Milyen ételek * igényelnek * élelmiszer-feldolgozót?

14

Van egy merülő turmixgépem, egy normál turmixgép, és végül lesz egy állványkeverő. Vannak-e olyan ételek, amelyeknek abszolút szükségem van egy élelmiszer-feldolgozóra, ahol nem használhatok egyet ezek közül?

Tudom, hogy meg tudom csinálni pürét és keverni a pálcás turmixgéppel, és állítólag pestóval is ... de megpróbálom kitalálni, hogy tervezek-e egy élelmiszer-feldolgozó hosszú távú vásárlását. Kösz!

    
készlet BobMcGee 02.06.2011 01:39
forrás

8 válasz

11

Kezdőknek szinte minden bizonnyal szüksége lesz egy élelmiszer-feldolgozóra, amire szüksége van a száraz keveréséhez, hacsak nem kaptunk egy nagy teherbírású kávédarálót is, amit nem bánnak tisztítással. alaposan és gyakran. A hagyományos helyhez kötött keverők, legalábbis az én tapasztalatom szerint, szörnyűek erre a feladatra, és a merülő keverők nem száradnak meg (valójában a legtöbb jó modell a szigorú figyelmeztetésekkel rendelkezik soha nem e).

Ilyen például a következők: Diófélék, friss fűszernövények, húspüré, házi kenyér morzsák és lisztek. A Pesto szósz is úgy néz ki, mint egy hosszú lövés, de talán vannak testreszabott receptek.

Soha nem volt olyan szerencse, hogy sajtmártásokat, sajtmártásokat vagy más sajtkészítményeket készítsen turmixgépben, és nem voltam sokkal jobb szerencsém az én kedvező árú pálcás keverővel. Elég nehéz egy élelmiszer-feldolgozóval, de általában velük párszor csak az oldalak lehúzásának kérdése. Amikor megpróbáltam egy manicotti tölteléket, majonézalapú tonnato-mártást, kék sajtmártást vagy kecskesajt mucsot egy turmixgéppel, teljesen nem tudtam egy örvényt elszívni, és el kellett mennem az élelmiszerhez a processzor vékonyabbá teszi (aztán visszavezethetem a keverőbe, de általában nem zavarok).

Azt hiszem, ez a viszkozitás kérdése. Túl viszkózus és hagyományos / botkeverők gyakorlatilag haszontalanok.

Most nagyon sok ilyen lehet nagyon high-end berendezésekkel. A Vita-Mix vagy a Blendtec csaknem bármihez illeszkedik, és rendszerint szabotázshoz jut, így a száraz vagy viszkózus ételeket az élet és a végtag kockázata nélkül kényszerítheti a pengékbe. Továbbá, néhány nagyon csúcsminőségű merítésű keverő - és amikor azt mondom, hogy "high end", úgy értem, hogy a "teljesítménykeverők" helyett a "merülő keverők" címkéket jelöljük - folyamatosan és esetleg száraz is lehet. De szeretném, ha nem megpróbálná ezt egy fogyasztói minőségű botnál próbálni.

Azt is hallottam, hogy ezeket a dolgokat egy Magic Bullet segítségével teheti meg. Azok számára, akik nem ismerik a terméket vagy az infomercials-ot, alapvetően egy nagyon apró keverő, amellyel futás közben fel lehet rázni, és könnyebben szárazon készíthető. De a szükséges erőfeszítések még mindig sokkal magasabbak, mint egy élelmiszer-feldolgozónál.

Azt hiszem, elég sokáig fedezi. Ha valamit szilárd vagy akár félszilárd pürére van szüksége, akkor valószínűleg sajnálom, hogy nem rendelkezik élelmiszer-feldolgozóval.

    
válasz adott 02.06.2011 02:52
forrás
11

Bármi, amit pulzálni akarsz, így nem teljesen cseppfolyósodsz, mint egy turmixgépben. Melyik kényelmesen történik, hogy néhány olyan dolog, amit Aaronut már említett:

  • kenyér morzsák
  • húspüré (vagy akár egy gyors őrlés chili készítéséhez)
  • zöldségek (nagy adag húsdarab, paradicsomszósz stb.)

Meglehetősen jól működik egyes tészták (tészta, brioche, pite héja) összekeverésére, amelyek nem tűnnek ki teljesen (véleményem szerint) egy állványkeverőben.

De az élelmiszer-feldolgozó „nem élni anélkül” tulajdonsága - a rácsok felemelkednek. Félig kemény sajt (pl. Cheddar), sárgarépa, burgonya, stb. Gyorsabb és kevesebb potenciális sérülés, mint a lerakódás, ha jelentős összegeket tesz.

    
válasz adott 02.06.2011 04:48
forrás
5

Semmi. Az élelmiszer-előkészítéshez nem szükséges élelmiszer-feldolgozó. Számos dolgot könnyebb megtenni, de 20 év alatt nem voltam (vagy szükségem van rá) az otthoni és éttermi főzés során.

    
válasz adott 02.06.2011 07:53
forrás
5

Lehet, hogy gondoltam, hogy egy mini-élelmiszer-feldolgozót szerezzen egy teljes méret előtt. Természetesen kevésbé drágák, de néhány dolgot is meg tudnak csinálni, amit egy nagyobb nem tud. Közelebbről, sokkal jobbak, ha kis tételeket készítenek, mint a pesto, a chimichurri vagy a chermoula. Egy nagy élelmiszer-feldolgozóban, egy kis tétel ezekből a dolgokból még nem éri el a pengéket. Sok éven át ezt a modellt használtam . (Most vettem egy csúcsbot-keverőt , amelyhez mini-élelmiszer-processzoros csatolmány is tartozik. már van botkeverője.)

    
válasz adott 02.06.2011 07:18
forrás
1

Bruce-val vagyok ebben. Élelmiszer-feldolgozók nem időigényes takarításra szorulnak - gyakran cseréljük azt az időt, amit az élelmiszer-előkészítőben eltároltak, a mosogató mosogatásával. A minimalisták gyors késes készségekkel és jó keverővel rendelkeznek . (Megjegyzés: az apró eredmény eléréséhez a keverőből: tegye a prep-t kis adagokban, és távolítsa el az összes mennyiséget, amint részlegesen keveredik - csak néhány gyors másodperc alacsony fordulatszámon elegendő).

    
válasz adott 04.06.2011 04:57
forrás
1

Húzom a Cuisinart főként rácsozásra és aprításra. Például Coleslaw megköveteli, hogy a káposzta és a két sárgarépa nagy részét roncsolják. Csak néhány másodpercig tart az élelmiszer-feldolgozó. Egy kézzel reszel és egy mandolinnal talán sokan fedezhetik ezt a földet, de hosszabb időt vesz igénybe. Egy dolog biztos: a turmixgéped nem segíti a sajtot vagy a káposztát.

    
válasz adott 25.08.2011 13:24
forrás
0

Semmi.

Az élelmiszer-feldolgozónak van valami, ha nem rendelkezik botkeverővel, darálóval, mandolinnal stb.

A Preethi Élelmiszer-daráló megszerzése után mostanában megszabadultam az élelmiszer-feldolgozótól. Ezzel egy mandolint, egy merülő turmixgépet és egy jó doboz reszelőt találtam, hogy egy év alatt nem használtam FP-t.

Mindezek alapján az FP-k bizarr módon hatnak a pite kéregre, a gyors pizza kéregre és más alacsony glutén tésztákra. Személy szerint szeretném ezeket kézzel keverni, de ha sok tortát csinálsz, láthattam egy FP megtartását.

    
válasz adott 25.08.2011 06:55
forrás
0

Néhány nem tojás és / vagy nem tejtermék majonéz receptje nagyon egyszerű az emulgeáló lemezes élelmiszer-feldolgozóval, és nagyon megbízhatatlan vagy más eszközökkel is nehéz.

    
válasz adott 21.05.2015 01:17
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket