A Tomb Raider (Lara Croft) valójában sírokat rejt?

3

Nem játszottam a játékokat, de figyeltem a Lara Croft Tomb Raider-t: az élet bölcsője filmjét, nem emlékszem rá, hogy valódi síremlékeket (meghatározott a szótárban a boltozat, amelyet a halott temetésre terveztek ).

Tehát a Tomb Raider (Lara Croft) valójában támadta a sírokat? Különösen a franchise filmrészében?

    
készlet DVK-on-Ahch-To 13.11.2015 18:08
forrás

1 válasz

8

Igen, Lara Croft "támadó sírokat" tett: nyilvánvalóan a játékokban, és valószínűleg a filmekben is.

Először is, miért érdemes, a "tomb raider" nevet többször használják a filmekben:

You're the tomb raider, figure it out!

One tomb raider is good, two... better.

A kifejezés azonban úgy tűnik, hogy többet használnak abban az értelemben, hogy „aki a halott civilizációk romjait vizsgálja”, talán a „sír” szó metaforikusabb értelme alapján. Lara Croft (mint Indiana Jones) névlegesen régész. Megvizsgálja a régi civilizációk maradványait, amelyek magukban foglalják a nagyon régi városok helyeit, az ideiglenes településeket stb. Sok civilizáció extravagáns temetkezési helyeket épített, így ezek a régészeti kutatások kedvelt célpontjai.

Képernyőn kívüli, valószínű, hogy idejét jó részét egy ilyen temetkezési boltozatban töltötte. Például az első film megnyílik azzal, hogy szimulált sírban gyakorolja a készségeit; feltételezhetően nem választotta volna ki ezt a beállítást, ha nem számíthat arra, hogy a jövőben sok időt tölt a sírokban.

Azonban a filmekben vannak olyan példák, ahol Lara belép, amit vitatkozhat egy tényleges sír. A Lara Croftban: Tomb Raider ő helyreállítja az Angkor Wat-i sírból származó mesterségeket és egy másik szibériai városba. Míg Angkor Wat maga nem olyan sír, mint egy templom, az a hely, ahol az artefakt a nevet kapta a helyiek sírjaként:

"Lara, do you remember the jasmine that only grows in one temple on the ancient Khmer trail in Cambodia? That is the entrance to the Tomb Of The Dancing Light, where the first half of the triangle is hidden.

(A szibériai sír nem szerepel valaha semmit, kivéve a "romos várost", de úgy tűnik, hogy temetkezési kamrának számít, a szokásos mozifilm-stílus extravagánsokkal.)

A videojáték-sorozatban egyértelműbb. Több játék, köztük a Tomb Raider , Tomb Raider: Az utolsó kinyilatkoztatás és Tomb Raider: Évforduló egy valódi sír felfedezését foglalja magában; a sorozat többi játékát például a Kínai Nagy Fal alatti katakombák, vagy más hasonló régészeti szempontból érdekes nem sírhelyek helyezik el. Igaz, hogy a sorozat előrehaladtával egyre kevésbé válik a sírok felfedezése és egy általános „titkos mesterséges vadászat”, de a cselekvési / kaland régészek általános elképzelései még mindig túlnyomórészt áthaladnak.

    
válasz adott 13.11.2015 18:35
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket