Milyen különbség van egy élvágó lap és egy léc között?

6

Mindig azt hittem, hogy a léc definíciója:

"Emelőmódosító és állítható szárnyelem a fő repülőgép szélén."

és a lapka definíciója:

"Emelje meg a módosító és a megfogható szárnyelemet a fő repülőgép hátoldalán."

Ugyanakkor vannak olyan élszárnyas lapok is, amelyeket Krueger-szárnyakként is ismertek, és amelyek az él szélén találhatók.

Mi ad ezeknek az elemeknek a "lapka" nevét? Mi a fő különbség a léceken?

    
készlet yippy_yay 07.03.2016 23:08
forrás

3 válasz

4

A lécek olyan repülőgépek élvonalbeli eszközei, amelyek nagyobb támadási szögeket tesznek lehetővé. A szárnyak a vezető (Krueger) és a hátsó élek, amelyek megnövelik a szárny és a szárny mélységét. A lécek "lécet" hoznak létre a léctest és a szárny elülső él között, hogy a levegő az alsó részről a felszínre kerüljön, hogy egy magasabb AoA-hoz tartsa a botot. emel. Mindkettőt főként a felszállás és leszállás alacsony fordulatszámú helyzeteiben használják.

    
válasz adott 07.03.2016 23:32
forrás
1

Először is, a lécek egy olyan rést (nem lécet) hoznak létre, amely valamivel a hátsó él mögött helyezkedik el annak érdekében, hogy a szárny alatti nagy sebességű levegő áthaladjon és a lamináris áramlást valamivel magasabb támadási szögben tartsa. Ezek egy kis sebességű eszköz.

Vannak közepes szárnyú lécek is, amelyek mind a húzás, mind a csökkentés emelésére szolgálnak, és lelassításra és leereszkedésre szolgálnak, és az egyik szárnyon egyszerre használják a tekercset. Ezek nagy sebességgel használhatók.

Mindkét hátlapszárny és LED (vezető él-eszköz, legyen az Kreuger-perem vagy léc) növeli a kanyarodást annak érdekében, hogy a szárny ugyanolyan mennyiségű emelést tudjon előállítani egy alacsonyabb légsebességnél (felszállás és leszállás). Nem növelik a felvonót; ha a légi jármű felemelkedett (és lassan lassul), ami nem a lényeg.

    
válasz adott 21.09.2017 09:00
forrás
1

Nem minden élszárnyfedél Kreuger-szárny, amely elfordul az alsó elülső szárnyfelületről. Egyszerűen csuklósan elrendezett élszárnyak is vannak. A legismertebb példa a Chance-Vought F-8 Crusader. A teljes élszél egyidejűleg elmarad a hátsó élszárny hosszabbításával - a belső szárny 25 fokos, a külső rész 27 fok az összes amerikai modellen, az F-8J kivételével. Az alacsonyabb bukási sebesség és a hordozó megközelítési sebessége a jutalom. ref: F-8H NATOPS kézikönyv.

    
válasz adott 17.02.2018 08:54
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket