Táblajátékok vagy kártyajátékok használata a GMing vagy a játék lejátszásának javítása érdekében [zárt]

11

Tud-e olyan eseteket, amikor sikeresen használta a kártyajátékokat / kártyajátékokat (mindenféle), hogy kampányt futtasson, megkönnyítse a munkamenetre való felkészülést vagy a játékot?

Mind az Ön személyes történeteiben, mind az interneten dokumentált dolgokban érdekel (a google-fu ebben az esetben gyenge volt).

Csak egy példaként használtam egyszer az Arkham Horror karakterkártyáit, hogy rövid horrorszakaszt játszhassam a barátnőmmel, ami mindkettőnknek nagyon szórakoztató volt.

    
készlet Maurycy 27.10.2012 22:07
forrás

8 válasz

4

Successfully using props or cards from board games/card games (all kinds) to run a campaign

Ne futtasson kampányt igazán , bár a Monopoly-játékból vagy más játékból származó darabok sokkal élvezetesebb térképszámlálók, mint a fillérek és a nikkelek.

Ease preparing for a session

Határozottan. Szeretem a Tarot fedélzetemet, és azt találom, hogy a véletlenszerűséggel kapcsolatos információk meglehetősen szórakoztatóak, és időigényesek az író blokkjának leküzdésére. Milyen karaktert találnak meg, hogy átadják az információt? Húzza a főpapnőt. Milyen kihívás szükséges ahhoz, hogy segítsen az urának, hogy segítsen nekik? Húzza meg a fordított bolondot. Mivel többet kérnek nekem, mint a jóslási eszközök, számomra sokkal könnyebb, mert a kreativitásom a legjobban működik, ha valamit csinálok valamiből, semmiből semmiből.

Or the playing itself?

Igen. Megnyerték a játékot normál kártyákkal, és nem csak a kaszinókban és a bárokban játszanak készpénzben, de a hírességek is hasznosabb dolgokat fognak játszani vele. A pártom néhány lovat nyert és készpénzt takarított meg, és a következő város az igazán hasznos pletykák lesznek a kártya asztalán. Nem maradhat, ha nem játszik, és sok pénzzel vagy egy kis szerencsével kell játszania. Ez jó módja annak, hogy más tevékenységektől (például kártyáktól) származó erősségeket hozzon létre a DnD-ben. Könnyű is, mert nem mindenki jutalmazhatja az asztalon lévő kiváló gólt a saját játéktermeikkel, mert nem mindenkinek van célja a hátsó udvarban.

    
válasz adott 27.10.2012 23:57
forrás
3

Megállapítottam, hogy a különböző játékokból származó egyes darabok kiválóan hasznosak lehetnek a játék ötleteihez.

A legjobb példa erre, hogy a Szerencse és dicsőség hely- és kalandkártyái csodálatos ihletet adnak az évszázad szellemének.

A Risk vagy a Supremacy helykártyái kiválóan alkalmasak 1700 AD utáni kalandok és / vagy származási helyek létrehozására, és az előfizetéssel más játékokban is használható.

Az Avalon Hill varázslói küldetéskártyáit számos fantáziabeállításban lehet inspirálni.

Gyakran használtam a különböző játékok számlálóit a Traveller és a Star Trek RPG, valamint mások elleni küzdelemhez.

Ez pedig az egymással összefüggő játékok használatának elszámolása előtt ...

Segítettem a Mechwarrior kampányok futtatásában a Battleforce2 és a örökháborúk használatával a folyamatban lévő metaplot létrehozásához. SW-t használtak a nagyszabású dolgok előállítására, a BF2-t más világszínházak rendezésére, Mechwarrior és Battletech pedig a karakter és a taktikai elemek megoldására; az ilyen integráció valójában a játékokban javasolt.

    
válasz adott 28.10.2012 03:46
forrás
2

Nem tudom, hogy "könnyedén előkészíthetek" egy munkamenetet, de volt egy hároméves játékom, ahol mindenféle ilyen dolgot használtam (társasjátékok, kártyajátékok, kockajátékok, játékok, amiket csak a tetejéről készítettem) a fejem ...). Majdnem minden munkamenetben van egy „leállási idő”, ahol mindannyian karakteres vacsorát eszünk, és általában mini-játékunk lenne. Tapasztalatom szerint ez egy hatalmas találat volt. A játékosok szerették a kis szünetet.

Azt is megkapta őket, hogy még többet alakítsák ki a karaktereiket. Amikor az egyetlen szerepjáték a csata pillanataiban, a felfüggesztésben vagy a komolyságban következik be, akkor a karakter egész oldala elhanyagolódik.

Természetesen a játék ülése nagyon hosszú volt (általában péntek este vasárnap reggel), így volt időnk ilyesmit tenni. De még ha nem is rendelkezik tonna idővel, nem nehéz egy 10 perces interlude-t dobni a résidők lejátszásához, a blackjack gyors játékához, vagy valami hasonlóhoz. játék jutalmak (vagy szankciók), és továbblépnek. Jó példa erre, hogy sok olyan James Bond-szerű film van, amely a titkos ügynököt póker vagy Blackjack játékkal játszik, miközben beszélget egy másik ügynökkel vagy más kapcsolattal (természetesen kártya kereskedőként). egy gonosz löket, és a kaszinóba költözve, hogy megtalálják a bosszantó mobilt ...

    
válasz adott 27.10.2012 23:21
forrás
2

Csak támogattam egy kickstartert ( Story Forge ), amely nagyszerű kártyákat tartalmaz a tarot kártyák mentén, de karakterek és telkek létrehozására irányul. Néhány ötlet arra is, hogy a játék során meglepő forgatókönyvekre használják őket, bizonyos fokozatok használatával a konfliktus maximalizálása érdekében. A "vonatösszeomlás" konfliktust akkor használtam, amikor egy számítógépem volt a szponzoruk és a titkos konfliktusban lévő célok miatt.

Ezen túlmenően a TORG kártyákat egy GURPS-játékra igazítottam, amelyet futottam egy kicsit vissza, és a játékosoknak tetszett a hozzáadott mélység.

Történetkártyák szintén jó kiegészítést jelentenek minden RPG-hez, mert az elképzeléseinek köszönhetően; önmagában egy RPG, de úgy vélem, hogy a kártyák hasznosak a fent említett Story Forge kártyákhoz hasonló helyzetekben, de ez egy kicsit több értelmezést és alkalmazkodást igényel.

Általában véve úgy tűnik, hogy az Arkham Horror kártyák használatáról beszélt a legjobb megoldás, amit találtam a normál RPG játékprofilokon kívüli játékprofilokhoz, hogy segítsen a képzelet ösztönzésében és a meglepetés bemutatásában. Segít abban, hogy a dolgokat frissen tartsák, és valóban segíti a GM-ek kiégését, mivel egy kicsit elfogyasztják a kezét.

    
válasz adott 28.10.2012 09:45
forrás
1

Volt egy kis társasjáték (nem találom a nevet, de ha szerkesztem a hozzászólást), akkor játszottam ott, ahol a játékosok kereskedők, akik varázslatos tárgyakat akartak eladni a kalandoroknak. A játékban különböző méretű, arany, ezüst és réz színű érmék voltak a játék pénznemében. Az érmék szép bőr pénztárca.

Ezeket akkor használtuk fel, amikor egy kocsmában játszottunk, és a játékosok fizetni akartak nekik, hogy adjanak nekem a tényleges pénzt. Azt is használtuk szerencsejátékokra. Ez valóban segít, mert látod, hogy mit fogadsz egy játékban.

Soha nem készítettem játékot társasjáték-anyagokkal, de láthattam, hogy Warhammer a régi világ társasjátékának káoszát használja (ahol a káosz istenek szerepét játszotta) az RPG-kampányban bekövetkező események inspirációjaként.

    
válasz adott 28.10.2012 04:55
forrás
0

Vannak olyan játékok, amelyekben ez a beépített. Azaz.

  • Shotgun naplók
  • A Savage Worlds (mind a kaland-fedélzet, mind az akciókártyák és a bennies koncepciók)
  • Új gamma világ (véletlenszerű mutációs kártyák)

Számos eszközkártya áll rendelkezésre az interneten (különösen érdekelnek ezek, mivel a játékosok könnyebben érezhetik az eszközök elvesztését azzal, hogy kártyát kapnak tőlük, azzal a további előnnyel, hogy a statisztika jó megjelenésű. papír).

A játék során a Mage Knight miniatúrákat is bőségesen használtam, mivel szinte a megfelelő skála a standard 1 "rács térképek számára.

    
válasz adott 28.10.2012 14:46
forrás
0

A Savage Worlds mellett az eredeti Deadlands játékban rendszeres kártyákat használtak a karakterek létrehozásától a harcig. Ez a póker zsetonok XP-ként való használata mellett minden bizonnyal szép módja volt a játék beállításának és érzésének.

A Paranoia XP-nek számos olyan kelléke van, amellyel úgy érzem, hogy a játék érzését is megerősítem, és javítja a játék élvezetét.

    
válasz adott 30.10.2012 13:52
forrás
0

Nem pontosan, de közel jöttem.

Nagyon szeretem a miniseket. Nekem van egy elég nagy gyűjteménye. Természetesen szeretem őket használni, amikor GM. Ahelyett, hogy ellenséget állítanánk és a leginkább hasonló miniatűret választottam, megfordítottam a folyamatot. Kiválasztok egy mini-t, és aztán felállítok egy statisztikát, ami képviseli azt. Úgy tetszik, amikor a minisek megegyeznek a statisztikákkal, és nem kell megmondanom a játékosoknak, hogy úgy teszek, mintha a karddal rendelkező srácok minden íjat lennének.

Mindenesetre a lényeg nem az, hogy a minis-et használtam a játék karaktereinek alapjául. Ez az, hogy inspirációként vettem fel és építettem a D & D statisztikákat, hogy ezt képviseljem. Ugyanolyan könnyen tudtam volna használni a Munchkin monster kártyákat. Nem látok okot arra, hogy ez miért nem működne a nem festett alapanyaggal.

    
válasz adott 30.10.2012 19:20
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket