Hányszor támadhat ez a hatalom egy célt?

5

Az egyik játékosom ezt a homebrew osztályt kíván használni , de nem vagyunk tisztában azzal, hogyan kell olvasni egyik hatásköre:

Rotating Turret

Gunslinger Attack 1

Enemies close in from all sides. You make them regret that decision.

Encounter * Martial, Weapon

Standard Action

Close burst 1

Requirement: You must be wielding two handguns.

Target: Each creature in burst

Attack: Dexterity - 1 vs. AC, eight attacks

Hit: 1[W] damage per hit.

Effect: You may fire at as many enemies in burst as you have bullets left in your guns. If you reload, this attack ends.

Szükségem van egy kis segítségre, hogy megértsük, mi ez a hatalom. Elolvastam, hogy az 1-es sorozat legfeljebb 8 célpontot bezár. Ahol a lejátszóm Bezárásként olvastam 1-től nyolc támadásig. Ezzel ellentétes, hogy hány támadást hajtanak végre célpontonként. I.Ez csak két lények voltak, de a nyolc támadás a PC által, és a PC által elosztva, vagy csak két lények voltak, így két támadás történt.

    
készlet Vos harrow 30.07.2013 03:25
forrás

1 válasz

10

Ez a hatalom mechanikai leírása nem teljesen világos.

Effect: You may fire at as many enemies in burst as you have bullets left in your guns. If you reload, this attack ends.

Ez a hatásvonal eléggé világos: ha öt golyót hagyott a fegyveredben, öt ellenséget tudsz tüzet tenni. A Támadás sor azonban ezt mondja:

Attack: Dexterity - 1 vs. AC, eight attacks

A "nyolc támadás" rész azt sugallja, hogy nyolcszor támadhatsz - függetlenül attól, hogy hány golyó marad a fegyveredben. Ezeknek a támadásoknak magukban kell foglalniuk a fegyvereket, mert a hatásvonal - amely mechanikai súlya - jelzi, hogy ezt a támadást az ellenségek lövésével hajtják végre.

Ez a két sor együttesen azt sugallja, hogy ha három golyó van a fegyverében, akkor akár három ellenséget is célozhatsz, és terjesztheted el a nyolc támadást közöttük. Valójában azt is javasolhatja, hogy nyolc támadást hajtson végre célpontonként (!!!!) összesen 8 × [W] kárra!

De várj! Ha újratölti a készüléket, a teljesítmény befejeződik! Csak három felvételt készíthet, ugye?

Persze, ez igaz. Elképzelheted, hogy ez azt jelenti, hogy három támadás után kell megállnod, de a 4e-ben a szimuláció és a realizmus nem számít. A mechanika úgy dolgozik, ahogyan azt mondják, az értelem és a realizmus megdöbbent, és ez rajtad múlik, hogy dolgozzon ki, hogy a dolgok milyen értelme. A mechanika soha nem mondja, hogy támadásonként egy golyót használ. Ugyanakkor azt mondják, hogy a nyolc támadást a egy teremtmény ellen egy golyóval teheti. Talán a golyó ricochets néhányszor, vagy ez egy szuper-hatékony lövés.

Ez a hatalom rosszul fejeződött ki, részben azért, mert úgy tűnik, hogy a szerző félreértette a hatás, a cél és a találati sorok célját és teljes hasznosságát.

Tehát mit tegyek?

Beszéljen a csoportjával, és írja át a hatalmat, így úgy működik, ahogyan a csoportja (és a Gunslinger játékosai) egyetért azzal, hogy működjön. A minimális változtatás annak érdekében, hogy működjön, helyettesítheti az utolsó négy sort:

Target: Any number of creatures in the burst up to the number of bullets you have left in your guns.

Attack: Dexterity - 1 vs. AC

Hit: 1[W] damage.

Az effektvonal teljesen leesik, mivel csak a második mondat számít, és nem világos, hogy a karakter hogyan tudja újra betölteni ezt a teljesítményt.

A célvonal mondatának végén legfeljebb nyolcat adhat hozzá, de ha a szomszédos négyzeteiben több mint nyolc lelke van, akkor valószínűleg minden szükséges segítségre van szüksége.

Határozottan fontolja meg, hogy egyáltalán nem használja ezt az osztályt.

Válasszon egy hivatalos osztályt, hogy helyette refluffáljon. Ne vegye ezt el a homebrew ellenérzésének általánosságában: némelyik nagyon jól sikerült. Ez a homebrew azonban különösen hatástalanul írott hatáskörrel rendelkezik, így ez a hatalom valószínűleg a legkisebb probléma, és óvatosan kell futnia. A hivatalos osztályok összességében viszonylag mechanikusan szilárdak, így a visszafolyó visszafolyás az Ön számára tetszető esztétikát adhatja meg a jó mechanika tetején. Ön és a többi játékos és a GM is beleegyezhet, hogy esztétikailag fegyverként kezeli az íjakat vagy a kereszteződéseket.

    
válasz adott 30.07.2013 03:58
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket