Mi a megfelelő eljárás a magasság megváltoztatására a fejléc megváltoztatásakor?

8

Azt mondtam, hogy a repülőgép fejlécétől függően bizonyos magasságban kell repülnie. Természetesen van értelme, mert ugyanazon magasságban ellentétes irányban repülő repülőgépek csak egy közepén lévõ ütközést kérnek.

Kérdésem azonban ez: Mi a helyzet, ha megváltoztatja a fejlécét? Például azt állítsuk, hogy valamilyen oknál fogva pontosan ellenkező irányba kell mennünk (úgyhogy nyugatra mentünk, de most megyünk keletre, például.) Tudom, hogy meg kell nyerned vagy elveszítened 1000ft-et. De a fejlécet a fejléc után megváltoztatja, mielőtt vagy közben?

Tehát: Mi a megfelelő eljárás a magasság megváltoztatására, amikor a fejléceket megváltoztatja?

Bónuszpontok:

  • Ez bonyolultabbá válik, ha a Repülési Szabályok helyett repülőgépes repülési szabályokat használ?
  • Mindezek a szabályok a B és C osztályú szabályozott légtérben dobják ki az ablakot?
készlet Jay Carr 12.03.2015 18:16
forrás

3 válasz

9

TL; DR:

Do you change altitude after the heading change, before, or during?

A légiforgalmi irányítás alatt történő repülés során várhatóan végrehajtja az utasításokat, miután megkapta őket, a Aviate, Navigate, Communicate . sz. mottóját követve. Ha egyidejűleg fordulási és mászás utasítást kap, akkor mindkettőt el kell indítania, például

 DELME, turn left heading 220, descend FL80

What's the proper procedure for changing altitude when you change headings?

Ön nem változtat magasságban a magasságot vagy a repülési szintet az IFR repülés közben. A VFR repülésekor a félkör alakú szabályokat be kell tartani, amikor irányt változtat, és a félkör alakú területek egyikébe kerül. Azok a technikák, amelyek ugyanakkor lehetővé teszik az irányváltást és a magasságváltozást, lásd a Tyler válaszát .

Is this made more complicated if you are flying Visual Flight Rules instead of Instrument Flight Rules?

Igen és nem, mert ne feledje: Ön nem változtatja meg a magasságot vagy a repülési szintet anélkül, hogy kitisztítaná vagy utasítaná, hogy ezt tegye az IFR repülés közben. A VFR repülése során a megfelelő magasság vagy repülési szint kiválasztása nehezebb, mint az ATC kiválasztása az Ön számára, vitatható.

További információk:

A szabály, amelyről beszél, az félkör alakú repülési szintű szabályok amely országtól függően nyugatra vagy keletre vagy északról délre alkalmazható. Tegyük fel, hogy a már használt példát különbözteti meg a nyugati és a keleti járatok között.


(Képforrás:TU Wien )

A fenti kép azt mutatja, hogy a 000° és 179° közötti keleti pályán lévő repülőgépek páratlan repülési szintekhez vannak kötve, például FL210, FL230, FL250 stb.

A 180° és 359° közötti általános pályán lévő ellentétes forgalom még repülési szintekhez is kötődik, például FL220, FL240, FL260 stb.

Ez a repülési szint, amelyet használni kíván, az a repülési szint is, amelyet a repülési tervben kért, amelyet kért repülési szintnek vagy RFL neveznek.

Képzeld el, hogy van egy járat, amely nyugatra megy, és kérted az FL280-t utazási szintként. Ezt a repülési szintet addig tartaná, amíg meg nem szűnik, hogy leereszkedjen az ATC. Még akkor is, ha a leereszkedési vagy érkezési útvonal egy része az orignális pályája ellentétes irányába vezet, az ATC lesz felelős a helyes repülési szint kijelöléséért, de ezeknek nem kell feltétlenül követniük a fél-ciruclar repülési szintet szabályokat.

Van egy szcenárió, ahol a pilóta megváltoztathatja a repülési szint változását a változó joghatóság és a félkör alakú repülési szint szabályai miatt, ami a nyugat-keleti és az észak-déli szabályokat alkalmazó országok közötti határok átlépésekor . Ha egy nyugati járaton van (kb. 200° -es szám, amely még repülési szinteket is igényel, mint például az FL280, és áthalad a FIR határán egy olyan országban, ahol észak-déli szabályok vonatkoznak, amelyek páratlan repülési szintet igényelnek, akkor a léptetés vagy leszállás lesz a repülési tervben ezt elhelyezni, pl .:

[...] FIXXA UZ123 CROSS/N0265F290 UZ123 FIXXB [...]

Még mindig ATC lenne, aki törölné Önt az FL290-re való emelkedéshez, de így a repülési tervünk megfelel a helyi félkör alakú repülési szintű szabályoknak. Ne feledje, hogy az IFR repülésekor soha nem változtatja meg a magasságot vagy a repülési szintet, kivéve, ha erre utasították vagy törölték.

Ugyanazok a félkör alakú repülési szintű szabályok vonatkoznak a VFR-re, csak a hozzáadott 500ft-rel, hogy ne maradjon el az IFR repülési szintjétől. A legtöbb esetben azonban a VFR nem teljesíti ezeket a szabályokat, mivel a VFR-ek és elválasztásuk a vizuális azonosításon és a látás-elkerülés elven alapul.

Nem ismerem a légtér B osztályú eljárásait, de a C osztályú légtérben engedélyt kell adni a légtérbe való belépéshez, és így olyan korlátozásokat kapnak, amelyek akár egy magasság vagy repülési szint, felső vagy alsó korlátozás, vagy felső vagy alsó korlátozás lehetnek. szint vagy magassági sáv. Ha a két utóbbi opció valamelyikét hozzárendeljük, alkalmazhatod a félkör alakú repülési szint szabályokat.

Lásd alább az áttekintést arról, hogy más országok hogyan kezelik ezeket a félkör alakú szabályokat.


(Képforrás:Delta virtuális légitársaságok - Nem igazi navigációs célokra)

Lásd még a kapcsolódó kérdéseket is:
Mi a különbség a „repülési szint” és a „magasság” között?
Milyen különbségek vannak a repülési szint szabályaiban nemzetközi szinten?

    
válasz adott 12.03.2015 18:39
forrás
6

Ez a válasz egy kicsit amerikai alapú, így a részletek változhatnak, de úgy gondolom, hogy az elvek mindenhol azonosak.

A VFR alatt nincs konkrét eljárás, mert Ön saját belátása szerint manőverezi magát, és saját vizuálisan tartja fenn a többi repülőgéptől való elválasztást. Még akkor is, ha volt egy konkrét eljárás - mondjuk, hogy ez először felmászik, majd forduljon - mit tennél, ha az eljárás egy felhőn keresztül vezetne? Vagy a légtérbe, amely tisztítást igényel? Túl sok lehetséges változó van, így mindig a pilóta hagyja, hogy meghatározza a legbiztonságosabb útvonalat a VFR alatt.

Az IFR alatt általában csak az ATC utasításai szerint változtatja meg a fejlécet és a magasságot, ami azt jelenti, hogy a probléma nem merül fel (legalább) két kivétellel. Először is VFR-on-top működhet, de ebben az esetben hatékonyan működteti a VFR-t és az előző megjegyzések érvényesek. Másodszor, előfordulhat, hogy hajókázás vagy blokkolást végez, és akkor mászhat és leereszkedhet egyébként (bizonyos korlátozásokkal).

A B és C osztályú légtér esetében elméletileg a hajózási magasság szabályai mindenhol 3000'agl felett vannak (az USA-ban), de azokban a légterekben, ahol szükséges, hogy kapcsolatba lépjenek az ATC-vel , és utasításaik mindenekelőtt elsőbbséget élveznek.

    
válasz adott 12.03.2015 20:40
forrás
0

Általában gyorsabban kapcsolhat, mint a magasság megváltoztatása, ezért általában először a fordulatot kell elvégeznie, majd összpontosítania kell a hegymászásra vagy a célmagasságra való csökkenésre.

Ne feledje, hogy mászási fordulatot vagy csökkenő fordulatot hajthat végre, de általában még mindig be kell tartania a magasság beállítását a fordulat befejezése után. Előfordulhat, hogy egy olyan hegymászási fordulatot hozhat létre, amely pontosan 500 méterrel magasabb, így igaza van a célpontra. Ebben az esetben mindkét cél egyidejűleg érhető el.

A válasz mind az IFR, mind a VFR és a légtér típusára azonos. Amikor egy vezérlő új repülőgépet ad a repülőgépnek, nem mondja el a pilótának, hogyan kell végrehajtani a fordulatot (kivéve, ha néha a balra vagy jobbra irányítja). Például a vezérlő azt mondhatja:

November tree two five one zero, turn left heading one five zero / fly heading one five zero, climb and maintain five thousand five hundred feet

    
válasz adott 12.03.2015 19:00
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket