Miért nincs több helikopter-repülés a repülőgépeken?

5

Élvezem az RC helikopter-mutatványokat, mint például a ezeket . Sok RC pilóta nagyon tehetséges, hordó tekercseket és más inverzeket hajt végre.

Miért nem látjuk ezeket a megjelenítéseket a airshow-ban?

    
készlet erich 30.01.2015 01:57
forrás

4 válasz

11

Először is: nem vagyok pilóta.

Úgy vélem, további két probléma van itt:

  • Az RC helikopterben nincs pilóta. Néhány ilyen manőverben kifejtett erők rendkívül extrémnek tűnnek, nagyon kétséges vagyok, hogy a legjobban képzett repülőgép-pilóta / űrhajós / harci jock is kb. Nem is vagyok biztos benne, hogy képesek lennének túlélni.

  • Scale. Mindenféle furcsa dolog történik, ha komplex rendszereket skálázunk fel vagy le. (A híres példa a négyzetkocka törvény: ha egy struktúrát lineárisan skálázunk, akkor a tér mérete négyzetként van, és térfogata (és így a súlya) kockaként mérhető. 10000-szor nagyobb lábak, de 1000000-szor nagyobb súlyt kell támogatniuk.) Például az RC helikopter repülőgépkerete sokkal erősebb a méretéhez képest, mint egy valódi helikopteren. Az RC-modellek (nem csak helikopterek) jellemzően nevetségesen overmotorizálódnak a valós életükkel összehasonlítva.

válasz adott 30.01.2015 19:10
forrás
11

Nem sok helikopteres repülős pilóta van.

Van egy, amiről tudok: Chuck Aaron , a tipikus manővereket egy speciálisan módosított helikopteren tudja elvégezni.

    
válasz adott 30.01.2015 02:16
forrás
3

Ahogy a racsnis furcsa említett, egyszerűen nem gyakori. Miért, kérdezed?

Repülőgépes repülés? Számított, gyakorolt, kissé kockázatos, szórakoztató.

A helikopter-repülés? Közelebb a halál kívánságához, mint a repülőgép repülési gyakorisága.

A helikopterek aerodinamikája összetettebb (gondolom, törékeny). Nincs annyi ember, aki hajlandó megtenni.

    
válasz adott 07.02.2015 01:19
forrás
2

Először is, az ok, amiért nem látja az igazi helikoptereket, amelyek szó szerint járnak ehhez a modellhez, az, hogy lehetetlen olyan hasonló teljesítmény-tömeg arányt elérni egy teljes méretű gépen, és azért is, mert a pilóta kiszorul a nevetséges G-t kihúzták.

Amiért miért nem látod a sok ... kevésbé ambiciózus akrobatikus repülést helikoptereken, lehetséges, hogy a tanúsítás probléma. Például a brit hadsereg lynx kijelzője tekercseket, hurkot és még hátlapokat is tartalmaz. Mindazonáltal, nyilvánvalóan emlékszem egy olyan légi bemutatóra, amelyen részt vettem, mondván, hogy amikor a Lynx viszonylag hamar visszavonul, annak cseréje nem igazolható semmilyen akrobatika számára.

    
válasz adott 07.02.2015 13:57
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket