Hogyan figyeljem az Apocalypse World első játékom során?

13

Közel kerülek az Apocalypse világ első játékához. Ez az első poszt-apokalipszis alapú RP-t jelzi, és megpróbálok átállni egy harcoló nehéz D & D 4e háttérből, hogy ez a játék végül legyen =)

Vannak-e olyan tippek, amelyekben a tapasztaltabb játékosoknak lehetnek, vagy szeretnék, ha először játszanak?

    
készlet Catichka 16.07.2011 10:58
forrás

4 válasz

15

Kapcsolja össze karakterét a világra.

Új játékosként nagyon kevés tudnod kell - a játék valóban úgy lett kialakítva, hogy egy MC hidegindításból futtassa a játékot olyan játékosokkal, akik egyáltalán nem ismerik a játékot, és még mindig énekelnek . Az Ön MC-je irányítja a csoportot a játék kezdetén, segítve a rövid karakterkészítéssel kapcsolatos lépéseket, és hozza létre a világot, amelyben él, a repülés közben.

Az egyetlen trükk, mint játékos, az, hogy a játék csak annyira érdekes, mint a karaktered. Az MC a telepítés során vezető kérdéseket tesz fel: talán „biztonságosabbnak” tűnik, ha nem kötelezı válaszokat ad, amelyek elkerülhetik, hogy a karaktered sérülékeny legyen az NPC-k vagy más PC-k hatására. Kerülje ezt a reflexet, ha bármilyen áron tapasztalja meg!

Ehelyett merülj be mindkét lábaddal, és alaposan megmunkáld az Apokalipszis-világod sárába és rendetlenségébe. Amikor az MC megkérdezi a következőt:

MC: Who did you move here to be close to? Why are they here?

Ne mondd: "Uh, senki." Töltsön fel valami érdekesebbet, mint

My sister, because she came here to join the Water Cult after Mom was killed.

A számítógép bajba jutása szórakoztató az AW-ben. Az MC feladata, hogy problémát találjon az Ön számára, de sokkal jobban élvezheti a játékot, ha dobja és segíti az MC-et, és nem próbál fóliázni a számítógépen való események szövéséért tett kísérleteiket.

    
válasz adott 17.07.2011 19:02
forrás
7

Egy "Ebb" operátort játszottam egy AW játékban, amely körülbelül tíz ülést tartott három másik játékos, valamint az MC mellett. Íme az én tanácsom az első munkamenethez a játékos oldalán.

Ne tegye le a dolgokat. Bízzon a folyamatban, és menjen az áramlással. Nem fogod tudni, hogy ki az a karaktered. Rendben van. Az első munkamenet szabályait úgy tervezték meg, hogy ezt kiszámítsák. Válaszd ki a statisztikáidat, válaszd ki a speciális mozdulatokat, írj fel néhány sima felszerelést, és válassz egy nevet. Csak tedd, mi van a lejátszási könyvben, és kezdje el a szerepjátékot.

Ne aggódj túlságosan a technikai szempontból történő lépésről. Hagyja, hogy az MC kezelje ezt. A mozdulatokra vonatkozó szabályok: "csináld, csináld" és "ha csinálod, akkor csináld." Ez azt jelenti, hogy azt mondja, amit a számítógép csinál a fikcióban, és ha valamit csinál, amit egy mozgó fedél, akkor az MC leáll, és megmondja, hogy dobja a kockát. Nem kell verejtékelni a mozdulatokra vonatkozó szabályokat.

Játssz úgy, mintha a karaktered valódi személy lenne. Ez az Ön feladata, amint azt a Karakterkészítés fejezet első oldalán ismertettük. Mit jelent a "valódi", magának kell eldöntenie, de valószínűleg azt jelenti, hogy nem kell kezelnie a karakterét, mint egy szuperhős. Valószínűleg reálisan reagálni akar az erőszakra, a veszteségre, az éhségre és a szomjúságra, valamint a szexualitásra. A karakterednek sokféleképpen sérülékenynek kell lennie, még akkor is, ha a játékosok rájönnek, hogy az MC ezeket a sebezhetőségeket fogja használni a PC sérülésére.

A szexmozgások bekapcsolása. Minden karakternek van szexuális mozgása. Ez nem véletlen. Ne aggódj, hogy íztelen asztali pornó készítesz. Ha úgy játszol, mintha a karaktered valódi ember lenne, akkor ez nem történhet meg. Szerepjáték annyira, mint te és a barátaid, akik kényelmesen érzik magukat, majd elhalványulnak a feketere. Használja a szexet az írott módon. A rendetlen kapcsolatokról van szó, nem rúgva. Tényleg, a játéknak csak egy kis része a szexről szól, amennyire meg tudom mondani, de feljön, és nem szabad elneveznie, vagy elszabadulnia tőle. Ha a karaktered szexuálisan félénk, akkor játszani a PC-t, de az MC (és kell) használnia kell, hogy életét érdekesebbé tegye, ne hagyja figyelmen kívül.

Élvezze az első AW-játékodat!

    
válasz adott 20.07.2011 05:34
forrás
3

Csak az első Apocalypse World játékot futtattam. Ezt megelőzően valaki más AW-játékában játszottam, amely körülbelül 10 ülést tartott. Íme az én tanácsom.

Olvassa el a könyvet. Fedjük le a fedelet. Ne hagyja ki a cuccot, még akkor is, ha azt hiszi, hogy nélkülözheti. Alapvetően ismerős kell lennie a szabályokkal, így tudatában vannak, hogy léteznek, és szükség esetén hivatkozhatnak rájuk. Elfogyott az előkészítési idő, és abbahagytam az olvasást az "Első ülés" cucc után, és sajnálom.

Vincent meghallgatása. A könyv egészében azt mondja, hogy pontosan hogyan kell futtatni a játékot. Figyelj. A legtöbb tanácsot adhattam neked, már megadja a könyvben. Bízz a folyamatban.

A játékosok ugyanolyan hullámhosszúságúak lesznek. Olvassa el nekik a bevezetőt. Beszélj egy kicsit az apokalipszisről és a pszichés maelstromról. Beszélj a szexmozgásokról. Mondd el nekik, hogy feladata, hogy a karaktereiket úgy játszhassák, mintha valódi emberek lennének. Magyarázza el, milyen szerepet tölt be az MC-ben.

Kinyomtathatja az MC mozdulatait. Tekintse meg őket az egész játék során. Nem csak a játék freestyle fut. Létezik egy listája a követendő elvekről és lépésekről. Játssz a játékot írott formában, és végül másodrendűvé válik, és így is "freestyle" lehet. Szerencsére van egy hivatkozási lap a webhelyen (ez a karakterek lejátszási könyvének hátsó részén található PDF) . (Ismerje meg, hogy a lejátszók és a tárgyak törvényes méretűek, így nem találja meg az utolsó pillanatban, hogy nincs megfelelő papírja.)

Érzelmileg vegye fel a játékot. A játék olyan nehéz témákkal foglalkozik, mint a túlélés, az erőszak és a szexualitás. Ne nevessétek le ezeket, vagy ne játsszanak könnyedén. Fogd be őket az összes érzékedbe. Ne menj az értelmetlen gore-ra vagy f ** cking-re, de ábrázolja ezeknek a dolgoknak az emberi oldalát. Ne feledje, hogy az egyik feladata az NPC-k lejátszása, mintha valódi emberek lennének - nem rajzfilmfigurák. A játékban, amit futottam, valószínűleg túl sokat nevettem el az erőszakot, és így egy kicsit a csúcson és a pofonként lett. Azok a nemi jelenetek, amiket a szereplők szerepeltek, reálisak, érzelmileg vonzóak és melegek voltak. Persze - egy kicsit kényelmetlen az asztalnál, de abbahagyja, mielőtt a dolgok valóban kényelmetlenek lennének. Csak menj, amíg a csoport képes. Meglepődni fog, amit a játékosok kezelhetnek, ha nem bánik vele.

Kérdezzen. A Vincent már magában foglalja ezt a lépést, különösen első szekcióként, de tényleg ezt teszi. Használja a kérdéseket, amikor MC-el állt, és amikor a világ egy részéről és azon gondolkodik, hogy mit gondolnak a játékosok. Körülbelül fél alkalommal, amikor egy játékos megkérdezte valamit a világon, ha a válasz nem volt egyértelmű számomra, visszavittem őket (vagy egy másik játékos). A kérdések hűvös módja annak, hogy a játékosokat óvatosan vezesse a nehéz jeleneteken keresztül is. Ha egy szexuális jelenetet kapnak, kérdezd meg: "Ismétlődik a Killjoy? Hogyan érzi a Killjoy a BlueLight meztelenül látását?"

Sok szerencsét a játékoddal!

    
válasz adott 20.07.2011 05:12
forrás
2

4 bites tanácsom

Vincent Baker's Admonition:
A játék minden pillanatában mondd igen, vagy dobd a kockát.

Luke Crane szabálya:
Ne légy fasz.

John Wick's maxim:
Játssz piszkos!

Az RPGG megvalósítása:
Dice is játékos.

A Vincent figyelmeztetése sokkal simábbá teszi a játékot. Ha azt szeretné, hogy kudarcot valljanak, akkor nehezedjen meg. Ha nem, hadd legyen. János számos tervében és Luke minden részében szerepel.

Luke szabálya fontos a narrativista rendszerekben, nemcsak a GM-nek, hanem a játékosoknak is.

A Dirty Playnek meg kell magyaráznia. (Johnnak van egy könyve rajta ...). Nem a kocka megváltoztatására vagy a tekercsek figyelmen kívül hagyására vonatkozik, hanem arra, hogy megtudja, mi van a karakterek után, és megkapja őket a ellen. Amikor megadod nekik a kis dolgokat, ne hagyd, hogy fordítson nehézségekbe. A harc veszélyes; írja le a fájdalmat konkrét sebekkel. Vegyél el egy kedvenc játékot (de hagyd, hogy visszanyerjék) ... mint a mágikus kardot.

Az RPGG felismerése, hogy a kocka is játékos. Az, aki félelmetes, egyáltalán nem vesz észre, de ha meghívják, azonnal véleményt ad. Ha zavarja a dobást, hallgassa meg a kockát. Hacsak nem csavarod be, és egy félgyilkos találkozol, dobd egyszer és vegye a választ.

    
válasz adott 16.07.2011 15:48
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket