Hogyan befolyásolják a tulajdonjogok átruházását az artefakt-egyeztetést?

3

A kalandorom nemrégiben befejezte a Gardmore apátságot, és birtokában van a sok dolgok fedélzetén. A kiindulási egyezőségi pontszám tartalmazott egy bónuszt a fedélzet újbóli összeszereléséért, amelyet a fedélzet eredeti tulajdonosának ítéltek oda.

Most azonban úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a tulajdonosokat (vagyis átadják egy játékosnak a másiknak). Hogyan befolyásolja ez az egyeztetését? Visszaállítom a pontszámot a semmiből? Ha igen, akkor a bónuszt a fedélzet újbóli összeszereléséhez kell-e mellékelni? Vagy megyek az eredeti tulajdonosnak a megfelelőségi pontszámból?

    
készlet jedius 09.07.2013 05:44
forrás

1 válasz

7

A DMG 164. oldalán található összeférhetetlenség leírása:

Concordance

An artifact’s concordance score measures the artifact’s attitude toward its wielder. The scale ranges from 0 (angered) to 20 (pleased).

When a character takes possession of an artifact, it starts with a concordance of 5. (The owner’s race, class, or other characteristics might adjust this starting concordance.) Various actions and events increase or decrease this score as long as the character possesses the artifact. When the artifact is pleased with its wielder’s actions, its concordance goes up. When the wielder acts contrary to the artifact’s desires, its concordance decreases.

Mivel az egyezés az artefakt hozzáállása felé a wielder felé, úgy kell tekinteni, hogy az artefakt az egyes wielderek esetében eltérő egyezőségi pontszámmal rendelkezik.

Tegyük fel, hogy az Alphonse megszerzi a Sok dolgot , és 12-re emeli a vele való összhangot - a Sok dolgok fedélzetén elégedett vele! Ha az Alphonse ezután a Sok dolgot Berthának átadja, Bertha most már a wielderje. A Sok dolgok fedélzetén még nincs véleménye róla, így az ő vele való összhangja 5. Amikor Bertha a sok dolgot átadja az Alphonse-nak a jövőben, a vele való egyeztetés még mindig 12, mint korábban.

Különleges eset: megosztott tárgyak

Egyes tárgyak úgy lettek megtervezve, hogy megosszák az összes párt tagot. Ebben az esetben a DM-nek fontolóra kell vennie a műtermék „wielderének” kezelését, mint a legtöbb szándékot.

Példa: Új tulajdonosok keresése

Számos artefaktum kifejezetten megpróbál új tulajdonosokra költözni, mint például a fénysugár, amelynek mozgó leírása ezt mondja:

Moving On

"We have made the world a better place." One morning, the Orb is gone, replaced by a luminescent (but mundane) pearl worth 5,000 gp. The former owner gains a permanent +1 bonus to AC against attacks by undead creatures.If the owner failed the Orb, the next time the character lifts it, the artifact crumbles into coal, leaving permanent marks on the character's hand. The former owner takes a permanent -1 penalty to AC against attacks by undead creatures. The Orb reappears elsewhere in the world, ready to be claimed by another aspirant.

Ne feledje, hogy az utolsó mondat: az Orb úgy dönt, hogy végül új tulajdonosnak kell keresnie. Minden új műtermék, beleértve a Fény Orbját is, az 5-ös körülményektől indul, annak ellenére, hogy csak tegnap volt, hogy valaki, akinek 50 + -kal egyező volt vele. Ha az összevetése abszolút volt az összes wielders között, az artefakt kiindulási pontja nagymértékben változhat attól függően, hogy ki volt az előző wielderje, de ez nem változik. Körülbelül 5-től kezdődik, függetlenül attól, aki korábban volt.

Új tulajdonos, új egyezés.

    
válasz adott 09.07.2013 06:37
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket