Miért nincs édes (mint a „cukor”) vajban?

6

Megértettem, hogy a sózott vaj hasznos lehet, bizonyos helyzetekben, de miért nincs olyan dolog, mint a "cukor vaj", amit el lehet adni a boltokban? Úgy értem, van édes tej (például koncentrált) és édes joghurt, de nem édes vaj, sem édes sajt. Csak kulturális, vagy valamilyen kémiai magyarázat van mögöttük?

    
készlet anol 31.08.2012 10:24
forrás

4 válasz

10

A vaj hagyományosan tartósítószerként tartalmaz sót, főleg a maradék tejsavó bakteriális növekedésének megakadályozására és a zsírtartalom lassítására

A modern vaj sokkal kevesebb sót tartalmaz, mint amennyire az előelektromos korszakban tárolható. Most van hűtőszekrény, só nem szükséges ilyen magas szinten

A só nélküli vaj a modern sózott vaj eltarthatóságának közel fele

A feldolgozott cukor egy modern összetevő, ezért nincsenek kultúrák a vajban.

Az édes joghurt és a tej mind „új” találmányok.

A só mint tartósítószer használata olyan régi, mint a rögzített történelem. Sok kultúra sót használt a gyümölcsök, valamint a húsok és zöldségek megőrzésére.

    
válasz adott 31.08.2012 11:05
forrás
8

Van egy ilyen dolog, például Corrihernek van egy nagy receptje Cookwise-ban a chambord vaj számára. Ezek az élelmiszerek természetesen nem tiszta vaj, csakúgy, mint a "gyümölcs joghurt" nem tiszta joghurt: a cukrot és az édes ízesítőket keverjük össze, hogy édes vaj szétterjedjen, mint például petrezselyemmel és metélőhagymaival, hogy sós ételeket terjesszen .

Amiért nem áll rendelkezésre könnyen kereskedelmi forgalomban kapható édes vaj, gyanítom, hogy ez egy egyszerű eset a kínálat és a kereslet jogáról. És az egyes élelmiszerek globális hiánya (mint például az édes vaj) vagy a helyi (például a fogkő krémje) érdekes szociológiai probléma (gyanítom, hogy az egyes befolyásos könyvek, mint például az Egyesült Államok jobb háztartásai és kertjei, dr. Oetker Kochbuch Németországban), de nincs igazi kulináris gyökere.

    
válasz adott 31.08.2012 13:05
forrás
0

A baktériumok szeretik a cukrot. A hozzáadott cukrot tartalmazó vaj néhány órán belül szobahőmérsékleten elrontja, hacsak nem adunk hozzá konzerválószereket.

    
válasz adott 01.03.2014 18:00
forrás
-1

Két ok. A vaj édes. A vaj alapanyag. Hogyan határoznák meg az édesség szintjét és mi lenne az általa használt. Hogyan növelné az édes vaj az értékesítést a sima áron?

    
válasz adott 06.09.2012 02:13
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket