A mechanikai különbségek vannak az öszvér és a szamár között?

4

A PHB-ben a rendelkezésre álló tartók listája tartalmazza a szamarak & mindkettőnek ugyanaz a vásárlási ára, a sebessége és a súlya.

Tudom, hogy a valóságban az öszvérek és a szamarak különbségei vannak (végül is egy öszvér fél ló!), de csak az öszvérek, nem szamarak játékstatisztikáját találtam 5E-re.

Azt akarom, hogy a következő karakterem szamárral induljon, de nem tudom, hogy egyszerűen használhatnék egy öszvér statisztikáit, hogy képviseljék, vagy sem.

Vannak mechanikai különbségek az öszvér és az 5E? szamár között?

    
készlet Gael L 01.12.2017 21:06
forrás

1 válasz

10

Nincs írásbeli különbség. A szamarak statisztikáinak használata a szamarak számára elég ésszerűnek tűnik, mivel a D & D és D nem igazán a valóságos teremtmények képességeinek finom modellezését célozza (és többnyire statisztikájuk egyáltalán küzdelem). A Monster kézikönyv (A függelék) szerint:

OTHER ANIMALS

A book of this size can’t contain statistics for every animal inhabiting your D&D campaign world. However, you can use the stat block of one animal to represent another easily enough. For example, you can use the panther statistics to represent a jaguar, the giant goat statistics to represent a buffalo, and the hawk statistics to represent a falcon.

A "óriás kecske" és a "bivaly" közötti különbség valószínűleg meghaladja az öszvér és a szamár különbségét.

Ha ez nem érzi kielégítőnek, akkor úgy gondolom, hogy ésszerű, hogy dolgozzon a DM-el, hogy módosítsa az ízét. Mindaddig, amíg nem adsz neki egy +10 2d12 gore támadást és tűzoltást, nem látom, hogy miért tenné valakit valahogyan.

(Ha meg akarod csinálni a sajátomat, gondolataimat: Távolítsd el a Beast of Burden funkciót, dobd le az erőt és növeld ügyességedet, és dobd el a támadás károsodását is. Talán adj neki több karizmát, mert ezek a fülek így aranyos.)

    
válasz adott 01.12.2017 21:42
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket