Hogyan tudok alulról a kettős padlóburkolat fölött a falüregbe jutni?

9

Néhány új romex-ot futok néhány elektromos aljzathoz. Az egyik üzlet a fal egyik oldalán található egy hálószobában, a másik aljzat pedig a fal másik oldalán található egy másik hálószobában. Amikor bejártam a feltérképezési téremben, hogy lássam, mi volt a fali üreg alatt, két alsó gerendát találtam rajta. Méréseim alapján meglehetősen biztos vagyok benne, hogy a kettős padlószegély egyik oldalán sem maradnak helyek az üregbe való fúráshoz. Ha fúrnék közvetlenül a gerendák mellé, akkor felállnék a nyomógombos sziklafalakon.

Az emberek fúrnak függőlegesen a padlószegélyeken? Ha igen, és ha két padlóburkolat van együtt, akkor az egyik fúrólyukba fúrja a lyukat, vagy jobbra a varrás között? Vagy fúrni egy lyukat átlósan egy vagy mindkettőn keresztül? Abban az esetben, ha befolyásolná a lyukméretet, 12-2-et használok.

    
készlet Ryan 10.07.2011 08:45
forrás

1 válasz

6

Jogi nyilatkozat: Külső vállalkozókat szállítunk villamos telepítésünkhöz, így néhány általános tanácsot adhatok, de továbbküldöm másoknak, akik többet tudhatnak erről a problémáról.

Általánosságban elmondható, hogy a gerendák és az oldalirányú terhelést támogató faanyagok elvesztik a teherbíró képességét, ha fúrás vagy vágás történik a tetején vagy alján. A gerendákon való áthaladáshoz meg kell tenni a lyukat a gerendaház közepén (a felső és az alsó rész között), és a legkisebb lyukat, amely lehetővé teszi a huzal szabad mozgását.

A fal alatt futó kettős gerenda azt jelenti, hogy a fal és a gerendák teherhordóak. Ezért azért, mert ha valaki több strukturális tudással rendelkezik, azt mondja, rendben van egy lyuk fúrása, elkerülném.

Bár nem tudok jó módot találni arra, hogy a huzalt a falba lehessen vinni, telepítheted a kimenetet egy szomszédos falra, vagy végső megoldásként a padlóra szerelt aljzatot is használhatod:

    
válasz adott 10.07.2011 15:48
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket