Did Sauron valaha is megpróbálta megszerezni a hatalom elf-gyűrűit?

13

Valóban utalt a szövegekben, amelyeket Sauron valaha is megpróbált megszerzeni a hatalom elf-gyűrűjében, és ha igen, mi történt volna?

    
készlet user31546 09.01.2015 15:23
forrás

2 válasz

15

Sauron megpróbálta megszerezni a Hármat a tündék és a Sauron háborúja alatt a második korban. Eregion betörése után:

Concerning the Three Rings Sauron could learn nothing from Celebrimbor; and he had him put to death.

Mégis, Sauron kitalálta, hogy Galadriel és / vagy Gil-galad birtokában volt a Háromnak, és így, miután megölte Celebrimborot:

Sauron's immediate purpose was to take Lindon, where he believed that he had most chance of seizing one, or more, of the Three Rings

(Idézetek Galadriel és Celeborn történetéből, befejezetlen mesék)

A tündék és a Sauron háborúja után a Sötét Nagyúr sokkal jobban foglalkozik az emberekkel, és nem találok semmilyen utalást egy másik kísérletre, hogy megragadjam a Háromot. Az Erebor küldetésében (befejezetlen mesék) azonban Gandalf azt mondja:

I thought then, and I am sure now, that to attack Lorien and Rivendell ... was his original plan.

Továbbá, Galadriel tükörében (LotR I), az Adamant gyűrűjének helyéről, Galadriel megjegyzi, hogy

He [Sauron] suspects, but he does not know - not yet.

A múlt árnyékából (LotR I) egy másik, erre a kérdésre vonatkozó idézetre gondolok:

The Three are hidden still. But that no longer troubles him. He only needs the One ...

A legfontosabb pont itt (és ezért a hangsúlyom) „már nem”. Nem találok közvetlen idézetet, de úgy gondolom, hogy Sauron már nem érdekli, hogy megragadja a Háromot, amikor rájön, hogy az Egyet még mindig létezik. Ha megszerzi volna az Egyet, a tündék már nem tudnák használni a Háromt.

But all that has been wrought by those who wield the Three will turn to their undoing, and their minds and hearts will become revealed to Sauron if he regains the One.

(Elrond Tanács, LotR I)

Ez a kérdés végső részéhez vezet: mi történt volna, ha Sauron megragadná a Háromot? Elrond Tanácsában Elrond azt is mondja, hogy a három

... were not made as weapons of war or conquest: that is not their power.

Ezért valószínűtlennek tűnik, hogy Sauron saját érdeklődésére érdekelte a Háromot, inkább azt akarta, hogy megfosztja tőlük az elfeket, akár közvetlenül, akár az Egyet megszerzésével. Akárhogy is, ez továbbfejleszti a végső célját: „minden földet lefedni egy második sötétségben”.

    
válasz adott 09.01.2015 17:36
forrás
-1

Igen, Sauron megpróbálta megszerezni őket a második korban, miután elkészítette az Egyet. Megtámadta Eregion-t, hogy megkapja és megölte Feanor unokáját, Celebrimborot. A három hármat elrejtett, mielőtt Sauron odaért volna, de ekkor Sauron erõi elárasztották az elfeket Eriadorban, és csak a Dunedain segítségével hajtották vissza, és majdnem elpusztult. Lásd a B függeléket a király visszatérésében, valamint Galadriel és Celeborn a befejezetlen mesékben.

    
válasz adott 22.07.2015 21:23
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket