Milyen összetevőket lehet használni a sült rizs enyhén édesítésére?

3

Rendszeresen vásárolok sült rizset a helyi takarmányból, és szeretnék újra létrehozni valamit. Ez kissé vöröses színű (ez valószínűleg chili, de lehet, hogy nem túl meleg) és édes és savanyú. Kíváncsi vagyok, hogy milyen összetevőket használnak fel az ilyen típusú ízek eléréséhez, mivel az otthonukhoz készített rizs általában egy dimenzióban sós volt a szójaszószból. Használhatnának valami tamarindlét, amit gyakran használnak a Pad Thai receptjeiben? Mi mást is adhat a sült rizsnek hasonló ízprofilt?

    
készlet VoY 19.03.2013 09:26
forrás

3 válasz

11

Gyakran nincsenek titkos mártások, amelyeket éttermek használnak, de a sima, normális cukor. Tudom, hogy unalmas, de ott van. Ők is használhatják palackozott édes-savanyú mártást, ami unalmas, de sok szupermarketben könnyen elérhető.

Mindez azonban nem vész el, mintha több hiteles összetevőt szeretne, akkor rengeteg lehetőség van. Konyhámban (ami nem elég nagy ahhoz, hogy kielégítse az egzotikus összetevők kapacitásigényét, egyébként ez a lista nagyobb lenne) Számos összetevőm van, amely édességet ad az ázsiai ételeknek:

  • Pálma cukor: több thai, mint egy kínai összetevő, de sok különböző konyhában használom. Enyhén szirupos ízű. Az Egyesült Királyságban ez az ázsiai szekcióban található bármely nagy élelmiszerboltban található.
  • Édes szójaszirup: Kecap Manis néven is megtalálható, ez egy indonéz összetevő. Alapvetően teriyaki koncentrátum, sós, nagyon édes, és benne van néhány fűszer. Ezt mindenféle ázsiai főzésben használom (és néha hozzáadom a mártáshoz, hogy sötétebbé és édesebbé váljék), és az én választásom lenne az étel, amit meg akarok csinálni. A szójaszósz helyett addig adnám, amíg meg nem keresem az édességet, majd adjunk hozzá rendszeres szójat, hogy a sósságot a megfelelő szintre hozzuk. Egy kis víz hozzáadásával feloldódhatunk
  • Méz: természetesen nem pusztán ázsiai alkotóelem, de a méz egyébként varázslat lehet. A virágos jegyzetek pontosan az, amire szüksége van

Most a savanyú:

  • Tamarind: említette Tamarindot a posztodban, amit édesíthetsz, de a tamarind valójában elég savanyú. Az otthoni paszta használatát örökre tartom a hűtőben
  • A mész vagy a citromlé: a kettő közül előnyben részesítem a mészlét, amikor ázsiai főzési savat készítek. Nem mondhatom, miért.
  • Rizsecet: Ez egy nagyon gyakran használt savanyítószer, amit leggyakrabban kínai főzésnél használok, és az én választásom lenne egy sült rizsételhez

Említésre méltó a Mirin - csökkent alkoholtartalmú, általában egy kis só hozzáadásával. A japán konyhában széles körben használják. Én személy szerint nem használom sokat, de érdemes az íz arzenálban.

    
válasz adott 19.03.2013 10:32
forrás
2

Gyanítom, hogy Shari-t vagy "sushi rizst" használnak. Ez cukorral (édes) és rizsecettel készül (savanyú), és könnyen elkészíthető otthon. A Just Hungry kezdő receptje a következő arányt javasolja:

For the amount of rice we cooked in the first part (360cc, or 2 rice-cooker cups, or 1 3/4 U.S. cups) we will need:

3 tablespoons rice vinegar (45cc) (1 1/2 tablespoons per cup)

1 tablespoon fine sugar (1/2 tablespoon per cup) (I used sucanat; white granulated or superfine sugar is fine)

up to 1 teaspoon finely ground salt (1/2 teaspoon or less per cup) (I used sea salt)

Ezt közvetlenül a főzés után adjuk a rizshez; öntsük rá a tetejére, majd egyfajta apróra vágás és a rizs lapát egyenletes eloszlására. A rizstüzelésű tálak károsodásának elkerülése érdekében Maki azt is javasolja, hogy a keverést egy fémtálba keverjük (hogy a rizs gyorsabban lehűljön).

Amikor a rizst főzzük, fűszerezzük és lehűljük, akkor tetszőleges összetevőkkel lehet sültetni.

    
válasz adott 19.03.2013 16:51
forrás
1

A vastagabb szójaszószok általában melaszot vagy más cukrot tartalmaznak, ami sokkal édesebb eredményt eredményezne. (némelyiket keményítővel sűrítették).

Ha egy indonéz stílusban sült rizs (Nasi Goreng) készít, a tipikus szójaszósz helyett a Ketjap Manis-t használná, amely szinte egy kereszt a melasz és a szójaszósz között (gyömbérrel és más fűszerekkel, ahogy a GdD említette )

Azoknál az időknél, amikor Ketjap Manis forrása volt, néhány aprított sárgarépát hajtogatnék, hogy extra édességet adjak ... és még mindig tipikusan csinálom, ahogy én is kedvelem az enyém zöldséges. >     

válasz adott 19.03.2013 17:02
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket