Hogyan főzni egy halat, hogy csontjait lágyabbá tegye, mint a szardínia?

5

Ha halat eszik, véletlenül lenyeli a csontokat rémálom számomra.

Jelenleg a szardínia eszik az egyetlen megoldás a lágy csontja miatt.

Aggódom, hogy az egészségem a jövőben szenvedhet, ha folyamatosan szardíniát fogyasztok, amelyek „nem olyan barátságos” vegyi anyagokat tartalmaznak.

Meg akarom tanulni, hogyan kell főzni a halakat, hogy csontjaikat lágyabbá tegyék, mint a szardínia.

Van itt valaki, aki ismeri a lágy csontok "mesterséges és veszélyes" vegyi anyagok nélküli előállításának titkait?

Szükségem van egy speciális főzőberendezésre, hogy a halcsontok lágyak legyenek?

    
készlet xport 23.12.2010 01:23
forrás

6 válasz

10

A szardínia konzerv, ami azt jelenti, hogy egy nagy nyomású kanna meleg. Ez az, ami lágyítja a csontokat. Ha lágyabb csontokat szeretne más típusú halak számára, akkor akár főzőlappal is főzheti őket. Ez azonban csak a kisebb csontokkal rendelkező kisebb halaknál fog működni.

Ha fő problémája az, hogy lenyel egy csontot és fojtót, akkor csak a filéit vásárolja meg. A legtöbb halfilé egyáltalán nem rendelkezik csontokkal. A lazacfilében levő csontcsontok tűs fogókkal eltávolíthatók, és olyan kicsi, hogy megpróbálkozhattál volna rájuk.

    
válasz adott 23.12.2010 01:41
forrás
3
 • A nyers szardínia nem tartalmaz lágy csontokat. Ha igen, akkor erős csontvázuk van.
 • Minden csontozott halnak lágy csontja van, legyen az nagy hal vagy kis hal, mert főtt. Ezt tudni fogja, mert a lazacban lévő csontok lágy csontjai vannak
 • Nem a vegyi anyagokról szól. Mivel a csontokból származó szerves konzervek lágy csontokkal rendelkeznek. Ez azért van, mert egyszer a dobozon belül a dobozokat melegíthetjük meg, hogy megöljünk minden baktériumot, és ugyanakkor főzzük a halakat, mint amilyen egy nyomás alatt álló tűzhelyben.
 • A halakat sokféleképpen lehet főzni, hogy csontjait puha és ehető legyen. A vágott halakat szeletekre vághatja kedvenc fűszerekkel, és használjon nyomót, és főzzön 1 órán át.
 • Azt is főzheti, mintha egy éjjelen át főzne a potot. 8 óra elegendő. Használja egész halat, ha ezt teszi.
 • A felsorolt fűszerek a választásod. Én személy szerint szeretem a joghurtot, a chilit, a mészet, a köményt és az enyém kis olajat. De bármit használhat. Nem a vegyi anyagok vagy fűszerek, amelyek lágyabbá teszik, hanem a főzési módszert.

      
  válasz adott 05.03.2013 02:31
  forrás
  1

  A lazacot főttem, és az összes csont elég puha ahhoz, hogy ehető legyen. Saját módszerem:

 • Tegye a vajat vagy az olajat a főzőedény vagy edény főzőfelületére.
 • Helyezze a mosott halat az olajozott felületre.
 • Egy hagymát szeleteljünk és a szeleteket helyezzük a halakra és annak körül.
 • Tegyen sót, borsot és egy por alakú fokhagymát.
 • Fedjük le a főzőedényt / edényt, és tegyük 200 ° C-os kemencébe.
 • Három óra elteltével a halak és a hagymák jól főttek. És a csontok ugyanolyan puhaak, mint a szardínia-ban lévők.
 • válasz adott 27.05.2012 10:22
  forrás
  1

  A halak méretének függvényében a csontok mérséklésétől függően 30 percig főzzük az egész halat nyomás alatt. Itt van egy cikk a népszerű indonéz tejhal-edényről, amelyet nagynyomású tűzhelygel főzünk. Mint tudjuk, a tejhal ismert, hogy sokkal bősebb, mint a többi hal :)

  link

  Itt van a recept, amit megpróbálhatunk :)

  link

      
  válasz adott 25.06.2014 10:31
  forrás
  1

  Ha a főzés / evés után a halakból nagy csontokat szedhetsz, akkor ez a kínai (amennyire csak tudom) módszer a kisebb csontok lágyítására - mint a kis csontok egy kárpit hátán.

  Megpróbáltam ezt a módszert a töltött pontyok pörkölésével a sütőben. A pontyok meglehetősen nagyok voltak - 2-3 kg, és fél órát töltöttek a kemencében. Feltételezem, hogy ez a megközelítés nem fog működni sütéssel vagy forrással. Nem próbáltam meg.

  A hal főzését megelőzően vágja le a bőrt több helyen (nem túl mély, csak azért, hogy megbizonyosodjon a bőr vágásáról). Ezután sóval dörzsöljük, bort áztassunk, és hagyjuk 15 percig pihenni. Egy és fél óra múlva a sütőben a kisebb hátsó csontok elég puhanak kell lenniük ahhoz, hogy észrevétlenül legyenek.

      
  válasz adott 23.12.2010 19:27
  forrás
  1

  Az USDA kiadott egy könyvet a főzésnek a „halcsontok lágyításáért” hatásairól, és megtalálhatja, ha online keresel ... 15, 20 és 25 psi nyomást teszteltek (ami 220 és 220 ° C közötti hőmérsékletet adott nekik) 270 fokos vízhőmérséklet nyomás alatt) ... és megállapította, hogy még a tonhal és a rockfish is „zselés csontokkal” rendelkezett a legmagasabb nyomáson.

  Az egyetlen módja annak, hogy a halakat „lágy csontok” (zselés) konzisztenciára készítsék, és ne rombolják meg a táplálkozási vagy aroma értékeket, akkor ezt a 20 psi vagy annál nagyobb sűrűségű tűzhely segítségével készíthetjük el, és a főzési időt 30- 120 percig, saját személyes ízlése alapján.

      
  válasz adott 09.09.2018 08:13
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket