Story ID: Az időutazás története, ahol az emberek a múltba vándorolnak, felhívják a figyelmet a haditengerészeti csata megváltoztatásával, mint a haditengerészeti ram

5

Azt hiszem, ez egy regény volt, de nem biztos. Néhány ember, talán egynél több időszakból (nem emlékszem biztosan), visszavonta az ősi mediterrán térségbe. Valahogy feltételezhető, hogy egy időutazó idő-közlekedés felébredték őket, és ha valami hatalmas anakronisztikát okozhatnak, felhívja az utas figyelmét, aki visszajuttathatja őket saját idejükre.

Bizonyos találmányok, mint a hajók hajóhajtóművei a haditengerészeti kosokkal, hogy jelentős harcot alakítsanak ki, azt hiszem.

Azt hiszem, a főszereplő férfi volt a korunkból. Azt hiszem, az egyik másik karakter a Minoan Kréta papja volt.

Úgy gondolom, hogy a 2000-es évek elejétől kezdve volna, de az 1990-es évektől vagy akár évtizedekkel korábban is lehetett volna, ha egy könyv, amelyet egy használt könyv eladóból vettem fel. Lehetséges, hogy még egy novella, történet vagy sorozatos regény volt az F & SF, Analog, Galaxy SF vagy más magazinokban? Nem vagyok biztos.

    
készlet Jacob C. 30.06.2017 01:48
forrás

1 válasz

7

Sajnálom, de úgy vélem, hogy a googling után találtam saját választ a kifejezések további kombinációival. Atlantisz táncos , Poul Anderson, 1971.

An experiment in the future gone awry...and Duncan Reid, American architect of the 20th century, came out of unconciousness to find himself hopelessly marooned in the far distant past.

Bound to him were three of the strangest humans he had ever encountered... a medieval Russian, and a fourth-century Hun, and a sacred priestess who worshiped him as a god. And all shared the same fate--pulled through a hole in time to a present which was ancient history. Together the quartet formed a strange alliance which none dared break. For not only were their own futures at stake... but the very future of the world they had found....

Előttem egy csomó googlingot csináltam, de eddig nem értek rá.

A ramok megemlítése a Google Könyvekben:

Down the center ran a raised and bulwarked deck, beneath which passed thwarts for the rowers. The ram was a beak projecting at the waterline, bronze-sheathed, backed by heavy timbers.

    
válasz adott 30.06.2017 02:12
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket