Víz mint szimbólum a végzetes vonzódásban

5

Észrevettem a víz ismételt használatát a Fatal Attraction filmben. Amikor először megvan az ügyük, megjelenik a víz a mosogatóból. Aztán a nyúl jelenetén forró víz van. És végül Alex vízbe fullad (valószínűleg elfelejtettem említeni néhány más eseményt). A filmművészet nagyon okos a vízre összpontosítani, különösen a csaptelepeken, amelyek a vizet diszpergálják. Mi lehet a víz szimbolizálása? Tudom, hogy nincs objektív válasz, de kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak mások.

    
készlet Blue Wizard 04.10.2012 09:42
forrás

3 válasz

5

Annak érdekében, hogy megértsük a víz használatát egy Adrian Lyne filmben, valószínűleg szélesebb körben érdemes megnézni a víz használatát a teljes munkaterületén. Lolita sprinkler alatt, Flashdance híres vízi táncával, a Jacob létráján található fürdőkád jelenlétével, és Hitetlen vízpisztolyokkal, autómosóval, mosogató szivaccsal és fürdővel rendelkezik. Lehet, hogy kevésbé szól a szimbolizmusról, mint a művészi preferenciákról.

Írja le interjúját Adriannal Lyne a "vízzel kapcsolatos dolgairól", mondja Jeffrey Lantos:

Yo, Adrian! What's with you and water? You got soggy subway stations, you got buckets of water falling on strippers, you got ice cubes dripping down breasts, you got people screwing in puddles and sinks, you got more rainstorms than Costa Rica. Even your roads are wet. "Water looks good on skin. It's evocative. And wet roads look better than dry roads." Oh, c'mon, I say, it's gotta be more than that. Isn't there some subliminal message you're sending? Adrian Lyne smiles and shrugs. "It must be some obscure thing from childhood."

    
válasz adott 06.10.2012 03:35
forrás
1

Úgy tűnik, emlékszem arra, hogy a beáramló dagály gyakran használtak metaforaként a régebbi filmek közötti kapcsolatra.

Nem tudom igazán emlékezni a filmre, de talán a víz szimbolizálja a vágyat - a csapoktól való felszabadulásból, veszélyessé válik, amikor forró és nyugodt és nyugodt lesz, és Alex (látszólagos) halálával.

Hangsúlyozom, hogy nincs szakértelem ezen a területen, és ez csak virtuális találgatás!

    
válasz adott 04.10.2012 14:38
forrás
0

Azt is gondolom, hogy a víz a tisztaságot szimbolizálja .. (tiszta és tiszta), ami nekem újra megerősíti az ügy hibás cselekedetét. Valahogy más jelenetek, mint például az ételek mosásakor, a víz az érzékiséget szimbolizálja.

    
válasz adott 19.09.2014 19:35
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket