Volt-e ellentmondás a gonosz lelkek sorsában a Dragon Ballban?

11

Van egy kérdésem, amit kérni akartam. Az anyanyelvem a spanyol (latin-amerikai) annyira a Dragon Ball sorozatból, ami a fordítás miatt nem következetes.

A kérdésem a gonosz lelkek sorsáról szól: a 237. epizódban Pikkoro figyelmezteti Vegetát, hogy soha nem lesz képes megfelelni a Goku-nak, mert a lelke elfelejtené az összes emléket, és egy másik lényhez használná.

Mindazonáltal később láthatunk eviláló lelkeket (azaz Freeza, Cell), amelyek képesek emlékezni a dolgokra.

Kíváncsi vagyok, vajon ez megmagyarázható-e, csak a Dragon Ball történetének „üressége”, vagy talán egy rossz fordítás miatt.

Köszönöm!

    
készlet Marco Aviles 09.03.2012 04:34
forrás

4 válasz

7

Igen, ellentmondás van.

Ez valószínűleg fordítási hiba. A kiállítás angol (Funimation) változatában egyértelmű, hogy a Vegeta lesz a pokolba Freeza és Cell mellett. Ugyanakkor ugyanabban a fordításban más helyeken hasonló utalások vannak arra, hogy az emberek elvesztik a testüket, amikor meghalnak. Semmi sem a lélek újrahasznosításával kapcsolatban, de ez magyarázza a kis szellemeket, amiket lebegnek.

Ez akkor magyarázható, amikor Goku először érkezik meg más világútba a Dragon Ball Z elején, hogy a Kai bizonyos embereknek megtartják testüket jutalomként, hogy örökre képesek legyenek edzeni.

Nem világos, hogy pontosan miért engedik meg ezt a kiváltságot a Cell és a Freeza és mások.

Néhány további részlet a Dragon Ball wikiben.

Piccolo tells Vegeta that Goku kept his body when he died because he sacrificed himself to save the world from Cell, and devoted his life to fighting for good, and that Vegeta won't keep his body if he dies because he spent most of his life fighting for evil. However, true villains like Frieza, Cell, King Cold, Recoome, Burter, Jeice, Guldo, Dr. Gero, Appule, and Babidi did keep their bodies after death (the Ginyu Force can be explained because King Kai invited them over to show that Yamcha, Tien, and Chiaotzu could beat them, but the reason behind the others is unknown). Also, Piccolo, despite initially having an evil heart when he first died, was not only allowed to keep his body, but he also was allowed to go to King Kai's planet.

    
válasz adott 09.03.2012 17:50
forrás
3

A kitöltés az oka az ellentmondásnak. A pokolban lévő Cell és Frieza jelenetek nem léteztek a mangában, és ezzel a "valódi" kánonként Cell és Frieza új életbe kellett volna állnia.

    
válasz adott 25.08.2013 08:33
forrás
2

De amikor Vegeta szembesült Goku-val, hogy ne harcoljon a legteljesebb erejével szemben, Vegeta azt mondta neki, hogy az SSJ3-t más világról nézte. Hogy tudta látni? Az a nagy kristálygömb, amit Cell, Freeza és a többi rossz srác figyelte a Buu vs Goku elleni küzdelmet, Babbidi gondolta. Babbidi meghalt, ahogy a fiúk elkezdték a Fusion képzését. De Vegeta nem tudta volna ezt látni test nélkül? Talán még egy lélekként is ismert, mint egy kis fehér szellem. De én több mint hajlandó vagyok megnézni a DBZ-ben a nagyon kisebb hibákat vagy következetlenségeket, mert a legjobban fellépő karikatúra keze alatt áll.

Azt is gondolom, hogy elég hülye hűvös, hogy a japán változatban a Fúziós képzés megkezdését követően a japán változatban a Goku "Uncle" -et nevezték. Goten ugyanezt tette Vegeta-tól, mielőtt a herceg felrobbant volna. Kicsit őrült, ha azt gondolod. Goku és Krillin elkényeztetett jó dolog, máskülönben a DBZ nem lett volna olyan jó, mint !!

    
válasz adott 25.04.2013 23:47
forrás
1

Igen, ez az, de Akira Toriyama nem írt Dragon Ball GT-t, és a Dragon Ball gt. Általában az anime nem követi a mangas történetét, ezért bizonyos ellentmondások keletkeznek

    
válasz adott 23.05.2012 03:03
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket