Miért tudott az Azog orkok széles napfényben futni?

7

A A Ring élő akciófilmjében, Aragorn azt mondja Moria után:

By nightfall, these hills will be swarming with orcs.

Valójában úgy tűnik, hogy az Uruk-hai létrehozása lehetővé teszi, hogy az orkok a napfényben legyenek (ahogy a könyvben volt).

A A Hobbit: Váratlan utazás , Azog és az Orcs zenekara széles napvilággal rendelkezik.

                             

És napközben is harcolnak az öt hadsereg csatájában.

Hogyan lehetséges ez a Jacksonverse-ben? Az Orcsok képesek-e futtatni a napfényben? Azog erői valahogy áthatolnak azzal a képességgel, hogy napfényben sétálhassanak, ahogy az Uruk-hai később?

    
készlet Thunderforge 16.05.2018 03:36
forrás

1 válasz

11

Bár ez a jelenet nem kanonikus, az orkok képesek legyőzni a napfényt.

A fenti jelenet soha nem fordul elő a könyvekben, a legközelebbi olyanhoz jutunk, mint amilyen a hegyek Goblinjai, amelyek Bilbót kergetik a hegyekből, a fákba, napfényben .

Of course they soon came down after him, hooting and hallooing, and hunting among the trees. But they don't like the sun: it makes their legs wobble and their heads giddy. They could not find Bilbo with the ring on, slipping in and out of the shadow of the trees, running quick and quiet, and keeping out of the sun; so soon they went back grumbling and cursing to guard the door. Bilbo had escaped.
The Hobbit - Chapter V: Riddles in the Dark

Bár egyértelműen kimondja, hogy a Goblinok nem szerették a napot, képesek voltak legyőzni a Bilbo-t vadászni, mert bármi okból vadászott. A hegyek goblinjainak ezt a "képességét" a Gyűrűk Ura is megerősíti, amikor az Orthanc Uruk-hai a hobbitokat napközben és éjszaka vezetik.

‘Now straight on!’ shouted Uglúk. ‘West and a little north. Follow Lugdush.’

‘But what are we going to do at sunrise?’ said some of the Northerners.

‘Go on running,’ said Uglúk. ‘What do you think? Sit on the grass and wait for the Whiteskins to join the picnic?’

‘But we can’t run in the sunlight.’

‘You’ll run with me behind you,’ said Uglúk. ‘Run! Or you’ll never see your beloved holes again. By the White Hand! What’s the use of sending out mountain-maggots on a trip, only half trained. Run, curse you! Run while night lasts!’

Ez a jelenség úgy tűnik, hogy a legendárium egészében ismétlődik, az orkok ismételten harcolnak, futnak, napfényben mozognak. Úgy tűnik, sokkal inkább pszichológiai csata az orkokért, hasonlóan a homályhoz, Mordor sötétsége hozza a Gondor népét Sauron támadása előtt.

    
válasz adott 16.05.2018 10:53
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket