Perer ruházat elég sápadt személynek nagyon meleg és napos éghajlaton

21

Közép-Európából és még inkább a halvány oldalon vagyok; Nem nyugodtan könnyen.

Helyi túrázáskor (Alpok, stb.) általában csak rövid nadrágok / pólók és panama kalap (vagyis szalma) után jönek el, de ez csak egy napra van (vagy többnyire ősszel / egyébként télen / tavasszal, így a hő nem a probléma). Tudom, hogy ezek a ruhák nem alkalmazhatók sivatagban; Biztos vagyok benne, hogy gyorsan leégettem.

Mi a legjobb megoldás a nagyon meleg éghajlatra (például Egyiptomra), és 1-2 hétre, főként a kiutazásra? Milyen anyag hűl, elszivárog, és a napot távol tartja a bőrtől?

Nagyra értékelem, hogy a helyieknek nagyszerű megoldások vannak erre, de én inkább „kulturális szempontból semleges” dolgot szeretnék, azaz nem akarok elkötelezni egy faux-past, ha véletlenül valamilyen politikai jelentést hordoznánk helyben (vagyis bizonyos területeken, amelyek bizonyos területeken erősen konnotációval rendelkeznek, ami talán nem tudom). És valami, ami nem tűnik ki Európában, és jó lesz a túrázásra is.

Van valami lényegesen jobb, mint bármelyik régi fehér / bézs, jól szellőző pamut nadrág? Sokkal jobbak a technikai "kültéri" szálak? Nem kell sok zseb, stb.

    
készlet AnoE 27.07.2018 11:26
forrás

5 válasz

3

Ahogy valaki a Közel-Keleten felemelkedett, ez a téma közel áll a szívhez.

Általános tippek:

 • Laza, hosszú ujjú és nadrág lábak.
 • Viseljen alsónadrágot, ha olyan vagy, mint én, és hevesen izzad.
 • Tegyen valamit melegen veled, mint egy burkolat, egy elülső cipzáras kapucnis (győződjön meg róla, hogy nem nehéz), vagy egy széldzseki. Gyakran átkapcsolsz a nagyon hideg, légkondicionált környezetek között a közvetlen hőre. Ha önmagad nem készülnek fel, az egészségügyi problémákhoz vezethet.
 • Fedje le a fejét. Nemcsak a fejedre éghetsz, ha a szemed árnyékában van.
 • Tartson sok vizet veled, a kiszáradás felborul. Ne igyál nagyon hideg vizet, ha csak a napból jöttél. Napokig szenvedni fog.
 • Viseljen kényelmes cipőt, kerülje a nyitott cipőt (a homok forró). Kerülje a parafával vagy más perforált talppal ellátott cipőt. A nedvesség összegyűlhet ezekben, és a szélsőséges hűvös (AC környezet) szélsőséges hőre (átjáró) való átmenet a nedvesség gyors növekedéséhez és a talp széteséséhez vezethet.

A konkrét ruházati típusok esetében a helyi lakosok nyáron fehérek lesznek és a hűvösebb hónapokban sötétebb árnyalatok lesznek. Fehér, bézs, fehér, a legkiválóbb színek.

Anyagok esetén kerülje a szintetikát, ha lehetséges. A természetes szálak a legjobbak. A helyiek nagyon könnyű anyagok keverékeit viselik. Pamut + poli keverék. Kerülje a bőr minden árát.

Konkrét ajánlások:

 • Rakomány nadrág, bézs vagy barna, teljes hosszúságú, laza. Ezek több adatot adnak, mint a normál rések, amelyek akkor is jóak, ha kényelmesek vagyunk.
 • Futó / futócipő; elkerülje a "csizmákat", mivel ezek nem jól működnek a homokban.
 • Egy laza, hosszú ujjú, ing gallérral.
 • Árnyékoláshoz használható sapka vagy esernyő.
 • Fényvédő (SPF 15+)
 • Víz (nem hideg, hanem meleg).
válasz adott 29.07.2018 08:31
forrás
26
Meglepődtem, hogy felfedeztem, hogy egy hosszú ujjú "technikai" póló, melynek magas Sun Protection Factor (SPF) volt, jóval hűvösebbé tette (és csökkentette a kerékpározás közben szükséges ital mennyiségét), mint egy pamut póló. Ez 100% -ban újrahasznosított poliészter, így ennél több, mint ami csak készült. Kipróbáltam ezt egy adott útvonal közelében, az otthonom közelében. Egy pólóban szó szerint verejték volt a karom, ami nehezen változtatta meg a fogaskerekeket. A tech ingben a kezem száraz volt, és körülbelül fél annyi vizet ivottam ugyanazon az útvonalon.

Az Mountain Equipment Co-op , egy jól ismert kanadai márka, de biztos vagyok benne, hogy vannak európai gyártók ugyanazon ruházati gyártók számára. Keressen olyan leírásokat, amelyek tartalmazzák a 40 vagy 50 SPF-tényezőt, megemlítve a szavakat, mint a "wicking" vagy "hűtés", és ami a legfontosabb, próbálkozzon az előtt, mielőtt elindul. Sokan közülük is rendelkezik hüvelykujjú lyukakkal, amelyek lehetővé teszik az ingnek, hogy lefedje a kezed egy részét, valamint a csuklóját, és tartsa meg őket, amikor aktív.

Nagyon könnyű súlyú nadrágokat is eladnak, amelyek a megfelelő hegymászáshoz, evezéshez, vagy bármihez nyújtanak, de akkor ésszerűnek tűnnek, amikor vacsorázik. A különbség a különleges technikai nadrágok és a szokásos könnyű pamut nadrág között, amit bárhol megvásárolhattam, észrevehető volt, de nem olyan nagy, mint a ingek.

Ne felejtsen el egy kalapot. A napsütés az arcán és a nyakán nemcsak a napégés megakadályozását teszi lehetővé, hanem hűvösebb is. A szalmát nehéz csomagolni, és elfújhat: javaslom, hogy egy halvány anyagot, egy egész körben fekvő, nem baseball sapkát. Ideális esetben a szálak segítenek tartani a szeles időjárásban (normál időjárási körülmények között megtarthatják őket).

    
válasz adott 27.07.2018 14:10
forrás
10

Ez tulajdonképpen ugyanaz a válasz, amit a trópusi ruházatoknak az eső idején adtam.

 • Ágynemű: Ha viselni tudja, akkor a legjobb kényelmet nyújtja. Könnyen elnyeli az izzadságot, nagyon hűvösnek érzi magát, megtisztítja a szennyeződéseket és germicid.

 • Kender: Nem olyan jó, mint az ágynemű, de életképes alternatíva, ha nem szereted az ágyneműt viselni.

 • Selyem: Jó időben. Ez egyike a legszebb ruháknak, de ne viseljen hátizsákokkal stb.

 • Poliészter: A kültéri üzletekben sok ruha van, amelyek nagyon könnyűek, könnyen moshatók és nagyon kényelmesek.

A nehéz gyapotra való különbség észrevehető, ezért próbálja ki.

    
válasz adott 27.07.2018 14:09
forrás
9

Kísértés, ha jó ötlet, hogy rövid ruhát viseljen forró éghajlaton, de számomra ez csak bizonyos hőig működik. Inspirációként nézzük meg a közel-keleti sivatagokban (és más helyeken) élő beduinokat

( Fotó: Nickfraser, CC BY-SA 3.0 )

A beduinok általában hosszú és laza ruhákat viselnek, amelyek lehetővé teszik a légáramlást - ruháik viszonylag vastagok, és a belsejében mozognak, és hűvösek maradnak. A ruháik jellemzően az állományukból származó gyapjúból származnak, amely néhánynak ellentétes, mivel a gyapotot általában télen használják.

Olyan kalapot is viselnek, amely a fejüket (quaffia) nagyon jól fedi le.

Ez a meleg időjárási ruházat nagyon funkcionális és kényelmes, és kiváló napvédelmet biztosít. Még mindig hihetetlenül forró a sivatagban - de pár napig hasonlítva több "nyugati" ruházat viselésére - sokkal kényelmesebb volt számomra.

    
válasz adott 27.07.2018 16:57
forrás
1

Az esernyők (vagy azzal egyenértékűek) nagyon népszerűek Ázsiában a nap elleni védelem érdekében. Kétséges, hogy vannak-e politikai problémák az esernyőkkel.

    
válasz adott 30.07.2018 06:07
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket