A Gallifrey Transduction Barrier részleteit

3

Emlékszem egy olyan referencia munkára, amely a Gallifrey Transduction Barrier működéséről beszél, amint azt az Invasion of Time említi. Emlékszem, ez sokkal több, mint egy erőmező; Valójában néhány másodpercen belül a Gallifrey-t a világegyetemmel való fázishoz viszonyítja, így a megközelítés és leszállás a bolygón gyakorlatilag lehetetlenné válik egy időgéppel, pontosabban egy TARDIS-szal, azzal az információval, hogy hogyan lehet áthidalni az akadályt.

Több hangos kalandban és regényben említik / használják a The Hiatus alatt, de még soha nem találtam eredeti (canon) idézetet erre, és kezdtem gyanítani, hogy ez csak egy nagyon hihető fan-elmélet amit az írók támogattak.

Csengőhang csengése bárkinek?

    
készlet VBartilucci 16.02.2017 17:41
forrás

1 válasz

3

Mint sok idő Lord Lord, a transzdukciós akadály (ok) nem igazán ismertek az ágyúban. Dr. Ki nem egy nagyon technobabbly show; elveszett tech "csak működik", vagy "később elmagyarázza".

A TV-műsorban a Az idő inváziója és egy tényleg ez a transzdukciós korlát szerepel.

Ha kiterjeszti, hogy elfogadja a webes közvetítéseket, mint a kánon, akkor a Shada megemlíti a transzdukciós akadályokat és néhány hatásukat, és úgy tűnik, hogy az audio drámákról "canon elfogadható" forrásként húzza.

Az Audio drámák sokkal több hátteret adnak a transzdukciós korlátokról, beleértve azt a fogalmat, hogy Gallifrey-t "akadályozták" a korlátokkal, de Dr Who wibbly-wobbly "canon" univerzumában rajtad múlik döntse el, hogy mely bitek vannak, vagy sem.

Azt mondanám, hogy a TV-sorozatban a "Transduction Barrier" csak egy hatalmas bolygóvédő pajzs. Az Idő Úr hajlandósága a nagyszerű nyelvű dolgok elnevezésére úgy véli, hogy "planetáris pajzsnak" nevezik őket. "vagy" kerítés. "

A "Transduction" szót sok esetben használjuk, hogy egyszerűen csak egy dologtá alakítsunk át egy másikba. Orvostudományban az egyik típusú kémiai vagy elektromos jel átalakítása egy cellában egy egy másik. A számítástechnikában azt jelenti, hogy az egyik adatkészletet közvetlenül a másikba konvertálja gépi tanulás útján. Ezért azt is javaslom, hogy a transzdukciós akadály egyszerűen egy „elektromágneses erőmező” elképzelhető módja; az egyik fajta energiát (villamos energiát) az erőterület (sorozat) egy olyan mezőjévé alakítja át, amely tönkreteszi a támadókat, akár pszeudo-fizikai akadályként, akár egyszerűen technológiai gátként (lánc gravitáció, és nem érheti el a pályát, vagy a földet. Tegyél fel elég statikus, nem akarsz függni az átmérőjű gerendáktól.)

Végül megemlíteném, hogy az Új, aki nagyon sokan helyettesítette a "transzdukciós korlátokat" az "égboltokkal". Ismét, mint fentebb, nem adunk magyarázatot arról, hogy hogyan működik az égbolt. akár távoli árok is lehetnek, de ezek is úgy tűnik, hogy egyfajta erőmező; egészen addig, amíg Az utolsó nap , soha nem jutott be két égbolt-rétegbe. Azt mondanám, hogy az "égboltok", ellentétben a "transzdukciós akadályokkal", megvédhetnék az időutazókat is. Az Time Lords volt az egyetlen igazi ember, aki tökéletesítette, így nem volt szükségük különleges védelemre az időutazás ellen. A Utolsó nagykori háborúban azonban a Dalek minimálisan tökéletes időutazást tett magának, ebben az esetben a transzdukciós korlátok "régi tech" lettek, amelyeket "égboltokkal" kell felváltani.

A Gallifrey egy időbuborékba helyezése és a fázishoz való elmozdítása az univerzummal, mint védelem, hogy biztosan hűvös, nem igaz? Olyan, mint a stáziskockák ...

    
válasz adott 16.02.2017 19:53
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket