Drainage a síkvezetéshez

0

Arra gondolok, hogy az aszfaltútját gránit burkolattal helyettesítem. A probléma az, hogy ha egy habarcságyat építek a gránit tömbökhöz, akkor ez lesz a szint, hogy a víz a műút tetején üljön, és ne ürítse ki.

A professzionális útépítésben az útfelületet koronázzák, hogy biztosítsa a víz elszabadulását.

Hogyan építhetjük ki az úttestet úgy, hogy a víz leálljon?

    
készlet Tyler Durden 08.10.2016 16:53
forrás

1 válasz

1

Nem kell koronázni az úttestet, csak győződjön meg róla, hogy a lefolyás tíz méterre másfél hüvelykre húzódik; így ha a műút 20 láb hosszú, akkor az alsó résznek 3 hüvelykesnek kell lennie, mint a felső. Ha lehetséges, két irányba álljon, így a víz lefelé és oldalra fut. (az ajánlott minimum 1 "10", de szeretek biztonságosan játszani)

A gránit tömböt habarcs ágyban nem állítja be - ez túl merev és törékeny. Használjon járművekhez tervezett blokkokat (ők vastagabbak, mint a megvásárolható normál járdák). Helyezzünk egy jó alapot - 8-12 hüvelykre, tömörítve. A kevésbé kevésbé kevéssé vesz igénybe az autók súlyát. Töltsön el egy csomó pénzt és időt az alapjához, és a blokk része szórakoztató lesz.

Az internet sok segítséget nyújt a vezetékek építéséhez és telepítéséhez. A tanácsom csak az alábbiak:

  • Készítse elő az alapját úgy, hogy az oldalirányban 50% -ig terjedjen. Tehát ha egy 12 "-es bázisnál dolgozik, akkor egy 6" -es területet szeretne készíteni minden körben (így egy 10'x20 "-es meghajtónak szüksége van egy 11 'x 21' -es alapra)
  • Rendeljen vibrációs lemezt vagy vásároljon. Érdemes megéri a befejezés sebességét és minőségét.
  • Ne higgye, hogy vékonyabb bázissal tudsz elmenekülni, mert kemény talaj van. A megengedheted magad vele, de jobb, ha teljesen biztos benne, hogy az épített alapja az Ön specifikációi, nem anyanyelvek.
  • válasz adott 08.10.2016 17:31
    forrás

    Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket