Miért véli ez a fickó Garibaldit, mivel Garibaldi csak hologram?

5

A Babylon-5 epizódban, A Csökkenő Csillagok dekonstrukciója , a Daniel nevű propagandatechnikus a történeteket mutatja Delenn , Sheridan, Garibaldi és Franklin, mint hatalmas éhes megalomaniacsok, akik nem emberi fajokat használnak az emberek kárára.

Daniel a hologramokat Delenn, Sheridan, Garibaldi és Franklin a propagandához. Ezek a hologramok a korábbi adatokon és az eredeti személyzet rögzített memóriáin alapulnak , és a hamisított nyilvántartások felülírják személyiségüket. A Sheridan-t úgy tervezték, hogy türelmetlen beszédet készítsen a Föld meghódításáról, mielőtt a hamarosan elpusztított foglyokat, és Dr. Franklin-t úgy tervezték, hogy egy olyan jelenetet jelenítsen meg, amely klinikailag beszél az emberi gyermekekkel és idegen szervekkel kapcsolatos borzalmas kísérletekről. Mielőtt Garibaldi átprogramozná magát, elindítja, hogy Daniel feltárja a frakciójának terveit, hogy a polgári lakosság központjainak támadást indítson, mint egy mindenfajta háború kezdete. Garibaldi, aki tudatában van annak, hogy számítógépes program, a számítógépes hálózatba ütközik és közvetíti a beszélgetést. Mielőtt Daniel ki tudja kapcsolni a hologramokat, egy riasztás hangzik el, ami jelzi, hogy a rakéta támad. Daniel, tudva, hogy a Szövetséget támogató erők saját támadást indítottak, elhagyja a pillanatokat, mielőtt egy nukleáris robbanás lefedi a Szövetség elleni bázist.

                             

Miért hitte Danielnek Garibaldit? Mivel a hologramok tárolt emlékekből készülnek, Daniel nem tudott csak átnézni az emlékeket, hogy meghatározza, hogy Garibaldi hazudik-e?

    
készlet RichS 12.03.2017 00:06
forrás

1 válasz

4

Van néhány dolog, ami itt van, nevezetesen, hogy Danielnek csak néhány órája van (talán egy nap vagy kettő), mielőtt elkezdené az előzetes sztrájkot.

Daniel: Our attack fleet will be leaving within the hour.

A hologram memóriáin keresztül töltött idejét (még akkor is, ha egy ilyen dolog közvetlenül lehetséges) valószínűleg túlságosan pazarolná az időt, különösen akkor, ha közvetlenül hasznos információkat kínálna neki

Ezen túlmenően, számos forrásból származó adatokat töltöttek le, hogy megpróbáljanak reális „alapszemélyiséget” építeni. Igazságos feltételezni, hogy az egész összege nagyobb, mint a részeinek összege. Lehet, hogy egy teljesen érzékeny hologram elérheti az emlékeket, és olyan információkat szervezhet, amelyek más módon nem állnak rendelkezésre.

Daniel: To determine if the psychohistorical research has been thorough phase two will begin with the control holograms working with the actual psychological makeups of the subjects in question.

Ó, és a "rakéták közeledő" riasztása éppen hangzott. Ez elég szilárd bizonyítéknak tűnik, hogy Garibaldi nem blöfföl a beszélgetésüket az ellenségeiknek.

    
válasz adott 12.03.2017 00:40
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket