Do szükségem van egy amerikai vízumra az amerikai repülőtéren keresztül történő átutazásra (vagy átmeneti)?

62

Európában általában nem kell a bevándorláson keresztül menni a repülőgépek megváltoztatásához (kivéve, ha belép / kilép a schengeni területről). Az USA-ban is ez a helyzet? Elfogadhatok egy összekötő járatot az Egyesült Államok egyik repülőterén, ha nem rendelkezem amerikai vízummal?

    
készlet Grzenio 16.01.2012 16:37
forrás

2 válasz

81

Sok más országtól eltérően az amerikai repülőterek nem rendelkeznek semmilyen fizikai bevándorlási ellenőrzéssel, amikor nemzetközi járatra indulnak. Valójában a legtöbb repülőtéren nincs még egy "nemzetközi" terminál / kapu fogalma, ugyanazok a kapuk gyakran használatosak nemzetközi járatokra és belföldi járatokra.

Ennek eredményeképpen nem tudják érvényesíteni a „tranzit” utas fogalmát - ha az indulási területen tartózkodik, még akkor is, ha egy másik nemzetközi járat kifogásolásán van az országból. óra múlva semmi sem akadályozza meg, hogy más belföldi járatra szálljon be, vagy egyszerűen csak elmenjen a repülőtérről!

Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban a nemzetközi járatokra érkező valamennyi utasnak törvényes joggal kell rendelkeznie az Egyesült Államokba való belépéshez; vagyis egy amerikai állampolgár / zöld kártya birtokosa, legyen olyan ország, amely nem rendelkezik vízumkötelezettséggel (pl. Kanada vagy Bermuda), olyan országból származik, amely az amerikai vízummentességi program részét képezi és rendelkezik érvényes ESTA vagy amerikai vízum.

Ha szüksége van vízumra, akkor van egy "Transit Vízum (C) áll rendelkezésre, amely általában egy kicsit könnyebb megszerezni, mint egy normál vízum, de még mindig át kell mennie a teljes vízumkérelmezési folyamaton, beleértve azt is, hogy bizonyítékot szándékozik elhagyni az USA-ból (majdnem ) azonnal.

    
válasz adott 21.01.2012 19:43
forrás
17

Először is attól függ, hogy milyen nemzetiségű. Feltételezem, hogy egy olyan országból származik, amely az amerikai vízummentességi program része. Ebben az esetben nincs szükség vízumra, de szükség van utazási engedélyre (ESTA), még akkor is, ha csak a repülőgépeket változtatja meg az Egyesült Államokban a repülőtér elhagyása nélkül.

Forrás: A belbiztonsági minisztérium ESTA-FAQ .

Tehát nincs különbség az Egyesült Államokban 90 napos látogatás vagy csak átutazás között, mindkét esetben szükség van egy ESTA-ra. Jelenleg 14 dollárba kerül, és az interneten való eljutás előtt megteheti.

    
válasz adott 16.01.2012 16:49
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket