lehetséges.
 • A korlátozott kívánság használható a 4. szintű Clr varázslat hatásának ismétléséhez A helyesírási képessége [evoc] ( PH 243), hogy megfeleljen a kisebb helyesírás-tárolás ? Az helyesírási képesség helyesírási előfeltétele annak, hogy létrejöjjön egy helyesírás-tárolási gyűrű , de a korlátozott kívánság a varázslat kétszerese helyesírási képességgel bíró nem feltétlenül szükséges az elem létrehozásához.
 • (Ne feledje, hogy még akkor is, ha 3 lehetséges, a görgőnek valószínűleg inkább egy barátságos papot kellene találnia, nem pedig (a leolvasástól függően) 300 XP-t a kézműves naponta korlátozott kívánságra es.)

      
  készlet Hey I Can Chan 02.10.2015 11:04
  forrás

  2 válasz

  8

  Nem, de ...

  Ha másol egy varázslathatást, és a kilépő DC-nek egy 7. szintű varázslatra van szüksége, akkor úgy tűnik számomra, hogy a kapott hatás egy 7. szintű hatás. (És így nem alkalmas kontingencia, helyesírás-tárolás stb. Gyűrűjére.)

  De a Limited Wish azt is mondja, hogy "Bármilyen más hatást hozhat létre, amelynek teljesítményszintje összhangban van a fenti hatásokkal". Úgy tűnik, csak szeretné:

  • "Kívánom, hogy a véletlenszerű varázslatnak meg kell kapnia a reinkarnátumot."
  • "Kívánom, hogy a varázslat tárolásának gyűrűjéhez egy nyelvek varázsoljanak."
  • "Szeretném megismerni a" varázslatos képességű varázslat "előfeltételét, míg ma mágikus elemet készítünk.

  Azt hiszem, mindezek a hatások "összhangban vannak" a varázslathatások eredeti sokszorosításával.

      
  válasz adott 02.10.2015 23:42
  forrás
  7

  Amikor korlátozott kívánságot választott, az ismétlődő varázslat egy 7. szintű helyesírási helyet foglal el, bár a helyesírási effektusok hatodik szintű varázserővel rendelkeznek, vagy alacsonyabbak.

  A korlátozott kívánságú befogadó effekt vonal sorrendje, úgy tűnik, hogy a RAI a varázslat sokszorozza a hatásokat, nem pedig a varázslat öntését. Ön korlátozott kívánság és hatásai mindent választanak, ami a 6. szintű Spell in Power vagy alacsonyabb hatás. A varázslatok csak úgy vannak előfordulva, mint a teljesítmény és a négy kategória rangsorolva (varázsló varázslatok, nem varázsló varázslatok, tiltott varázsló varázslatok, tiltott nem varázsló varázslatok) csak azt írja le, hogy a korlátozott kívánsága szerint mennyi több energiát hoz létre ezek a hatások.

 • A Reincarnate effektet szerezte meg, de nem a Reincarnate varázslatszintjén.
 • A korlátozott kívánsághatások ugyanazon okból nem tárolhatók a Helyesírás-tárolás gyűrűjében.
 • A Magic tétel létrehozási szabályai szerint a varázslatot a görgőnek ismernie kell követelményként, de ...

  Note that all items have prerequisites in their descriptions. These prerequisites must be met for the item to be created. Most of the time, they take the form of spells that must be known by the item’s creator (although access through another magic item or spellcaster is allowed).

 • Úgy tűnik számomra azt jelenti, hogy az elem létrehozásához csak a varázslat meghozatalára van szükséged. Mi van a meglévő helyesírás-tárolás csengetésével mint új sablonként, és aktiválja a gyűrűt, hogy hozzáadja a hatást az újhoz? Az a gyűrű hatása, amelyet próbálsz tenni, nem olyan, mint a varázslat, ez csak egy nagyon hasonló hatás; maga nem tárolja a varázslatot a gyűrűben, mint egy pálcával. Ezért azt állítom, hogy a korlátozott kívánság erre a célra működik.

      
  válasz adott 02.10.2015 15:27
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket