A személyzet hozzáállásának megváltoztatása („Pen Pals” vs. „Homeward”)

4

Hogyan magyarázza az univerzumban az Enterprise-D személyzet hozzáállását a két eseményre?

A "Pen Pals" -on az adatok megszakítják a Prime-irányelvet, de a Picard és a cég segít abban, hogy megmentse a IV. Drema lakosait. Azonban a "Homeward" -nál a legénység makacsul megtagadja, hogy segítsen megmenteni a kulturálisan gazdag boraalánokat, szinte a hideg és érzés nélküli megjelenésig.

Olyan képmutatónak tűnik.

    
készlet Ham Sandwich 05.07.2017 20:33
forrás

1 válasz

2

Talán újra meg kellene nézni a "Pen Pals" -ot, de a memória és a Memory Alpha , van egy jelentős enyhítő tényező.

Először Picard (és mint a parancsnok, az egyetlen vélemény, amely számít) nem akarja beavatkozni; ugyanazt az álláspontot képviseli, amit a "Homeward". Ugyanakkor a közvetlen segítségnyújtási jog (amit az Adatok játszanak) másnak tekinthető, és az Enterprisenak beavatkoznia kell ezen a ponton. Picard indoklása: "A sötétség suttogása most már jogsértéssé vált, nem fordíthatjuk vissza a hátunkat."

Mindent egybevetve mindkét epizód alapvető vonakodást mutat a miniszteri irányelv megsértésére, de kivételes körülmények között (a közvetlen segítségnyújtásra jogosító adatok, Nikolai Rozhenko a „Homeward” falubeliekkel felugrott) a személyzetet cselekedni, többet vagy kevésbé szívesen. Úgy gondolom, hogy a legénység (és a Picard) a Prime Irányelvre vonatkozó attitűdjei sokat változtattak.

    
válasz adott 05.07.2017 22:18
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket