Mindig van-e „kijelölt” személy a párt vezetésére / mozgatására?

7

Miután csak néhány munkamenetet játszottam (valójában 5 2-4 órás ülés), észrevettem valamit, amit nagyon furcsanak találtam.
Csoportunkban 4 játékos vagyunk: I (Newbie), A (Experienced), B (Newbie, mint én), C (Beginner).

Ez egy opcionális leírás arról, hogy nem kell olvasnia, ha nem akarja.

  • Én mindig elég csendes vagyok, és kerestem a helyzetet, amikor megpróbálom megérteni az NPC és a többi PC (AKA: tanulás) forgatókönyvét és viselkedését. Mindig is gondoskodom a csapatról, úgy értem, mindig igyekszem a legbölcsebb és kevésbé veszélyes vagy önpusztító cselekményeket végezni (mintha bocsánatot kérnék valakinek, akit C megpróbált meggyőzni egy alacsony görgővel) - amikor adnak nekem egy esély.
  • A 100% -a az időszereplőnek, valójában az ő karakterében és játékában játszik, ahogyan a karaktere tenné. Még akkor is, amikor beszél, beszél, mintha a karaktere lenne, a játék módja inspiráló. Mint egy jó paladin, segíti a gyenge NPC-t, teljesíti az ígéreteit, és halálig küzd a gonosz teremtményekkel (valójában a testét pajzsként használja). Alapvetően ő is az egyetlen oka annak, hogy miért csináljuk a DM-t (ő maga ajánlja, hogy megvédje a hölgyet, miközben egy másik biztonságosabb helyre költözik).
  • A B valóban határozatlan (talán kicsit olyan, mint én, de nem kezdek véletlenszerűen beszélni, ha nem tudom, mit tegyek). Néha érdekes ötletei vannak a druic varázslataival, de nehéz megmagyarázni az ötleteket. Ő a legkarizmatikusabb személy a csoportban, de szinte soha nem beszél (és ha igen, nagyon rossz tekercs). Továbbá nem vagyok biztos benne, hogy ez az ő természetes viselkedése, vagy ha rossz lapjait lenyomta, de az utolsó ülésen részeg volt (PC-je nem maga), véletlenszerűen elpusztult "varázslatosság miatt", és megölte C ... mindig a legrosszabb helyzetekben játszik ...
  • C érdekes, az idő nagy részében a titkárnő (titkos csevegés) a DM-vel (tudom, mert néha elfelejtik használni a kívánság parancsot), és furcsa, de érdekes akciókat is csinál (például próbálkozzon hogy hollót vegyen, és felfedezze valójában 3 druidát, megpróbáljon ellopni egy lovat, kap egy nyíl lövést, megöli a B , és mindannyian kirúgják és elhagyják a kocsmából ... mindent ugyanabban az órában, amikor a tényleges küldetésünk egy bizonyos személyre vonatkozó információt kapott.)

Okey, ez volt a csapatunk leírása. A probléma vagy a kíváncsi dolog, hogy a A mindig mozog vagy vezeti a csoportot a tökéletes szerepével, mi vagyunk az idő 80% -a, miután őt követjük, miközben egy olyan NPC-vel beszél, akit éppen keresünk a hely körül, és amikor valamit akar (megölni néhány hárfit vagy megvédeni egy hölgyet), követjük a parancsát, hajlandó (mint én), vagy nem hajlandó (mint B).

De ha az A nem jelenik meg (az öt ülés közül 2), a munkamenet lassabb, a DM elmagyarázza a helyzetet és ... nem válaszolunk nem vagyunk biztosak abban, hogy mit tegyünk, az egyetlen okunk, hogy megvédjük a hölgyet, hogy A meggyőz bennünket, megvan a terve, nem nekünk (ugyanazon a napon, amikor nem volt jelen) elérjük a célunkat, így nem voltunk biztosak abban, hogy mit tegyünk a következő helyen). Mivel senki sem csinált valamit, és a csend egyre hosszabb ideig éreztem, hogy a munkamenet felelőssége / kötelessége, hogy ne mozduljon el, és megpróbáltam a legjobbat tenni, de nehéz volt, nem beszélek annyira, és próbáljon meg rendeléseket adni olyan embereknek, akik nem hajlandók engedelmeskedni nekem, vagy különböző véleményeik vannak.

Szerencsére először sikerült áthelyezni őket egy üzlethelyiségbe, és a DM a munkamenet hátralévő idejét használták el az elemek eladására. Másodszor azonban alig mozdítottam őket egy kocsmába, és kimerültem, elkezdtek hülye és termelhetetlen dolgokat csinálni (jól, B-nek volt egy érdekes ötlete, beszéljen a részeg emberekkel, hogy információt gyűjtsön, sajnos, ő is kap részeg voltam), miközben megpróbáltam információt szerezni, ugyanakkor az NPC nem volt hajlandó megadni nekem ezt az információt, és kényelmetlenül kezdtek minket keresni (összpontosítva rám).

A kérdésem a következő: Normális, hogy mindig van egy számítógép, amely kijelöli az egész fél vezetését (beszéljen az NPC-vel, gyűjtsön információt, adjon meg megbízásokat stb.)? Abban az esetben is, ha " a vezető nem jelenik meg, Hogyan (játékosként) bátoríthatom a többi PC-t, hogy továbbra is mozogjanak a kamkorderben, és ne ragadjanak meg, vagy ne csináljanak eredménytelen műveleteket?

    
készlet Ender Look 01.04.2018 18:10
forrás

4 válasz

16

Nem, nem mindig.

Úgy hangzik, mint a csoportodban, A vezetett, mint a legtapasztaltabb játékos, de ez jó pontokkal és rossz pontokkal rendelkezik. A jó az, hogy a csoport csinál dolgokat és halad, és kevesebb hibát követ el; de a rossz az, hogy a kevésbé tapasztalt játékosok elhomályosíthatók vagy figyelmen kívül hagyhatók, és nem kapnak hibákat és tanulhatnak tőlük. Olyan játékokban játszottam, ahol messze a legtapasztaltabb játékos voltam, és általában megpróbálom a nem -et a párt vezetésére / áthelyezésére, hogy mindenki játszhasson a saját karaktereik irányításához, és teljes mértékben részt vegyen a döntésekben .

Néha van egy konkrét körülmény, ahol az akció egy karakterre koncentrál, pl. a párt beleegyezett abba, hogy segítsen az egyik párt tagjának megmenteni néhány rokonát, és így a párt tagja vezeti az erőfeszítést. De ez egy szerepjátékos szerep, karakterben, és nem arról, hogy a párt általában milyen szerepet játszik a játékosok tényezői miatt.

A legtöbb csoportban nincsenek kijelölt vezetők, de néhány ilyen ember szeret. A játékosok eldönthetik, hogy mi a legjobb a játékban.

    
válasz adott 01.04.2018 18:35
forrás
10

Nem mindig van „Hívó”

A 'Hívó' az a kifejezés, amelyet korábban a játékosra utaltam azzal a felelősséggel, hogy a csoport végső döntéseit a GM-nek nyilvánították. Az 5. kiadás D & D nem igényli a nem hangszórót, és a DMG sem ösztönzi különösen azt.

A „Hívó” megadása normál lehet, de jelenleg nem tűnik szokásosnak

Bizonyos kulturális alcsoportok vannak, ahol a játékvezető mindig a játék lejátszásának módja. A D & D sok régebbi játékosa ezt a formátumot gyakrabban fogja találni, gyanítom, hogy - sokkal gyakrabban láttam az AD & D és OD és D (BECMI vagy B / X) csoportokban. Az OSRIC szabálykönyv, egy olyan rpg rendszer, amelyet úgy terveztek, hogy egyfajta frissített, szabadon elérhető elismerés a korai D & D játékokra, kifejezetten a „hívók” létezésére irányul, ami ismét megerősíti azt a gondolatot, hogy ez egy régebbi rpging kultúra hagyománya. a Moldvay Basic kézikönyve ugyanazzal a kérdéssel foglalkozik, mint még több bizonyíték.

Mindenesetre jó, és sok esetben kulturálisan normális játékmód, amely a GM-eket minden egyes szereplővel forgalmazza a nagy csoportok számára a könnyebb játékhoz. Mindazonáltal, a legtöbb csoport, tapasztalatom szerint, nem nem ilyen módon játsszon, és nem láttam semmilyen játékot az Adventurer liga eseményein.

    
válasz adott 01.04.2018 18:31
forrás
2

Amikor én játszom, általában az A típusú vagyok, részben a katonai hátteremnek köszönhetően. Végül egy papi vagy kisebb mértékben a paladinom is játszik. Amikor azonban a DM-t megértem, megértem a tapasztalt és tapasztalatlan, fiatalabb és idősebbek, bátorabb és szörnyűbbek stb. Ezt szem előtt tartva igyekszem olyan kerek kalandokat kifejleszteni, amelyek mindenkinek lehetőséget adnak arra, hogy részt vegyenek, és a fiatalabb és tapasztaltabbakat a történetre húzzák, hogy nemcsak megtanulják a játékot, hanem „megtapasztalják” a játszma, meccs. Az alsó sorban nem hiszem, hogy valaha is "kijelölt" vezető, de egy olyan háttérrel rendelkező karakter, mint a nemes vagy katona, nagyon jól veheti fel a játékban a parancssori szerepet. Azonban talán a kaland a lopakodáshoz vagy a sebességhez igazodik, míg a gazember vagy a ranger felerősödhet a vezetőként. DM-ként én is ott vagyok, hogy élvezhessem a játékot, és ha a játékosok megakadályozzák a döntések meghozatalát vagy a játék folytatását, akkor mindössze annyit kell tennem, hogy improvizálok és cseppek valamiféle találkozást a körökre mozgatni. Remélem, hogy segít

    
válasz adott 02.04.2018 17:52
forrás
1

Normális, hogy mindig van egy számítógép, amely az egész partit vezeti (beszéljen az NPC-vel, gyűjtsön információt, adjon meg megbízásokat, stb.)?

A normális az, amit csinálsz, a valóságban az emberek gyakran a nagyobb bizalommal rendelkező emberekre várnak. Ha azonban egyformán (másképp) képzett személyeknek kellene lennie, akkor ez kevésbé várható. Nincs semmi baj az egyik játékos, aki vezető szerepet tölt be a dolgok előremozdításában, vagy az utolsó hívásnak, de kerülnie kell ezt a témát, mint akkor, ha az egyik játékos oldalsó karakterévé válik, ami elviheti a szórakozást. Emlékezz, hogy a karakterednek saját oka van a kalandozásnak, saját gondolataiknak és érzéseiknek, és saját vágyaiknak.

Hogyan (játékosként) bátoríthatom a többi PC-t, hogy továbbra is mozogjanak a kampányban, és ne ragadjanak meg, vagy ne tegyenek eredménytelen műveleteket?

Attól függően, hogy a karakterek mennyire jól ismerik egymást a játékban, az általuk használt információkat javasolhatja. Például: ha Ön, mint játékos, tudja, hogy egy másik karakternek van egy megfelelő pontja valamilyen gyógyászatban, történelemben, Arcana-ban stb., És értelme, hogy a karaktered tudja, hogy a másik karakternek tudása van ezeken a területeken, tökéletesen érvényes az Ön számára kéri őket. A háttér ismerete is beleszólhatna.

Előfordulhat, hogy beszélni szeretne a DM-vel, amikor olyan helyzeteket állít fel, ahol egy másik játékosnak lehetősége van ragyogni. Egy olyan kampányban, amit korábban tettem, olyan különböző helyzeteket mutattam be, amelyek különböző osztályerősségekhez és hátterükhöz játszottak. Ha úgy találtam, hogy egy játékos úgy tűnik, hogy mindent megtesz, akkor eldobnék valamit, amit a többieknek hívnak.

    
válasz adott 03.04.2018 10:51
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket