Sloped mennyezet - távolítsa el a forró levegőt a kipufogó ventilátorral

0

Azt hiszem, egy szokatlan felépítésű lejtős mennyezet, amely könnyű megoldást kínálhat a problémámra, de szeretnék néhány véleményt kapni Öntől.

Mester hálószoba, a 2. emeleten (felső emelet), ferde mennyezettel rendelkezik (tető fölött) és egy 2 szintes fal is. Tehát ez egy négyzet alakú szoba, kivéve az 1 fal 2x normál magasságban, és ezért a mennyezet lejtős. A hálószoba nyugatra néz, a rövid falon egy nagy ablak van, és délután egész nap napsütéses lesz. 80-82º-ig terjed. Majdnem lehetetlen lehűlni a meglévő egycsatornával. A magas fal felső részén (a mögötte) egy másik feltétel nélküli padlás található.

A 2. emeleten található 2 másik hálószoba normál sík mennyezettel rendelkezik, a tetőtér fölött. A 2 másik hálószoba keletre néz. Nyáron szépek és hűvösek maradnak.

Körülbelül 5 évvel ezelőtt új házat építettünk be a házba: laza töltse ki a tetőtérben, és sűrű csomagot a mester lejtős mennyezetben. Nem telepítettek légcsatornákat (terelőlemezeket?), Így azt hiszem, a szigetelés csak valóban be van csomagolva. Jól működik, hogy melegen tartsa télen. De most nyáron meleg van.

Megpróbáltam beilleszteni egy szellőző ventilátort, amely folyamatosan nyomta a levegőt a szobába. Ez segített egy kicsit. Telepítettem egy árnyalt árnyalatot, amely jól megtartja a fényt, de nem segített a hőtermelésben.

Néhány HVAC-emberem azért jött, hogy véleményt adjanak arról, hogy mit lehet tenni, de azt akartam, hogy a gondolataimat.

Egy ötlet : adjon hozzá egy másik csatornát az alagsor-ventilátor egységtől a mesterig. Ez biztosan költséges lesz. Ez segít megoldani a problémát?

Második ötlet (talán rossz ötlet, nem tudom, kérlek mondd meg nekem): A mester magas falának felső része a tetőtérrel rendelkezik a másik oldalán. Szóval értelme lenne egy egyszerű fürdőszoba kipufogó ventilátort telepíteni a falra, ami szívja a forró levegőt a szoba tetejéről, és kidobja a tetőtérbe (vagy a ház oldalára)? A tetőtér beállításával úgy néz ki, mintha könnyű lenne telepíteni, és beilleszteni egy fénykapcsolóba a hálószobában.

A magas falnak a tetőtérrel rendelkező szokatlan felépítése a másik oldalon jó lehetőségnek tűnik a probléma egyszerű és olcsó javítására (kipufogó ventilátor). Mit gondolsz?

Egyéb gondolatok a lehetőségekről, amelyek a leghatékonyabbak ahhoz, hogy megszabaduljanak a csapdába eső forró levegőtől?

Köszönöm!

    
készlet split19 06.05.2018 23:13
forrás

2 válasz

1

Általában egy kis mini split légkondícionálót támogatom az Ön esetében. Kevesebb pénzért menjen egy hordozható egységgel a főágyban. Az új csatorna hozzáadásának problémája az, hogy kiegyensúlyozza a rendszert, ha a ház többi része jó. Akkor is, ha télen melegre megy, kétszer lesz a hőség. Ami a magas ventilátort illeti, úgy gondolom, hogy sokkal több légáramra lesz szüksége, mint a fürdőventilátor mozoghat. Akkor majd az összes lehűlt levegőd eldobása lesz. Nem szabad jól működnie, de láttam olyan dolgokat, amelyeknek nem kellene jó ötlet a papíron más tényezők miatt.

    
válasz adott 06.05.2018 23:35
forrás
0

Távozás a tetőtérbe Szeretném ezt megpróbálni. Keresse meg a "Távvezérlésű fúvóventilátor" -ot, hogy lássa a falon keresztül közvetlenül kiszívható példákat. Egy adott CFM esetében ezek hatékonyabbak és csendesebbek lesznek, mint a hagyományos, mennyezetre szerelhető fürdőszoba kipufogó ventilátor.

Ez egy jó megoldás a nyárnak. Legalább nem árt. Előfordulhat, hogy még mindig meg kell adnia egy osztott AC egységet, ahogy azt máshol ajánlja. Ha van egy fürdőszoba, amely erre a szobára nyílik, az egyik aggodalom az lenne, ha a páratartalmat a padlásra szivattyúzza, ha nem használja a fürdőszobai kipufogó ventilátort. (Tehát használja). Télen aggódnék a meleg levegő, amely a tetőtérbe szivárog, és hideg tetőtéri levegő szivárog a hálószobába. A ventilátort keresőkkel keresem, hogy minimalizálja ezt.

A hőforrás címzése Ahelyett, hogy szivattyúzná a hőt, fontolja meg, hogyan lehet elkerülni azt. Az Ön helyétől és az ablakon kívüli geometriától függően a napellenző és / vagy egy magas fa vagy sövény kombinációja árnyékolhatja az ablakot a délutáni nap legrosszabb részéről.

Az ablak belsejében lévő árnyalatok helyett külső redőnyöket telepíthet. A hagyományos (az Egyesült Államokban) az ablak jobb és bal oldalán lévő zsanérokon van. Akkor vannak olyanok, amelyek Európában népszerűek, hogy leereszkedjenek. Mindkét esetben, mert a redőnyök az ablakon kívül vannak, az általa blokkolt hő soha nem kerül be a szobába.

Végül az ablakot agresszív hővisszaverő bevonattal rendelkező ablakkal helyettesítheti. Ami a helyzetedet illeti, a földrajzi elhelyezkedéstől függ (a nap szöge és a nyári és téli teljesítmény igénye). A helyi ablakok telepítői javasolhatják az opciókat. Ne feledje, hogy az agresszívebb bevonatok kevésbé látható fényben vannak (ami lehet, hogy nem kívánja). Továbbá észrevehető árnyalatú vagy tükörszerű reflexiójuk van. Ez megteheti, hogy az ablak furcsa vagy kívülről néz ki. A szerényebb (E2) bevonatok nehezen kiválaszthatók a bevonat nélküli ablakokból.

    
válasz adott 07.05.2018 04:23
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket