Könyvsorozat: a fickó vámpír lesz, portálokat hoz létre a különböző világok közötti utazáshoz, hogy megbosszulja a lányt, aki megfordította őt

6

Azt hiszem, 2 évvel ezelőtt hallgattam egy hangos könyvet, vagy olvastam ezt a könyvet.

Emlékszem, hogy egy srác egy vámpírré válik, miután egy lányhoz csatlakozott. Nem veszi észre, hogy ő egy vámpír és hazamegy. Emlékszem arra is, hogy a napsütésben járhat, és miután a lány megölte a nap Istennek követői (azt hiszem, ez helyes), létrehoz egy portált a világhoz, ahonnan származik. Aztán odaér, hogy megölje őket az élete szerelmének megöléséért.

A könyv legfontosabb emlékei a vámpírok, varázslatos, és párhuzamos vagy alternatív világok között utazik.

Egyéb megjegyzések:

A lány felveszi a fickót, alszik vele a sivatagban lévő díszes házában. Azt akarja, hogy maradjon, miután ott voltak egy ideig, de haza akar menni, hogy elengedje. Akkor, mikor megváltozik, jön és elkapja. Aztán megmutatja neki, hogyan lehet egy vámpír. Később vissza a lány házába először varázslatot csinál, és hóviharot teremt a sivatagban.

Van egyfajta csápja, amit nem hiszem látni. A rossz embereket vadászik, majd a csápok segítségével elvezetik őket. A csápjai is kemények, mint az acél kábelek; de később találkozhat más vámpírokkal, amelyek tollas csápokkal rendelkeznek, amelyek az embereken kefékezhetnek, és kis mennyiségű erejükből kiürítik őket.

Emlékszem, hogy van egy kör alakú beton tó, amelyet portálként használ, és meg kell ölnie egy tehénállományt, hogy hatalmat kapjon. Mindez a könyv elején van.

A sorozat egy későbbi könyvében azt hiszem, hogy egy olyan hegyi várat hoz létre, amely életben van. Kovácsolt területen a hegy fémeket termel neki.

A későbbi könyvekben visszatér a Földre, és más mágikus felhasználókkal és nyitott mágnesekkel kell küzdenie a világra lezárt mágia számára.

    
készlet Acidrazzor 14.01.2018 09:00
forrás

2 válasz

4

Mivel az OP a egy megjegyzés , ez Nightlord: Naplemente (2006) Garon Whited, a Nightlord quadrilógia első könyve. Egy hangoskönyv valóban megjelent.

Egy fickó egy vámpírré válik, miután egy lányhoz csatlakozott. Nem veszi észre, hogy ő egy vámpír és hazamegy.

A Goodreads összefoglalóból :

Eric didn't ask to be a vampire. In fact, he didn't even believe in them. Then he hooks up with a hot babe, wakes up with a hangover, and bites his tongue with his own fangs. Which pretty much settles the question.

Now he's trying to hold down his day job while learning the rules of the Undead -- the most important being that bloodthirsty urges and predatory instincts are a real bitch.

Upside; Eric has the beautiful Sasha to teach him the ropes, including the magic he'll need to survive.

Miután a lány megölte a nap istenei követői (azt hiszem, ez helyes), létrehoz egy portált a világhoz, ahonnan származik. Akkor oda megy, hogy megöli őket az életük szeretetének megöléséért.

Ugyanaz az összegzés.

Downside; they're being hunted by members of the Church of Light, who are determined to rid the world of vampires.

Then Sasha is killed, and Eric is thrust into an alternate world in his quest to avenge her death. There he becomes a Nightlord, fights a dragon with the help of his magical steed, Bronze, and upchucks a sword named Firebrand.

A többi info tekintetében ...

Emlékszem arra is, hogy a napsütésben járhat

Ez a felülvizsgálat említi, hogy Eric "Day Walker".

She changes him into what they call a day walker. A type of vampire that can come out during the day and during the night.

Emlékszem, hogy van egy kör alakú beton tó, amelyet portálként használ, és meg kell ölnie egy tehénállományt, hogy hatalmat kapjon

Lehet, hogy egyetlen tehén volt, ez az értékelés :

I didn't like the part where Eric had to sacrifice a cow in order to successfully complete casting of a magical spell intended to show them the location of their organised enemies called The fist of God who tried multiple times to kill them.

A "mágikus varázslat, amellyel helyet kell mutatni" úgy néz ki, mint egy fajtájú portál.

A sorozat későbbi könyvében azt hiszem, hogy egy olyan hegyi erődöt hoz létre, amely életben van. Kovácsolt területen a hegy fémeket termel neki.

Eric a "Halar the Undying" lesz a későbbi könyvekben, és életképességével infundálja a Karvalen hegyét. wiki bejegyzése : (a Wiki egy Nightlord oldal része, amelyet nyilvánvalóan a szerző, így elég megbízható forrásnak tűnik)

According to Karvalen legend, during the exodus of Halar the Undying, when he gathered together those who would follow him to found Karvalen and Mochara, he filled the mountain with some of his own vitality, bringing it to life.

[...]

In a matter of days, the spirit of the mountain moved through the bricks and stones, engulfing the whole of the walls, and merging the disparate components–brick, stone, mortar–into a single, giant slab. Since then, the wall of Mochara has grown slightly taller, considerably thicker, and remarkably uniform and smooth. The mountain has done something similar with the city streets, turning mud to rock, smoothing it all over, and even developing underground tunnels for rain runoff and the like.

Ha a hegyi dolgok ilyenek lehetnek, úgy gondolom, hogy fémet tud előállítani.

A csápjai is kemény, mint az acél kábelek, de később találkoznak más vámpírokkal, amelyek tollas csápokkal rendelkeznek, amelyek az embereken keresztül kefékezhetik és kis mennyiségű energiájukat kiüríthetik.

Eric / Halar része a Nightlords vámpíroknak. Az ez a felülvizsgálat szerint a Nightlords-nak ilyen "szálai" vannak; előfordulhat, hogy a vízelvezető erők is elvezetik a teljesítményt.

Nightlords feed off of humans needing their blood and there life force using invisible strands of darkness.

    
válasz adott 22.09.2018 20:25
forrás
2

Ez egy kicsit úgy hangzik, mint a Brian Lumley Necroscope sorozat , bár néhány fontos különbség van a leírásától.

A necroszkóp sorozat hosszú, és benne van, de alapvetően a főszereplő egy Harry Keogh nevű ember, aki beszélhet a halottakkal. Különböző csatákkal rendelkezik vámpírokkal, és végül maga is vámpír lett. De ez nem a vámpír lány alvásából származik. Megfertőződik, amikor egy vámpír sírja alszik, és a vámpír szelleme felszabadítja a spórákat, amelyek megfertőzik őt.

Harry nem tud varázslatot csinálni, de hozzáférhet a a Möbius Continuum -hez, amely lehetővé teszi, hogy azonnal mozogjon bárhol a térben és a párhuzamos világokban. A sorozat ötödik könyvében megtanulja, hogyan kell felemelni a halottakat, de ez nem igazán varázslat a szokásos értelemben, amit a fantasy könyvekben használnak.

A negyedik könyvben Harry barátnőjét, Sandra-t elrabolták, de nem a nap imádói, hanem a vámpírok. Sandra fertőzött, és Harrynek végül meg kell ölnie magát. Az ötödik könyvben Harry egy portálon megy keresztül a vámpírvilághoz, de nem bosszút áll Sandrával. Ott kell menekülnie, miután ő maga lett vámpír.

A vámpírok a hegyekben élőkben ( halom ) élnek. A bálványaik nem szigorúan életben vannak, de a vámpírok széles körben használják a biotechnológiát, így a leletekben sok dolog az élő lényekből (gyakran emberből) különböző formákba hajlító húsból készül. Ugyanakkor nem emlékszem arra, hogy Harrynek ott van egy kovács és fém.

Az ötödik könyv egy exocet rakétával végződik, melyet egy nukleáris robbanófejjel küldenek, amelyet a Föld egy portálján keresztül küldtek. A nukleáris robbanás elpusztítja a vámpírokat, beleértve Harryt is, bár a Möbius Continuum részeként él.

    
válasz adott 14.01.2018 12:12
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket